Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1616 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26149
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15804)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10345)
Hodnotenie: (6 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (8)  [Verzia pre tlač] Tlač

Predstavenie seriálu závodov štvorkoliek (quad) pre sezónu 2008

 Zdieľať

Pridané: 03.12.2007 Autor: tomxx
Čitatelia: 13023 [Šport - Ostatné]

Páni, dámy a mládež, dovoľte aby som Vám predstavil môj zámer zorganizovať seriál pretekov QUAD.

Nakoľko si zatiaľ nikto z organizátorov motokrosových pretekov neosvojil nápad usporiadať seriál pretekov quad hobby jazdcov. Tak som sa rozhodol, na podnet kamošov, čo amatérsky jazdia quady, že sa pokúsim nejaký seriál pretekov zorganizovať.

Momentálne, ako všetci dobre viete, na Slovensku sa pravidelne jazdia pod hlavičkou SMF v rámci MMSR QUAD pretek licenčných jazdcov. Sem tam sa usporiada nejaký motokrosový guláš, kde sa zúčastnia aj quady a to je tak asi všetko. Ale aj za tieto závody patri organizátorom vďaka a uznanie. Úprimné napísané, na to toľko quadov ako sa na Slovensku za posledné roky predalo, je to tých pár závodov je proste bieda.

Takže poďme k môjmu zámeru. V roku 2008 by som rád zorganizoval 5-6 pretekov quadov, samozrejme všetko bude záležať od záujmu jazdcov a organizátorov. Na rozbehnutie seriálu by som navrhoval, jazdiť seriál quadov na tratiach na západnom a strednom Slovensku, ale nebraním sa ani východu. Treba si však uvedomiť, že nemá zmysel, aby na pretek v jednotlivých kategóriách chodilo nejakých 5-10 jazdcov. Čím nás bude viacej, tým to bude pre usporiadateľov zaujímavejšie. Charitu nám nikto robiť nebude, ak usporiadateľ zostane po závode vo finančnej strate, tak ho na ďalší pretek pravdepodobne neukecáme. Všetko záleží len na nás a našej ochote zdvihnúť zadok z gauča a prísť na závod. Za ten adrenalín to určite stojí!!!

Čo sa týka kategórií, tak by som navrhoval takéto rozdelenie:

Športové QUADY:
  • QUAD junior – sériový športový quad, obsah do 200 cm3 a vek jazdca 9-15r.
  • QUAD hobby – sériový športový quad, lubový obsah, vek jazdca nad 15r.
  • QUAD licenčný – sériový športový quad, ľubovoľný obsah, jazdci s licenciou, vek jazdca nad 15r.
  • QAUD senior – sériový športový quad, bez rozlíšenia obsahu, vek jazdca nad 40r.
Pracovné quady:
  • QUAD work open – sériový pracovný quad , ľubovoľný obsah, vek nad 15r.
  • QUAD work junior – sériový pracovný quad, obsah motora do 250 cm3, vek jazdca 9-15r.

Takéto rozdelenie by bolo podľa mňa ideálne, ale nakoľko nelietam v oblakoch a osobne si myslím, že v začiatkoch pravdepodobne nepritiahneme toľko jazdcov aby sme naplno obsadili všetky kategórie, tak by som navrhoval, začať s menším počtom tried, s tým že by sme ústretovo prizvali do samostatného open závodu motokrosových jazdcov. Všetko záleží na tom, koľko sa Vás zaregistruje a koľko sa Vás zapojí do samotného seriálu pretekov.

Športové a technické predpisy nemá zmysel vymýšľať. Podobne podujatia sa jazdia v Českej republike, tak ich prevezmeme od nich a upravíme na naše podmienky.

Čo sa tyká kalendára pretekov, chcem vyčkať na kalendár SMF, MKP a do voľných termínov umiestnim naše preteky. Potom zverejním termíny nášho seriálu pretekov.

Financie, tak toto bude asi najväčšia prekážka, ale nejako začať musíme. Navrhoval by som štartovné vo výške 500-1000 Sk /očakávam Vaše návrhy/. Tieto peniaze by v celej výške išli pre usporiadateľa. Nakoľko by som rád vyšiel v ústrety usporiadateľom, pretože okrem prípravy trate, musia zabezpečiť zdravotnú pomoc so sanitkami, poistiť závod, zabezpečiť časomieru, zadovážiť ceny, urobiť propagáciu závodu, tak sa pokúsim zabezpečiť nejaké peniaze od sponzorov a aspoň nejakou čiastkou by bolo im slušne prispieť na tieto náklady.

Najväčší dôraz chcem zamerať na prezentáciu a medializáciu pretekov. Chcem Vás poprosiť, ak má niekto osobné kontakty na média, či už regionálne, alebo celoslovenské, tak uvítam každú pomoc. Musíme na preteky pritiahnuť čo najviac ľudí a bez dostatočnej propagácie a medializácie to nepôjde. Ak bude vo verejnosti o nás záujem, tak sa usporiadatelia budú o nás trhať!

Mediálnu podporu na webe nám prisľúbil Tomáš Antal, prevádzkovateľ countrycross.sk, ak sa všetko podarí, tak Tom vykúzli aj nejaký web, so zameraním na QUAD závody.

V skratke je to asi všetko. Budem veľmi rád, aby ste mi napísali Vaše podnety, nápady a riešenia samotných pretekov, rozdelenia quadov do tried, financovania, medialiazácie, alebo čohokoľvek, čo sa týka organizácie preteku quadov. Skúste vymyslieť aj názov seriálu pretekov quadov.

Tiež by som chcel poprosiť prevádzkovateľov motokrosových trati, ktorý by mali potencionálny záujem o náš seriál pretekov, aby sa ozvali na môj mail: mx@mkvd.sk

A ešte niečo na záver. Všetko čo som Vám tu v tomto článku predostrel, robím z čistého nadšenia pre quady. Celý seriál pretekov organizujem nezištne, takze si na ňom nepotrebujem nabaliť vrecká. Ak sa mi to podarí, dúfam že aj s Vašou pomocou, budem rád a sám si s Vami nejaký zajazdím závod!

Miroslav Medveď – Motokrosový klub Vaďovce
e-mail: mx@mkvd.sk

Registračný formulár pre záujemcov nájdete v spodnej časti článku na stránke countrycross.sk!

Pridané: 03.12.2007 Autor: tomxx Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (6 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (8)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »