Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1671 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26143
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15800)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10343)
Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

EICMA 2022: Indian predstavuje nový Challenger Elite a zmeny na FTR

 Zdieľať

Pridané: 10.11.2022 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 3750 [Novinky - Predstavujeme]

Americká značka predstavila FTR Sport a Indian Challenger Elite spoločne s ďalšími modernizovanými modelmi a novým príslušenstvom naprieč celým radom. Modely 2023 ponúknu mnoho nových farebných prevedení a novú atraktívnu grafiku na modeloch FTR a FTR Sport.

Seriál článkov - Novinky 2023:

| Seriál článkov: Novinky 2023 |

  • Rad FTR dostáva žiarivé farby, nový model FTR Sport aj modely FTR Rally a FTR R Carbon tiež okrúhly 110 mm dotykový displej s navigáciou
  • * Indian Challenger Elite ponúkne ultimátny štýl a exkluzivitu;
  • nová zafírovo modrá dymová farba s akcentmi Black Smoke a Titanium Metallic Smoke dodáva prémiovú kvalitu a atraktívny vzhľad
  • Rad 2023 od Scoutu po Indian Pursuit ponúka modely a štýly, z ktorých si vyberie každý; nové príslušenstvo Indian Motorcycle rozširuje možnosti personalizácie

Rad 2023 je plný najrôznejších modelov a štýlov pre najširšiu škálu jazdcov a svedčí o neúnavnom úsilí nášho tímu vytvoriť a neustále vylepšovať skutočne komplexnú ponuku produktov, ktorá trvá už deväť rokov,“ hovorí Mike Dougherty, prezident spoločnosti Indian Motorcycle. „Toto úsilie bolo zamerané naprieč celým modelovým radom a v rámci každého jednotlivého modelu. Vďaka tomu predstavujeme novinku FTR Sport – ktorá je štvrtým unikátnym modelom radu FTR, z ktorých každý má svoj vlastný štýl a osobnosť.

FTR: Americký originál

Hlavnou novinkou modelového roku 2023 je nový FTR Sport. Model FTR Sport nahrádza v ponuke verziu FTR S a úrovňou výbavy sa nachádza tesne pod prémiovým modelom FTR R Carbon a zároveň nad modelmi FTR a FTR Rally – čím celý rad FTR dáva na výber zo štyroch odlišných stupňov výbavy.

Odvážny dizajn a športové komponenty modelu FTR Sport, vrátane držiaka poznávacej značky, kapotáže a krytu sedla, posúvajú energický štýl FTR na vyššiu úroveň a cielia hlavne na jazdcov, ktorí sa chcú uvoľniť a užívať si čisto športovú jazdu. FTR Sport ponúka nový dizajn panela nádrže a je k dispozícii vo vyhotoveniach Black Metallic s akcentmi Indy Red a White Lightning s akcentmi Indy Red a Black Metallic. FTR je skutočný americký originál s nezameniteľným, svalnatým štýlom a ponúka jedinečný pohľad na americký V-twin.

Indian FTR Carbon (2023)
Indian FTR Carbon (2023)

Ďalšou novinkou pre rok 2023 je okrúhly dotykový displej s priemerom 110 mm so systémom RIDE COMMAND s navigáciou* pri modeloch FTR Sport, FTR Rally a FTR R Carbon. Tri jazdné režimy (Sport, Standard, Rain) ponúkajú jedinečný zážitok výkonu v rôznych jazdných podmienkach, zatiaľ čo náklonová kontrola trakcie a ABS zaisťujú sebaistú a predvídateľnú ovládateľnosť za všetkých podmienok.

Všetky štyri modely FTR teraz ponúkajú nový športový tlmič výfuku a vyladený predný brzdový systém s výraznejším účinkom. Prístrojový panel je teraz umiestnený vyššie kvôli lepšej čitateľnosti, zatiaľ čo nová spojka zaisťuje lepšiu funkciu aj spätnú väzbu. Model FTR Rally je vybavený 19- a 18-palcovými vypletanými ráfikmi obutými do pneumatík s hrubou vzorkou a je k dispozícii v novom čiernom laku Black Smoke s rámom vo farbe Desert Earth a ikonickou čelenkou Indian Motorcycle na nádrži.

FTR R Carbon je ako prémiový model vybavený komponentmi z karbónu, prémiovým sedlom, plne nastaviteľnými zlatými prednými vidlicami Öhlins a zlatým tlmičom. Ikonické panely nádrže s logom Indian nájdete exkluzívne na modeli FTR R Carbon, rovnako ako elegantné prúžky v odtieňoch Cloud Silver a Championship Gold.

Zatiaľ čo základné komponenty modelu FTR zostávajú bez zmeny, jeho dizajn oživí rovnaký panel nádrže ako pri verzii FTR Sport a nové žiarivé farby, takže rad FTR bude atraktívnejší pre ešte viac jazdcov. Základný model FTR je k dispozícii vo farbe Metallic Black s kontrastným logom vo farbe Lifted Lime a rovnako zladeným zadným tlmičom, alebo Stealth Grey s logom, zadným tlmičom a kolesami vo farbe Orange Burst.

Indian FTR (2023)
Indian FTR (2023)

Aby si majitelia mohli motocykel ešte lepšie prispôsobiť, Indian Motorcycle uvádza na trh deväť nových doplnkov k modelu FTR. Vďaka partnerstvu so značkou Gilles Tooling ponúka Indian Motorcycle jej komponenty vrátane nastaviteľných stúpačiek s prepákovaním a troch doplnkov radu Billet: závažia na riadidlá, viečka olejovej náplne a viečka chladiča. Na jar 2023 budú k dispozícii aj nastaviteľné páčky. Značka Indian Motorcycle navyše rozšírila svoju ponuku karbónových dielov o tri nové kusy: kryt výfuku, kryt rámu a kryt reťazového kolieska. Vyšší komfort potom zaistí odolné sedlo Indian Motorcycle Comfort+, ktoré kombinuje pohodlnú ergonómiu s pridaným polstrovaním, kde je najviac potrebné.

Indian Challenger Elite: Dokonalý štýl a exkluzivita

Pre jazdcov, ktorí chcú niečo exkluzívnejšie a lepšie ako ostatné, ponúka Indian Motorcycle model Indian Challenger Elite 2023. Limitovaná edícia iba 150 kusov, z toho menej ako 50 určených pre trhy mimo Ameriku, sa sebavedome prezentuje prémiovým lakovaním Sapphire Blue Smoke s akcentmi a Titanium Metallic Smoke.

Indian Challenger Dark Horse (2023)
Indian Challenger Dark Horse (2023)

Dokonalá kombinácia štýlu, výkonu a pohodlia: Indian Challenger Elite v meste okamžite upúta pozornosť a na otvorenej diaľnici hltá kilometre po stovkách. Motor PowerPlus ponúka výkon 90 kW – najvyšší vo svojej triede – a krútiaci moment 178 Nm, a jeho prémiové vybavenie a pokročilé technológie poskytujú bezkonkurenčný jazdný zážitok. Dlhý zoznam prémiových funkcií Indian Challenger Elite zahŕňa tri voliteľné jazdné režimy, elektronicky nastaviteľné predpätie zadného odpruženia Fox®, náklonové asistenčné systémy Smart Lean Technology, adaptívne LED svetlomety, LED denné svetlomety, nastaviteľný predný plexištít, platne Select, vyhrievané rukoväte so sedlovými reproduktormi a nové päťlúčové kolesá Precision Cut. Suma sumárum, či už idete vo dvojici na víkendové dobrodružstvo alebo sami do práce, Indian Challenger Elite vždy ponúkne maximálny štýl a exkluzivitu.

RAD 2023: Pestrá ponuka, z ktorej si vyberie každý

Rad Indian Motorcycle 2023 ponúka širšiu škálu modelov a možností ako kedykoľvek predtým a vyberie si z nej každý jazdec vďaka radu nových vylepšení:

  • Všetky modely Thunderstroke a PowerPlus dostávajú novú spojku s lepšou spätnou väzbou a záberom. Antihoppingová spojka obmedzuje odpor motora pri podraďovaní a zvyšuje tak jazdný komfort a zároveň zlepšuje schopnosť udržať trakciu na horšom povrchu. Väčšia trecia plocha a
  • menší odpor páčky znižuje únavu pri ovládaní spojky, čo sa môže hodiť v meste.
  • Modely Indian Springfield, Chieftain, Indian Challenger, Roadmaster a Indian Pursuit sú vybavené prepracovaným LED svetlometom s lepším dosvitom a rozptylom svetla, ktorý pomáha jazdcovi lepšie vidieť na cestu a zároveň zlepšuje viditeľnosť na ceste pre ostatných.
  • Integrované tlačidlá na vyhrievaných sedadlách a vyhrievaných a chladených sedadlách pri modeloch PowerPlus a Thunderstroke teraz majú haptiku, ktorá jazdcom umožňuje cítiť reakciu tlačidla v rukaviciach.
  • Modely Indian Pursuit Premium Package
  • ** teraz ponúkajú úložné priestory v spodnej kapotáži. Naprieč modelovým radom spoločnosť Indian Motorcycle ponúkne rad nových farieb pre medzinárodné trhy, vrátane odtieňov Sagebrush Smoke pre modely Chief Dark Horse a Stryker Red Metallic pre modely Roadmaster Limited a Pursuit Dark Horse. Pri modeloch Roadmaster Limited a Indian Springfield je novým farebným variantom Bronze Pearl Metallic, zatiaľ čo pre Indian Challenger Dark Horse je v ponuke nová farba Titanium Smoke. Kompletný prehľad nových farebných prevedení tohto radu nájdete na IndianMotorcycle.media.

Indian Roadmaster (2023)
Indian Roadmaster (2023)

Pre rok 2023 spoločnosť Indian Motorcycle predstavuje rad funkčných doplnkov. V spolupráci s CruzTOOLS® uvádza Indian Motorcycle na trh dve sady náradia, kompatibilné so všetkými modelmi a adaptér osi pre modely FTR. Zväčšiť úložný priestor u väčšiny modelov je možné pomocou nového vinylového vodeodolného vaku, ktorý sa pripevňuje na vybrané zadné sedlá alebo na nosiče batožiny. Okrem toho je pre modely Indian Challenger k dispozícii nové vyhrievané sedlo Syndicate a pre všetky modely Indian Challenger a Indian Pursuit je teraz k dispozícii stojan s ľahším vyklápaním.

Pre rad Chief uvádza Indian Motorcycle na trh dve nové varianty tašiek. Taška Chief Fork Bag sa napevno montuje na prednú časť riadidiel a je ideálna pre uloženie menších predmetov, ako sú rukavice, okuliare, mobilné telefóny alebo fľaše s vodou. Nové sedlové tašky Chief Bobber sú vodeodolné a poskytujú pohodlné skladovanie bez obetovania štýlu.

Pre väčšie pohodlie ponúka Indian Motorcycle majiteľom modelu Chief vylepšené jednomiestne sedlo Comfort+ Solo a dvojdielne sedlo Syndicate. Sedlo Comfort+ Solo našlo designovú inšpiráciu v interiéroch starých muscle cars. Zvršok je príjemnejší na dotyk ako pri štandardnom sedle, jeho tvary jazdca bezpečne držia na mieste a zároveň sú pohodlné. Nové sedlo Chief Syndicate dopĺňa výrazný dizajn motocykla a zároveň zvyšuje pohodlie a podporu jazdca aj spolujazdca. Sedlo Syndicate je vyrobené z odolného čierneho vinylu, ktorý nepremokne ani nevybledne na slnku.
Pre spolujazdcov na modeli Chief Indian Motorcycle predstavuje nízku zadnú opierku, ktorá dopĺňa štýl motocykla a poskytuje pohodlnú oporu pre chrbát spolujazdca.

A konečne, nový zadný kufor Quick Release Low Profile je navrhnutý tak, aby cestovným modelom dodal výnimočný štýl, pohodlie pre cestujúcich a úložný priestor navyše, a pritom si zachoval aerodynamický vzhľad. Odklápacie uzamykateľné veko sa zdvíha do strany pomocou plynovej vzpery pre ľahké otváranie a stabilizáciu otvoreného kufra. Dno kufra je pokryté mäkkou vložkou, ktorá obmedzuje pohyb nákladu pri jazde. Rýchloupínací nízky kufor s objemom 46 litrov ľahko pojme dve otvorené helmy, rukavice a bundu as váhovým limitom 10 kg je ideálny na jednodňové výlety a malé dobrodružstvá. Technológia Quick Release umožňuje rýchlo a ľahko namontovať alebo demontovať kufor bez náradia a vďaka nej na motocykli nezostávajú žiadne montážne prvky.

Indian FTR (2023)
Indian FTR (2023)

Pridané: 10.11.2022 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Seriál článkov - Novinky 2023:

| Seriál článkov: Novinky 2023 |

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria