Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1752 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28179
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16811)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11368)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

FIM RALLY 2016 – Svetové stretnutie mototuristov prvý krát na Slovensku

 Zdieľať

Pridané: 27.06.2016 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 5691 [Mototuristika - Slovensko - Moto-akcia]

Už tento týždeň sa stane mesto Liptovský Mikuláš dejiskom svetového stretnutia mototuristov pod názvom FIM RALLY 2016. Medzinárodná motocyklová federácia FIM má v rámci mototuristiky každoročne dve podujatia svetového významu a to Motocamp FIM a to vrcholné FIM Rally, ktoré sa uskutoční na Slovensku uskutoční po prvý krát.

FIM rally sa uskutočňuje len jedenkrát v roku, vždy v inej krajine, dávajúc jej účastníkom príležitosť spoznať kultúru hosťujúcej krajiny prostredníctvom organizovaných výletov, miestnou gastronómiou, folklórom a pod. V dnešnému dňu je na podujatie prihlásených 1079 účastníkov z 26 krajín a dvoch svetových kontinentov.

FIM rally Liptov 2016
FIM rally Liptov 2016

Kandidatúru Slovenska ako organizátora FIM Rally sa podarilo presadiť na základe viac ročného úsilia SMF a to i na základe veľmi úspešného priebehu Motocampu FIM, ktorý sa uskutočnil v roku 2010 na Donovaloch. Po zohľadnení viacerých kritérií a po viacerých rokovaniach a osobných stretnutiach sa SMF rozhodla uskutočniť uvedené najvýznamnejšie podujatie svetovej mototuristiky v regióne Liptova, v meste Liptovský Mikuláš. Organizácie tohto svetového podujatia sa zhostilo OZ Riders Levice, ktoré podujatie pripravuje v úzkej spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš a miestnych motoklubov a priaznivcom našej mototuristiky.

Video: FIM Rally 2016 Liptov Slovensko

Do prípravy FIM Rally 2016 je aktívne zaangažovaný celý región Liptova a mesto Liptovský Mikuláš, kde sa v rámci programu podujatia uskutoční i tzv. paráda národov – spoločná jazda všetkých účastníkov po jednotlivých krajinách. V rámci jednotlivých dní podujatia sú pre účastníkov FIM Rally pripravený jednak celý rad fakultatívnych výletov do Jasnej, Vysokých Tatier a výjazdový výlet Na Oravský zámok a taktiež bohatý kultúrny program priamo v centre diania tohto svetového „moto“ stretnutia. Cieľom programovej skladby podujatia je predstavenie Slovenska ako malebnej krajiny v srdci Európy, bohatej na historické, prírodné a kultúrne krásy.

FIM rally 2010
FIM rally 2010

Príchod prvej výpravy má organizátor ohlásený už na sobotu a postupne do centra podujatia pri Aquamarku Tatralandia všetky prihlásené krajiny až do oficiálneho otvorenia 29.6.2016. Práve v týchto dňoch do stredy sú na programe výlety do Vysokých Tatier, Jasnej a Bešeňovej.

Podľa predpisov FIM je uvedené podujatie prístupné len pre prihláseným zástupcov jednotlivých motocyklových federácii ale priaznivci mototuristiky si môžu prísť pozrieť krásne motocykle do Liptovského Mikuláša, kde sa v piatok 1.7.2016 uskutoční nástup všetkých účastníckych krajín v rámci parády národov.

Bližšie informácie k podujatiu nájdete na oficiálnej web stránke podujatia fimrally2016.com/

RALLY FIM 2014 vo Fínsku - výjazd na parádu národov - celá výprava SMF
RALLY FIM 2014 vo Fínsku - výjazd na parádu národov - celá výprava SMF

Pridané: 27.06.2016 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

stelvio-09-side

Horúca jeseň s Yamahou

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »