Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1578 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26139
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10340)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

V Beckove sa rozhodlo o tituloch Majstrov SR v motokrose 2014

 Zdieľať

Pridané: 02.09.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 4828 [Šport - Motocross]

V nedeľu 31.8.2014 sa na motokrosovej trati v Beckove uskutočnilo záverečné, šieste podujatie medzinárodných majstrovstiev SR SMX CUP v motokrose jednotlivcov.

Tituly tohtoročných medzinárodných majstrov SR v motokrose získali: MX85Šimon JOŠT, SVK (Osička-Pfeil MX Team), MX JuniorDenis Poláš, SVK ; MX2Tomáš Šimko, SVK (SMX team); MX2Jiří Čepelák, ČR (SMX team); MX4Petr Dokoupil, ČR (KRTZ team); MX4 nad 50 rokovŠtefan Juráš, SVK.

Motokrosová trať v Beckove privítala na záverečnom podujatí šampionátu 129 jazdcov zo Slovenska, ČR, Poľska a Ukrajiny, ktorí bojovali o záverečné body do celkového hodnotenia seriálu SNMX CUP 2014 v triedach MX85, MX junior, MX1, MX2, MX4 a MX4 nad 50 rokov. Motoklub Beckov ako organizátor podujatia pripravil pre jazdcov veľmi kvalitnú motokrosovú trať , čo zaiste ocenila i bohatá divácka návštevnosť na podujatí. Program šampionátu narušilo zranenie jedného jazdca z triedy MX4 nad 50 rokov, ktorý bol prevezený vrtuľníkom do trenčianskej nemocnice. Po krátkom prerušení pretek pokračoval po jednotlivých triedach v ktorých jazdci preverili nie len svoje jazdecké umenie ale i svoju motocykle, ktoré v niektorých prípadoch výrazným spôsobom zamiešali poradie pretekov i konečné poradie tohtoročného šampionátu.

V Beckove sa rozhodlo o tituloch Majstrov SR v motokrose 2014

V triede MX85 aj v Beckove potvrdil svoje tohtoročné víťazstvo Šimon Jošt jazdiaci za čský Osička –Pfeil MX team, ktorý vyhral obe finálové jazdy a taktiež získal titul medzinárodné majstra SR v danej triede. Druhá priečka v Beckove patrila Jozefovi Poslúchovi (Popper Racin team), ktorý sa úspešne vrátil do motokrosového kolotoča po zlomenine kľúčnej kosti. Pomyselná strieborná priečka patrí Jozefovi i v konečnom hodnotení MM SR triedy MX85. Tretie miesto získal v Beckove poľský jazdec Kucharczyk Wojciech. V konečnom poradí 85-tiek patrí tretie miesto Jaroslavovi Dobóczimu (MAXX Sport club Slovakia), ktorý v Beckove neštartoval.

Medzi juniormi ( trieda MX2 junior) sa bojovalo o titul až do konca. Prvú finálovú jazdu vyhral Tomáš Kohút (SMX team), ktorého však v druhej jazde zradil motocykel a skončil v nej až na treťom mieste. Deniš Poláš skončil v prvej jazde na druhom mieste a druhú finálovú jazdu vyhral, čím si definitívne potvrdil zisk tohtoročného titulu medzinárodného majstra SR v triede MX2 junior pred Tomášom Kohútom a tretím Ladislavom Kolajom z ČR. V Beckove obsadil tretie miesto Pavol Repčák.

V Beckove sa rozhodlo o tituloch Majstrov SR v motokrose 2014

V triede MX2 v Beckove kraľoval český jazdec Michal Špičák (HT Group Racing Team), pred druhým slovenským jazdcom Richardom Šikyňom (MX Slovakia) a tretím Tomášom Paulom, ČR (P2 Motocross Racing Team). V konečnom poradí šampionátu zvíťazil v MX2-kách Tomáš Šimko (SMX team), vicemajstrom SR sa stal Richard Šikyňa a druhým vicemajstrom Tomáš Paul (ČR).

Triedu MX1 v Beckove i v konečnom poradí 2014 plne ovládli českí jazdci. V Beckove bolo poradie na stupňoch víťazov v MX1-tkách nasledovné: 1. Filip Neugebauer, ČR 2. Marek Sukup, ČR (Sportgroup CZ Racing 99), 3. Michalec Petr, ČR (ABM Racing). V konečnom poradí MM SR triedy MX1 minuloročné prvenstvo obhájil Jiří Čepelák (SMX team) pred druhým Marekom Sukupom a tretím Martinom Žeravom (HP Moto team). Všetci ČR.

V Beckove sa rozhodlo o tituloch Majstrov SR v motokrose 2014

V triede MX4 v Beckove v oboch finálových jazdách zvíťazil Ivan Černý (Čemoto Šaštín), na druhé miesto v Beckove vystúpil Kvetoslav Lacko (AMK Tlmače) a na tretie Milan Jung. V konečnom poradí seriálu triedy MX4 zostalo poradie rovnaké : 1. Petr Dokoupil, ČR (KRTZ team), 2. Ivan Černý, SVK (Čemoto Šaštín), 3. Peter Pipich (Motoklub Medzibrod).

V dramatickej triede MX4 nad 50 rokov si z Beckova prvenstvo odniesol Vladimír Zavadetsky z Ukrajiny pred druhým slovenským jazdcom Štefanom Jurášom a tretím Bohomilom Klanicom z ČR. V súčte bodov zo šiestich pretekov seriálu danej triedy zvíťazil Štefan Juráš, pred Vladimírom Zavadetskym a Františkom Prílepkom (SVK).

Do programu beckovského motokrosu bol zaradený i vložený voľný pretek tried MX1 a MX2 hobby, kde zvíťazili: MX2 hobby Matúš Polčin a MX1 hobby David Nosizovič.

Kompletné výsledky motokrosu v Beckove i konečné poradie MM SR SMX CUP 2014 nájdete na stránke: www.smf.sk/motocross-vysledky/

V Beckove sa rozhodlo o tituloch Majstrov SR v motokrose 2014

Záverom by sme sa veľmi radi poďakovali všetkým reklamným a mediálnym partnerom, ktorí napriek zložitej ekonomickej situácii na Slovensku participovali na organizačnom zabezpečení tohtoročného seriálu MM SR SMX CUP 2014 a ako z názvu vyplýva poďakovanie patrí hlavne teamu SMX, ktorý bol hlavným reklamným partnerom šampionátu 2014.

Pridané: 02.09.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Body a Trasy v tomto článku:

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »