Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1914 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26263
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15858)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10405)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Z redakčného zápisníka (editoriál) 11/2017 - Awia a Feri práve odštartovali do Afriky na Afrikách

 Zdieľať

Pridané: 14.11.2017 Autor: Peter Fischer
Čitatelia: 4541 [Novinky - Editorial]

Uf, tak od minulého editoriálu sa toho udialo viac než dosť! Poznáme takmer všetky novinky pre rok 2018, po napínavých záverečných pretekoch MotoGP sa majstrom sveta stal Marc Marquez, a náš dlhodobý test Hondy Africa Twin zavŕšime tam, kde sa táto motorka zrodila - v africkej púšti.

Seriál článkov - Editorial Motoride.sk:

Najprv si zrekapitulujme čo všetko sa stalo: trochu neplánovane sme vám priniesli rýchlotestík 390 Duke a asi najzaujímavejšej novinky od Harley-Davidson, Fat Boba, dokonca s väčším 114-palcovým motorom. Dostali sme sa aj ku stroju, aký sa nevidí tak často, starému šesťvalcu Honda CBX z roku 1979. Článok pôjde von vo veľmi blízkom čase. Ako upútavku vám ponúkame video:

Video: Honda CBX 1000 - legendárny šesťvalec na vlastné oči

Zásadnou udalosťou, na ktorú sme sa dlho tešili, bola milánska výstava EICMA. Takmer všetci veľkí svetoví hráči motocyklového sveta na nej odhalili novinky pre rok 2018. My sme vás o nich informovali takpovediac naživo; viaceré články boli vonku ešte pred koncom oficiálnej tlačovej konferencie. Domáca Ducati odhalila novinky už dva dni pred novinárskym dňom výstavy, a jej tlačovka bola z môjho pohľadu široko-ďaleko najkrajšia a najdojímavejšia. Okrem toho, že na nej ukázali aktuálne najsilnejší sériovo vyrábaný superbike s 214 koňmi (s racing kitom až 226 koní!), priniesli aj novú Multistradu 1260 alebo Scramblera 1100.

EICMA 2017 - veľa veľa fotiek noviniek a zaujímavostí
EICMA 2017 - veľa veľa fotiek noviniek a zaujímavostí

Honda vyrukovala s adventuróznejšou verziou Afriky Twin s názvom Adventure Sports. Viaceré značky ukázali ľahké sexi endurá v podobe prototypov - Yamaha Ténéré 700, Triumph Tramontana, KTM 790 Adventure R, Moto Guzzi V85... Je vidieť, že značky počúvajú čo motorkári chcú, a tým, že menované motorky sú ešte nehotové, si výrobcovia nechávajú priestor na zapracovanie pripomienok. Farebné TFT prístrojovky sú v čoraz viac modeloch, technológie sa dostávajú aj do nižších tried, a aj nanajvýš exotické preplňovanie motora je už na dosah - základná verzia Kawasaki Ninja H2 SX s kompresorom bude stáť okolo 19 litrov.

Kawasaki Ninja H2 SX 2018
Kawasaki Ninja H2 SX 2018

Spoznali sme majstra sveta v najprestížnejšom cestnom šampionáte MotoGP, stal sa ním podľa očakávaní Marc Marquez. Uplynulá sezóna MotoGP bola jedna z najnapínavejších a najtesnejších za posledné roky, veľmi dlho totiž nemala jasného favorita, aj bodové rozdiely medzi jazdcami boli dosť malé. Marquezovým jasným súperom bol k záveru sezóny Dovizioso na Ducati, ktorá sa do top pozícií šampionátu vrátila po dlhých rokoch. Marcovi Marquezovi a Honde silno gratulujeme, a dúfame, že Ducati využije zimnú prestávku na dôkladnú prípravu na budúcu sezónu. Niečo podobné sa dá povedať aj o Suzuki, ktorá v závere dokázala jazdiť časy porovnateľné so špičkou, čo znamená, že techniku a aj skúsenosti už majú, len ich treba pretaviť do lepších výsledkov.

MotoGP 2017 - VC Valencie - majstrom sveta je po napínavých pretekoch Marc Marquez!
Marc Marquez

A čo nás ešte čaká? Aktuálne chladné a upršané počasie si užívame dokonale schovaní na novom BMW R 1200 GS Adventure 2018, ktorého test chceme zverejniť v najbližších týždňoch. Na tomto Advíku som bol odprevadiť aj Awiu a Feriho na ich ceste do Tuniska - z vozíka zložia Afriky v talianskom Janove, z ktorého sa trajektom preplavia na africký kontinent. Tam budú mať značne lepšie počko než my tu :) Ako sa chalanom darí, môžeš vidieť v živom sledovaní tu:

14.11.2017 - Tomáš Hajduch - Awia Čitatelia: 94413 [Mototuristika - Afrika - Cestopis]

-

Naživo: Na Afrikách do Afriky - Africa Twin Tunisia Adventure končí

Keď Sahara leží Honde Africa Twin pri nohách... - Náš dobrodružný trip Na Afrikách do Afriky prišiel do svojho cieľa. Ak ste nás sledovali máte približnú predstavu čo sme videli ale hlavne kam až sme sa s Afrikami dostali. Motorky si počínali skvele a do Afriky a na Saharu zapadli na jednotku. Máme množstvo materiálu, fotiek a videí. V LIVE sledovaní kvalita fotiek nebola najlepšia, pretože boli problémy so signálom...

 

14.11.2017 14:24 - Z redakčného zápisníka (editoriál) 11/2017 - Awia a Feri práve odštartovali do Afriky na Afrikách

Africa Twin Tunisia Adventure - by motoride.sk
Africa Twin Tunisia Adventure - by motoride.sk

Z redakčného zápisníka (editoriál) 11/2017 - Awia a Feri práve odštartovali do Afriky na Afrikách

Editoriál vychádza vždy prvý týždeň v mesiaci; vyjadruje pohľad redakcie motoride.sk na uplynulé udalosti a môže načrtávať pripravované akcie.

Pridané: 14.11.2017 Autor: Peter Fischer Zdieľať

Seriál článkov - Editorial Motoride.sk:

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria