Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1574 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26121
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15790)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10331)
Hodnotenie: (4 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (7)  [Verzia pre tlač] Tlač

Custom Bike Show Bad Salzuflen 2012 - časť 1.

 Zdieľať

Pridané: 04.12.2012 Autor: Romoto
Čitatelia: 8796 [Novinky - Reportáž]

1.decembra sme sa s Cacaom zúčastnili výstavy CUSTOMBIKE 2012 v nemeckom Bad Salzuflene. Už dlho som túžil pozrieť sa na výstavu netradičných - „ručne“ vyrobených motoriek.

Seriál článkov - Custombike Show Bad Salzuflen:

Ako inzerovali zahraničné motoristické periodiká, malo ísť o „Ultimative Custome Bike Show“. A mali pravdu. Pol hodinu pred otvorením výstavy pred vchodom čakali stovky priaznivcov. Prevažne boli oblečení v čiernom a na hrudi alebo chrbte sa vynímali oranžové písmená H and D. Čím väčší exot, tým bol so sebou spokojnejší. Vo vnútri som pochopil, že stredom sveta je vidlicový dvojválec a všetko sa točí okolo neho.


Výstava sa uskutočnila v štyroch veľkých halách, ktoré boli do pár minút zaplnené, lepšie povedané preplnené návštevníkmi. Prvýkrát v živote som videl, ako sa na pánskych záchodoch čaká v rade a tiež, že sa môže všade na výstavisku fajčiť. Pre fajčiarov pohodlné, ale poobede už bol všadeprítomný dym otravný.

Messe mala bohatý sprievodný program, ktorý sme ale vôbec nestíhali, pretože sme boli iba na jeden deň. Zamerali sme sa preto na stroje prihlásené do International Custombike Championship Germany, čiže Medzinárodné nemecké majstrovstvá motoriek vyrobené na zákazku a na motorky vyrábané menšími domácimi manufaktúrami. Ako sa ukázalo, tí „menší“ výrobcovia majú takmer neobmedzené výrobné možnosti. Súťaže sa zúčastnilo viacej ako 200 prestavieb alebo stavieb, stovky motoriek boli v stánkoch spomínaných domácich producentov. Môj odhad je, že sme videli minimálne 500, možno až do tisícky individuálne postavených alebo výrazne upravených motocyklov.

V podvečer , keď sme vypadli z výstaviska sa nám z toho točila hlava. Smrdeli sme , ako keby sme celý deň popíjali v zafajčenej štvrtej cenovej skupine a tak sme sa aj cítili. Čakalo nás 1000 km domov.
Nazval by som to výstavou Individualít, exotov ale aj s prepáčením Ú.....v. Nemecký harleják je samozrejme kombináciou individuality a exota. Ak si tam aj priviedol svoju partnerku, väčšinou sa podobala na neho a bolo ťažké rozlíšiť, kto je kto. A tak najväčšie návaly a zápchy vznikali pri stánkoch s bodypaitingom, live fotoshootingom a stripshow... Večerný program mal byť ešte pikantnejší, ale ten bol v čase, keď sme sedeli v aute cestou domov.

Pokúsim sa článok - teda fotky rozdeliť tematicky, aj keď je to prakticky nemožné, lebo štýly sú tak premiešané, že skôr či neskôr bude niekto nespokojný so zaradením motorky do nejakej kategórie.
V tejto časti sa pokúsim vybrať prevažne fotky strojov, ktoré sa točia okolo známeho dvojvalca, ale ten sa bude samozrejme objavovať aj v ďalšej časti.

Pridané: 04.12.2012 Autor: Romoto Zdieľať

Seriál článkov - Custombike Show Bad Salzuflen:

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (4 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (7)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria