Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2561 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26297
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15872)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10425)

Nehoda na Duchonka rely... - Diskusné fórum - Nehody

Sú chvíle v živote strážnych anjelov, keď nedokážu pohotovo reagovať prípadne nestihnú dôjsť na určené miesto včas. Preto sa nespoliehajte na šťastie či náhodu a jazdite vždy tak, aby ste vedeli pohotovo reagovať a bezpečne zastaviť.

Nech je toto fórum miestom tichej spomienky na tých, ktorí nedošli do cieľa, ale aj miestom varovania pre tých, ktorí sa chcú učiť na vlastných chybách.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuNehoda na Duchonka rely... - Diskusné fórum - Nehody

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

20.06.2005 23:20

Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Neda mi nenapisat svoj postreh z rely na Duchonke. Vadim dostal perfektny napad - hned za startom nafingovat dopravnu nehodu s tym, ze tym, ktori pri nej zastavia, bude odcitanych 5 trestnych bodov. Dobrovolne som teda s pomocou Awiu lahol Varadero do jarku, spravili sme smyk, porozhadzovali veci po ceste a cakali. K uchu som si dal telefon, akoze volam pomoc, zacal som krivat a drzal som sa za bolavu hlavu. Tu su dokazne fotky:

community.webshots.com/album/374686337MIHvbe

Prvi dvaja-traja zastavili, ale potom som sa nestihol cudovat. Skupina coprakov z Hlohovca ani nepribrzdila, dalsi strelci stihli trochu spomalit az v dalsej zakrute, ale to len pozreli do zrkadla a prasili dalej. Okolo nas preslo cez 50 strojov, zastavilo priblizne 25. Z tych 25 sa niektori skutocne strachovali (Inge, Mishko, Cendina, Rejdio...), niektori len flegmaticky utrusili ci nechcem pomoct a isli dalej. O plechovkach ani nehovorim, tie ma uplne nasrali! Okolo ich preslo minimalne 50, zastavili 3! Slovom tri!!! Najviac ma nasralo to, ze niektori pribrzdili a kukali na lahnutu motorku ako na nejaku zaujimavost, vobec sa nestarali ci maju s niecim pomoct alebo co. Bol som strasne sklamany.

Ak by som si lahol cez cestu a pooblieval sa kecupom, asi by zastavili vsetci. Nejde vsak o to, aby sme pomahali az ked je najhorsie. Pomahat si musime aj pri najmensej neprijemnosti, nepriklad ked sa niekomu minie benzin. Ja osobne zastavujem VZDY ked vidim na kraji cesty odstavenu motorku a casto dostanem odpoved "nie, vsetko ok, len telefonujem..." a podobne, co ma velmi tesi.

Tento prispevok ma za ciel donutit vsetkych na kratke zamyslenie - mohol som mat vnutorne krvacanie, zlomenu nohu, sok... a 30 motoriek so 47 plechovicami si ma nevsimlo.

Sklamany Herghott


20.06.2005 23:31

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

grgy,ty agent provokater-bol si dlho vo svajci ;-)

co by si spravil keby nejaky aktivny spolujazdec ci uz v plechovke alebo na motorke este pocas prichodu na miesto zavolal zachranku?

k tvojej vete "O plechovkach ani nehovorim, tie ma uplne nasrali! Okolo ich preslo minimalne 50, zastavili 3! Slovom tri!!! "

len dodam ze po mojej nehode v HC,sla okolo dievcicka v plechovke a viditelne sa na mne smiala...


21.06.2005 7:27

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Ifko
 Čoprák 

Bežná súčasť dnešného sveta.
Každý sa stará len o seba.
Keby ťa toľkí nepoznali, tak zastaví ešte oveľa menej ľudí.
Ale Vadimov nápad chválim, ukázalo sa čo môžme všetci očakávať v prípade nehody. Možno budeme jazdiť opäť trochu zodpovednejšie, keď vieme, že nam nikto nepomôže ani po havárii. Teda aspoň dúfam že budeme.


21.06.2005 8:14

Re: Nehoda na Duchonka rely...

milan3232
 Turista 

Ikona

Tak nad tymto je treba sa fakt zamysliet.
Este taka mala podrypoavacka otazocka - Hergi, kontroloval si aj stav lekarncky, ked ti uz zopar ludi zastavilo? Pripadne, ci ju vobec niekto mal? Podla mojich skusenosti, co som sa pytal, bol som jediny, kto ju ma :'( a nosi stale na moto. A vie niekto z tych co zastavili poskytnut prvu pomoc?
Zastavit je super, to schvalujem, dokonca to kaze aj zakon pri nehodach !!!VZDY!!! ale ked niekto vidi, ze telefonujes, a nema ani sajnu ako ti pomoct, radsej nech ide dalej a nezastavuje. Lepsie by mozno bolo niekde sa opriet napr. o strom a nehybat sa. Zo strdca verim, ze by zastavili viaceri...
Inak vyborny napad - fingovat nehodu.


21.06.2005 8:16

Re: Nehoda na Duchonka rely...

milan3232
 Turista 

Ikona

Velmi si vazim motorkarov, alebo aj vodicov aut, ktori ked vidia na krajnici stat moto zastavia a spytaju sa ci niekto nepotrebuje pomoc.


21.06.2005 8:20

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Pojďme si pokecat o tom že to není jenom ignorace. Spousta lidí vůbec není připravený čelit krizovkám. Kdyby viděli ležícího rozbitýho motorkáře nezastavili by proto že by se báli dávat první pomoc. Když vidí živého fungujícího motorkáře, nezastaví proto že si říkají, ten už si pomoc sežene sám, a z nehody udělají komplikaci vlastního programu. Spousta lidí vůbec nemá nervy na bouračky, nedokážou zvládnout stres, paniku, strach. Hlavně strach. A protože strach vzniká jenom z neznámého, znamená to že nevědi. Neví jestli se můžou spolehnout sami na sebe. Neznají základy první pomoci. Nebo znají ale nevědi jak to použít.

Že to tak je u řidičů aut, je pochopitelný, snad nikoho neurazím, když řeknu že většina řidičů jsou papučáři od televize co znají průšvihy akorát když svalnatej Arnold vystřílí už druhej zásobník do baráku plnýho záškodnických nepřátel. Že to tak je u některých motorkářů je ostuda a svědčí to o kupní síle Slovenského (a pro mě Českého) národa, bo si dneska koupí motorku už opravdu kde kdo a tak se snadno z papučáře stane motorkář...

O řešení jsem už mluvila několikrát a protože kecy nemaj cenu, ale ukázaná platí. Tak už kecat přestanu a třeba se začne něco dít...


21.06.2005 8:29

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

milan3232: lékárničku samozřejmě máme, ale dopředu ti z vlastní zkušenosti řeknu že je ti na prd. Z celý lékárničky (tedy z toho co v ní musí být podle předpisu) jsem nepoužila ani ň. A to jsem asistovala už u 4 vážných bouraček. Když se motorkář vyseká tak že je na něm co opravovat. Tak je to z 90% silniční lišej a zastavování krvácení. Se zlomenýma končetinama nehýbeš, představa že běhám někde po lese a hledám klacek na výrobu dlahy - směšné. Ruku do trojúhelníkovýho obvazu mu taky dávat nebudu. Už samotnej pohyb zlomený ruky je tak bolestivej že by mě dotyčnej pravděpodobně ještě zmlátil. Tj. na malý bouračky potřebuješ manikůru (nůžtičky, pinzeta), dezinfekci, náplastě, zavírací špendlíky = běžná KPZ. Na velký bouračky potřebuješ svou hlavu a pevný nervy. Když někdo nedejchá, lékárnička ho za tebe neoživí, když silně krvácí, vrazíš tam ruku a držíš....pak teprve řešíš co dál.


21.06.2005 8:49

Re: Nehoda na Duchonka rely...

milan3232 : Pridaj si ma k lekarnickovej mensine. Nosim, aj ked je jasne, ze je tam minimum minimorum. Ale celu polnu nemocnicu nemozem so sebou nosit. Nieco z nej by som mozno aj pouzil, bol som lapiduch o :-).


21.06.2005 8:50

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Herghott naozaj zle zvladnute fingovanie nehody ;-) Ak tomu niekto uveril, tak len zo solidarity k Tebe. Skor by som sa zlakol ze ma chces udret niecom po hlave ako ze potrebujes pomoc. Vrrr rychlo prec od Teba ;-)) :-P


21.06.2005 8:55

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

No Hergi - poviem ti, ze ta fingovana nehoda vyzerala, ako skutocna. To fakt. Ten smyk, veci okolo... No mna az studeny pot oblial. Ani som nechcel verit zo zaciatku, ze je vsetko OK.


21.06.2005 9:06

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Richie ta nehoda ma niekolko a dost podstatnych nedostatkov aby vyzerala doverihodne.

1. moto zalahnuta v jarku, nelogicky k odstredivej sile, ktora by ju prevratila uplne opacnym smerom...(k stromu)
2.uz aj keby spadla smerom k ceste, cely jarok by rozryla...
3. veci by neboli rozhadzane smerom k ceste, ale ku stromu. Sofer tiez...
4. Je vidiet ze ta moto je tam krasne polozena ako do bavlnky...

Richie takto by nehoda nikdy nevyzerala ani v malej rychlosti ;-)

To nemeni nic na veci ze vodici boli neohladuplny... MALI zastat. ;-)


21.06.2005 9:16

Re: Nehoda na Duchonka rely...

agressor
 Geriatrik 

Ikona

Kua kua, vazne zacnem zastavovat pri kazdom motorkarovi na kraji cesty... takze k niecomu to bolo, aj ked kopec ludi nezastavilo.
Inak lekarnicku nosim pod sedlom stale.


21.06.2005 9:21

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Natalka
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

papaya ty si tuhlík!!!! Povedz mi prosím, kto má čas rozmýšlať o nejakej odstredivej sile, ktorým smerom by mali byť pri tejto nehode rosypané veci a podobným nezmyslom?!!??! Daj si dve sekundy, kedy prejdeš okolo spomínanej "nehody". A skús napísať, na čo za tie dve sekundy prídeš!!! Tu nie je čo riešiť!!! Buď zastavíš, alebo nezastavíš!!! :-P


21.06.2005 9:33

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Natalka ;-) hehe ja som len ripal. Sak ma poznas nie? ;))) Ja by som urcite zastavil, ved co keby to bolo fakt naozaj a Herghott by tam bez mojej pomoci vykrvacal. Neviem si predstavit ako by som to vysvetloval jeho pani manzelke :'( :'(


21.06.2005 9:35

Re: Nehoda na Duchonka rely...

motorájd
Neregistrovaný

hergot naozaj dobry napad

na vzorke sa aspon ukazalo ze viac ako polovica motorkarov su idioti


21.06.2005 9:53

Re: Nehoda na Duchonka rely...

widow
Darca Krvi  Turista 

No ja som zastavil (nikto by to nemohol vyhodnotiť počas jazdy ako fingovanú nehodu) a bol som skutočne rád, že to bolo nakoniec len naoko :-))). Hergi, s tým odrátaním trestných bodov si ma nasral, kôli tebe sme neskončili poslední :-D !


21.06.2005 9:54

Re: Nehoda na Duchonka rely...

shamble
 Turista 

Otazka pre motorkarov znalych moto zrazov.
Na kolkych zrazoch sa kona cosi co ma spolocne s poskytovanim prvej pomoci ?

Ako pisala Cendina ludia maju strach. Jasne ze maju lebo by nevedeli co so zranenim clovekom. Samozrejme ze nie je riesenie nezastavit lebo sa niekto boji. Aspon zavolat adekvatnu pomoc. Co ked ten nestastnik sa od bolesti nevie dostat ani ku mobilu (ak ho vobec ma).

A je tu aj riesenie zavolat cislo +421.850.111.313

kde je 24x7 sluzba aj s lekarom ktory vas vie po telefone navigovat co mozte robit aby ste pomohli. Doporucujem ukladat vo formate +421... aby ste sa dovolali aj so zahranicia keby daco.

Teraz, teraz som tam volal a naozaj to funguje. Ulozte si to cislo kto ho este nemate.

Shamble


21.06.2005 10:10

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Junior
 Kávičkár 

Ikona

No ja som akurat isiel od jazera ked vidim varana v priekope, tak som hned dosiel, ale Herghott ma uistil ze je vsetko O.K. , ale ked som sa otacal na ceste nejako mi to nevyslo a predne koleso som akosi skoro v jarku :-D ale Awia ma potiahol a bolo to v pohode. 8-)

Dik Awia :-)))

Herghott : a to sme vraj jedna velka rodina 8-) asi to tak celkom nieje, lebo inac by tam zastalo trocha viac motoriek. :-(


21.06.2005 10:26

Re: Nehoda na Duchonka rely...

/\/\aAT
Neregistrovaný

he he, a ze Vadim nema vztah k pionierskym sutaziam. Ked som isiel okolo, tak ma ani vo sne nenapadlo ze by slo o nejaky problem. Zastavil som len preto, aby som sa Awiu spytal, co za kokotiny tam stvaraju. Po odpovedi, ze nic, len taka kontrola, som siel kludne dalej. A teraz ze toto... no ty moj duchod. Osobne si myslim, ze ked je niekto schopny telefonovat, debatovat s niekym, alebo vrtat sa v motorke, tak je aj schopny dat okoloiducim chodcom, motorkarom, plechovkarom, potapacom, pilotom, martanom...... signal, ze potrebuje od nich pomoc. Ak taketo znamenie nedava, nemoze sa cudovat, ze mu nikto nezastavi.
... ale co je horsie, nikto nezastavi ani zablatenemu mladikovi krivkajucemu-tackajucemu sa na okreske medzi dedinami, snaziac sa zufalo a dezorientovane zohnat akukolvek pomoc. Pre kazdeho je to len ozran vracajuci sa krcmy, oslavy, diskoteky... To ze moze mat vazny zdravotny problem, resp. je to obet nasilia, nehody, motorkar ktoreho motorku nevidiet, lebo skoncila kdesi v kukuricnom poli a ktoreho spolujazdkyna zomiera, dusiac sa vlasnymi zvratkami..., to nikoho ani nenapadne.
...Bohuzial toto nieje fiktivna prihoda.
...Aaaale od teraz zastavujem vsetkym, lebo vidim ze ludia su vseliaki, ved co ked predsa,... a ked ma niekto posle do peecka, ze kamo do radu !, teraz v jarku sukam ja..., tak...tak nic. :-)


21.06.2005 10:30

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

No papaya, neviem ci si vsimol, ale tam to bola kvazikrizovatka a keby si siel z tej bocnej cesty, ktora sa napajala na tu hlavnu, tak mozes presne takto vyletiet, ako to urobil Hergi. Ale na to som prisiel, az ked sme sa vracali a mohol som si poriadne pokukat miesto cinu. Inac, ako pise Natalka. Keby si tam stal s prstom v nose (napr. dosiel ti benzin alebo co ja viem co), tak zastavim a spytam sa, ci je vsetko OK.


21.06.2005 10:40

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

/\/\aAT: dobře napsané. Taky zastavuju vždy (snad jenom hordě romu stojící u kouřícího žigula ne - to se bojím). A ještě se nestalo aby se mi to nevyplatilo. Když nic jiného tak je z toho prima pokec.

Před několika lety jsme se vysekali s bratrem na jeho B-12. Ve 130-ti při předjíždění na vodě v protisměru se nám podsmeklo zadní kolo. Jeli jsme po zadku snad 100 metrů, motorka lítala vzduchem, po dopadu dobrousila do příkopa. Zázrakem se nestalo vůbec nic. Z té prastaré dodávky co jsme předjížděli vylezl hubeňoučkej zarostlej starej pán, utrousil pár vět typu, že kdyby to natočil, tak vyhrál kameru. Pomohl nám vytáhnout motorku z příkopa a nabídl nám že nás odveze i s motorkou. Motorku nám hodí domů, abychom se o ni nebáli a nás do nemocnice. Že v dodávce má místa dost a jemu o čas nikdy nešlo. Byli jsme v pořádku, motorka pojízdná, tak jsme to nevyužili....ale ten chlap byl fakt prima. Myslím že mám celej život co vracet.


21.06.2005 10:42

Re: Nehoda na Duchonka rely...

sierra
 Turista 

Ikona

Sice som zastavil, trocha neisto, pretoze - vidim Fiserka telefonovat, v ruke papier. Vidim, ako si odstavil motorku, trocha divne, ale vravim si, ze tu asi meria priebezne casy. Blizim sa, pozeram, ze motorku nema v tom jarku na stojane, ale polozenu. Dumam, preco to takto robi?! Vravim si, ze on asi vie, ja asi nie. Som pri nom, vidim smyk, papiere okolo - brzdim. Nechcelo sa mi verit, ze by na rovnej ceste takto cudne zisiel z cesty, ale pravda je taka, ze clovek skutocne nikdy nevie. Uz som sa videl, ako so svojou krehkou stavbou svojho minitela tlacim Varadero z priekopy...; ). Odlahlo mi, ze "...v pohode, to je len kontrola...". Napad to bol dobry, vystrazny.


21.06.2005 10:52

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Budha
 Bahniak 

Ikona

mne obdobne svojho casu nieco prekvapilo:
idem na moto a na krajnici pri ceste odstavene auto, kapota otvorena, zjavna porucha.
Okolo sa tmolila pekna kocka, vo vecernych satach tip-top nahodena (isla na svatbu ako som sa neskor dozvedel) a bezradne pozerala. Najprv som okolo len prefrcal, ale hned som sa na najblizsom mieste otocil a vratil sa za nou.

poruchu sme odstranili, a aj som ju nasmeroval k najblizsiemu servisu kde jej to daju poriadne do poriadku, vyskakovala jej nejaka tyc od radenia.

avsak co bolo zaujimave, hovorila ze tam tak stala uz hodne dlhu dobu a nikto sa ani nepristavil a pritom tam je premavka slusna.
Ze aj mavala a vsetci ju ignorovali a potom to vzdala a zastavil som ja.

Ked uz nikto nezastavi ani kocke zo zjavnym problemom s aftom, co chceme od plechovkarov my, smradlavi motorkari :-)

Ja zastavujem vzdy, ci uz v plechu alebo na moto.


21.06.2005 11:02

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Anonym: Ja ale nemám pocit, že tu išlo o nejakú pioniersku súťaž...
Iba sme chceli zistiť mieru tej toľko proklamovanej spolupatričnosti aj niekde inde ako pri "vymlátení krčmy" (citát lgel).
Keď má niekto z nás kolíziu s nejakou "plechovkou" to sú tu mraky svalnáčov, ktorý sa pochvália, ako by oni "roz*ebali plechovkárovi pi*u", ale keď príde na lámanie chleba, tak sa niektorí možno aj pocikajú.


21.06.2005 11:05

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Allain
 Jogurťák 

Ikona

all: su aj ludia, ktorí sa boja zastaviť. Kolko bolo takých prípadov, ze nafingovali nehodu, clovek zastavil a este ho okradli a zbili... ludia su rozny a ani sa nedivim, ze niektorí nezastavia. Ale vsetko zálezí od okolností, v niektorých prípadoch je uplne jasne, ze to nie je finta a ludia aj tak nezastavia, len pribrzdia a čumia... :-~
Allain


21.06.2005 11:50

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Allain u nas sa stal presne tento pripad. Chlapik zastavil , pretoze na ceste lezalo bezvladne dieta. V tom momente ako sa k nemu zohol sa maly spratek otocil a nastriekal mu do tvare kaser. Z krikov vyskocila cela banda vyrastkov a mileho uja za to ze ochotne zastavil dobili pomaly do bezvedomia. Chlapik je skaliceny, okradnuty, prisiel o auto. Mam to od spoluziaka/ vysetrovatela, bol to kuriozny a mozno ojedinely pripad, ale naozaj si davajte pozor.


21.06.2005 11:54

Re: Nehoda na Duchonka rely...

milan3232
 Turista 

Ikona

Kazdy ma kus pravdy. Zastavit by sa podla mna ale malo vzdy. Pevne verim, ze by som zastavil. Co sa tyka lekarnicky - viem, ze to nie je chirurgicka ambulancia, ale dokazem zastavit krvacanie, uvolnit dychacie cesty (zvratky), dat umele dychanie, masaz srdca (pri najmensom podozreni na poranenie chrbtice prilbu neskladam), dat do stabilizovanej polohy, protisokovej polohy... samozrejme toto vsetko zavisi od okolnosti. 4x sa mi stalo ze som svoje mierne vedomosti musel pouzit... Velmi zle by som sa citil, ak by som prisiel k niekomu, kto potrebuje pomoc a ja by som mu ju nevedel poskytnut.
Co sa tyka tych co tvrdia, ze to nevedia - to je vyhovorka. Kazdy je po takejto skusenosti v soku a uz iba pritomnost inej doverihodnej osoby dodava velmi vela a podporuje zraneneho (lebo je nestranny). Vybavi telefonaty, rozprava so zranenym, postrazi veci, vysvetli policii, dosvedci...

Nechcem, aby toto bolo brane ako mentorovanie, je to moj nazor ako by som reagoval ja a co by som sa snazil spravit v takomto pripade. Mozno si z toho neskusenejsi nieco zapamataju a bude im to v prihodnej chvili na uzitok.


21.06.2005 13:33

Re: Nehoda na Duchonka rely...

miko601
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Caute to s tou nehodou bol vyborny napad!!!!
Podla mojho nazoru ludia su ku.vy! Ja som mal nehodu na plechovke zostal som vysiet na boku auta na ceste a moje spoluziacky ktore isly okolo len kolektivne zatrubily a zamavali.

Inac lekarnicku nosim. A zastavim pri akom kolvek podozreni nehody alebo poruchy.

papaya: Tie 4 dovody co si tam napisal podla mna to je dost velka blbost, lebo ked ides okolo tak si to nemozes za tu sekundu uvedomit. inac to ma trochen logiky ale nie hned. ;-)

Podla mna by sme mali zastavit pri akomkolvek podozreni lebo nevies ci tym nezachranis niekomu zivot. Ak nie podanim prvej pomoci tak aspon zavolanim zachranky. ;-)


21.06.2005 13:53

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Sierra: aj Baso zisiel na rovnej ceste z cesty, lebo mu tam vyskocil zajac. A v takom poli je to velmi pravdepodobne!

Herghi mal tazku ulohu, pretoze jednak nemal v plane znicit si kvoli tomu komplet motorku a jednak sutaziaci vychadzali velmi rychlo po sebe (intervali 1 minuta). Ja by som to zdaleka neurobil tak doverihodne ako on (bol som o to poziadany a odmietol som) a tvrdim, ze aj vacsina z vas, co mu tu cosi vycitate...


21.06.2005 14:11

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Vidi nikto tu nic nevycita, ja som videl fotky, ktore keby videl sudny znalec, tak sa len zasmeje... proste kamuflaz ako hovado. Vam v rychlosti sa to podozrive nemuselo zdat... :-P :-P :-P


21.06.2005 14:48

Re: Nehoda na Duchonka rely...

sierra
 Turista 

Ikona

Vidicon: Vravim - nikdy nevies. Preto som aj zastal. ; )


21.06.2005 14:52

Re: Nehoda na Duchonka rely...

milan3232
 Turista 

Ikona

Velmi chvalim ten napad z fingovanou nehodou, aj tuto diskusiu umiestnenu na nepopularnom mieste "Nehody" Len prispievajte svojimi skusenostami a poznatkami. tuto rubriku si sem tam precitaju aj mladi strelci a nech vidia o com je realita. Nie iba z fotiek dalekeho vychodu, alebo z rozpravanie neurcitych a neznamych ludi.
Hergi - velmi dobre, ze si to sem dal.


21.06.2005 15:10

Re: Nehoda na Duchonka rely...

miko601
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

ALL zena2.centrum.sk/clanek.phtml?id=501490 tu je nieco o prvej pomoci.


21.06.2005 15:44

Re: Nehoda na Duchonka rely...

JuniorkaVFR
 Kávičkár 

Ikona

Ta nehoda bola naozaj nafingovana uzasne...normalne som sa zlakla :-} ale myslela som si, ze sa ani netreba zamyslat nad tym, ci niekto zastavi..myslela som, ze je to samozrejmost, ze motorkar motorkarovi pomoze, ale ako vidim, myslila som sa a je to dost smutne :'(
Viem, ze medzi autami, je to tiez take, ze zastavi fakt len par... asi by sme sa mali nad tym zamysliet :-~ ;-)

Herghott : Nechces byt herec :-))) :-D :-D!


21.06.2005 16:05

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Papaya, ty si mudry jak radio. Este raz opakujem, ze cielom nebolo to, aby si behom dvoch sekund vyratal moju brzdnu drahu, odstredivu silu a naklon motorky, ale aby si zastavil a spytal sa, ci je vsetko ok.

MaAt - dobry nazor, mas pravdu. Sam vsak urcite vies, ze clovek v soku dokaze spravit uplne nezmyselne veci, tak som zrovna nemusel vnimat okolitu premavku. Pred 6 tyzdnami som mal mensiu koliziu, pri ktorej som spadol na chrbat a vyklbil si rameno. Ked uz bolo po vsetkom, chcel som nastartovat motorku, ale mal som tam zaradenu jednotku a s vysunutym bocakom to samozrejme nechcelo nastartovat, co som absolutne nechapal. Vtedy ma to vsak nenapadlo...

Povodne som navrhoval, aby sme kontrolovali aj lekarnicky a pytali sa na prvu pomoc, ale Vadim to zamietol, co ma teraz nesmierne tesi, pretoze neviem si predstavit tie odpovede!

Herghott


21.06.2005 16:28

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Zase musím " smeknout klobouk " ale tentoraz nie pred Vadimom ale Cendinou. Máš vynikajúce, vecné príspevky zo znalosťou témy z ktorých je cítiť dobré pero, zdravý rozum a velké srdce. Radosť čítať.
Čo sa týka Hergiho divadla tak mňa presvedčilo, lebo som zastavil už pri ceste na Duchonku a to nebola ešte žiadna rely a žiadne body :-D
Papaya: Natalka to plne vystihla a k tomu niet čo dodať. Čo si bezemočný jadrový fyzik čo za 2 sekundy spočíta a vyhodnotí všetky nelogickosti ?


21.06.2005 17:21

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Rdím se chválou..... děkuju


21.06.2005 17:29

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Herghott a co bolo cielom tejto akcie? Nerozumiem a preto sa pytam naco to cele bolo dobre? Len aby zastavovali okolo vas motorky? hah ;-) Ved je to smiesne, ako cely ten napad! Stavim sa ze ani ta polovica co tam zastavila netusi ako sa spravne robi prva pomoc... (logicky pretoze to nikdy nerobili)

Je jedno aky je Herghott herec... ci ste mu naleteli alebo nie. Mna zaujimala hlbsia myslienka tejto akcie.... Asi nebola ziadna. Policia v poslupraci so zachranarmi to robi aspon s cielom prinutit vodica si to vyskusat a tym mu dat aspon ake take sance sa stym vysporiadat ked sa mu to stane naozaj. Vasa akcia mi pripada ako niecie sukromne zratovanie kolko z nas je darebakov a kolko z nas je dobrych.... ;-) Tolko k tejto teme.
:-P

P.S.: bavim sa dalej tak pome prispievajte... :-P :-P :-P


21.06.2005 17:59

Re: Nehoda na Duchonka rely...

hrnakokora
Neregistrovaný

Evidentne si nechapavy.
Cielom akcie bolo zistit, kolki zastavia pri motorke v priekope (bez ohladu na to, co vidia sudni znalci, ci poznaju Hergota a ci vedia ako sa tam dostala).

Myslim ze vysledky ani moc neprekvapuju.

Za komunistov bol na jednej nemocnici napis. Nefandim komunistom, ale to heslo bolo nadcasove:

"Kto chce nieco spravit, hlada sposoby. Kto nechce nieco spravit, hlada dovody."

Zamer a sposob prevedenia akcie su jasne ako facka. Kazdy si musi dat odpovedet na to preco zastavil, alebo nezastavil sam.

P.S.: samozrejme ze som na Duchonke nebol


21.06.2005 18:16

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Papaya, tusim si sam proti vsetkym. Hrnakokora to vysvetlil viac nez jednoznacne, sam by som to lepsie nenapisal. Ta fingovana nehoda sa navyse stala predmetom tejto diskusie, ktora ak prinuti nabuduce aspon jedneho jedineho cloveka zamysliet sa a zastavit, tak budem stastny.
Papaya, beriem ta ako normalneho cloveka, ale trochu ma zaraza ze z plneho hrdla diskutujes o veci, ktoru si nezazil na vlastnej kozi, nebol si ani na spomienkovej jazde a pokial dobre viem tak ani na protestnej akcii (tie akcie mali hlboky zmysel, neodskriepitelne). Na motorke nejazdis, lebo ju mas neviem kolko rozobratu. Z toho mi vyplyva jedina vec - viac kecas nez konas. Prosim ta, normalne sa skus vzit do role cloveka iduceho okolo nehody a zabudni na svoje teoreticke vypocty odstredivej sily a brzdnej drahy. Lebo tym nikoho nezachranis.

Aha, este aby som nezabudol - vo Francuzsku pod Col de la Lombarde mi prasklo spojkove lanko, s Awiom sme to opravovali priamo pri ceste a okolo chodili hufy nemeckych motorkarov. Kontrolna otazka - kolki zastavili?

Herghott


21.06.2005 18:22

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

kolki?


21.06.2005 18:25

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Nula. Nezastavil nikto. Sedeli sme zhrbeni na zemi, naradie naokolo, sedlo zhodene a nikto ani nepribrzdil. Je mi zle.


21.06.2005 19:20

Re: Nehoda na Duchonka rely...

miko601
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Herghott: To je jasne ved som pisal ze ludia su kurvy! To asi zalezi od cloveka ci ma nejake svedomie a ci zastavi alebo nie.A vo tom to je. :-((((((


21.06.2005 19:57

Re: Nehoda na Duchonka rely...

dodoKE
Darca Krvi  Turista 

Ikona

napad sa mi pozdava, akurat fakt neviem co s tym, keby bol naozaj niekto zavolal zachranku a oni by prifrcali naprazdno ???
....ale mam obavy ze aj prifrcali, ale ste sa s nimi nestretli, lebo to bolo dva dni po nehode :'(


21.06.2005 21:23

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Pre pomalšie chápajúceho Papayu ešte raz:
Iba sme chceli zistiť mieru tej toľko proklamovanej spolupatričnosti aj niekde inde ako pri "vymlátení krčmy" (citát lgel).
Keď má niekto z nás kolíziu s nejakou "plechovkou" to sú tu mraky svalnáčov, ktorý sa pochvália, ako by oni "roz*ebali plechovkárovi pi*u", ale keď príde na lámanie chleba, tak sa niektorí možno aj pocikajú.


22.06.2005 9:55

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Kaslat na to, Herghott aj nadalej Ta povazujem za rozumnu osobu a verim ze si sa len nechal nahovorit. Naozaj kaslat na taketo akcie ktore nemaju absolutne ziadny zmysel. To ze ste si sukromne chceli poratat gangstrov je vasa vec. Co sa mi nepaci ze nam to tu vsetkym vycitas. To si mal spravit na podiu a priamo tym akterom co Ta zbabelo obchadzali.


To ako bola fingovana nehoda je tiez druha vec!!! OPAKUJEM LEN SOM RYPAL!!! :-P :-P :-P


22.06.2005 10:20

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Pre pomalejsie chapajuceho Vadime: Vies co by sa stalo keby niekomu z tej plechovky rupli nervy a zavolal by zachranku a policiu??? Co by ste im tvrdili ? Ze tu lezite a ratate oblaciky? Za to su nenormalne pokuty. Len tak dalej zjavne tu niekto dobre zaraba... ;-)

raptor nescim proti vetru... ale viem rozonat rozumnu akciu od voloviny. Zosnuly to bola akcia hodna minimalne pochvali, ale toto? :-P


22.06.2005 10:29

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

pre pomalsie chapajuceho citajuceho papayu... precitaj si co som napisal v najsamprvsej reakcii na grgyho prispevok... :-D


22.06.2005 10:34

Re: Nehoda na Duchonka rely...

maco
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

dobry napad, smutny vysledok.


22.06.2005 10:38

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

papaya - ty si fakt expert. Ani si tam nebol, o nehode polemizujes, lebo si videl fotky. Ja sa s teba asi poseriem. Mat vsade takych odbornikov, hned by bol svet krajsi. Urob nejaku akciu ty a potom nas nechaj obkecat to, oki? A urcite si budes najviac brat k srdcu prispevky od niekho, kto tam ani nebol a len z fotiek ta vy**cuje, ze ci si normalny.


22.06.2005 10:54

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Richie a pre ostatnych pomaly chapajucich. Este raz opakujem ze som len rypal k sposobu akou bola fingovana havaria spravena. Bavil som sa... je na tom nieco spatne?

Co je fakt, ze ste urobili poriadnu sprostost za ktoru mohol Herghott zaplatit niekolko tisicovou pokutou. A za tym si stojim, len tak dalej opakujem!! Niekto dobre zaraba.

Richie este nejak inak Ti to mam napisat? :-P


22.06.2005 11:00

Re: Nehoda na Duchonka rely...

maco
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Papaya, stavim sa s tebou o cokolvek, ze ani jeden z tych co presli okolo nemal v umysle volat zachranku.


22.06.2005 11:07

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Je mi z tohoto celeho na grc. Papaya:

-komu tu ja co vycitam? Iba oboznamujem vsetkych so smutnou statistikou.
-niekto zavola zachranku a ani sa nepresvedci v akom som stave a ci naozaj nie je vsetko v poriadku? Ak ju aj zavola, s kludom anglicana sanitke poviem, ze som ich nevolal a vsetko je ok, tak co tu hladaju. Ty by si zavolal sanitku ked soferujes auto a ides okolo nehody? Ani nezastavis a nespytas sa na nic?
-a kto tu dobre zaraba?
-a co podla teba neni sprostost? Tato fingovana nehoda bol podla mna napad roka, tak isto aj spomienkova jazda.

Herghott


22.06.2005 11:07

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

maco to ze to nikto neurobil je druha vec. Ja len upozornujem na to ze to cele mohlo skoncit uplne inak. ;-) Podla mna ovela zabavnejsie, rad by som si pozrel panov organizatorov ako si to tam vysvetluju s policajtami a zachrankou... Podla mna by z toho bolo funny divadlo.

Maco od boha maju stastie ze som tam nebol, pretoze by som to na just spravil... Chory napad= znasaj si nasledky.


22.06.2005 11:10

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Raptor: Tusim naozaj scim do vetra... tesim sa na dalsi rocnik, vrele rad sa zucastnim. Davajte si bacha.... ;-)


22.06.2005 11:18

Re: Nehoda na Duchonka rely...

maco
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Papaya, volal si vobec niekedy k nejakej nehode, nestastiu zachranku? Pytaju sa podrobne na miesto, pocet ludi zranenych, ich stav ... pomaly chcu vediet cislo ich topanok, kde su poisteni (to zial v skutocnosti sa pytaju).
A teraz by som rad vedel, co by si im odpovedal. Neviem, isiel som okolo, neviem kolko ludi tam je len som videl moto v jarku??? Ved by si sa sam natrel, ze si nezastavil a neposkytol prvu pomoc...


22.06.2005 11:24

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Papaya k tebe sa uz nebudem vyjadrovat, lebo by som musel nadavat. Tu uz nepomoze ani sebaovladanie.

Herghott


22.06.2005 11:25

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Budha
 Bahniak 

Ikona

poznate ten uz klasicky vtip?

Sedia dvaja vo vlaku, a jeden vrtak sa pyta spolucestujuceho:
"Prepacte, ako sa volate?"
"Luskacik."
"HaHa, napada mi: Luskacik, Luskacik, ty si ale chudacik."
"A Vy sa ako volate ?"
"Papaya."
"Papaya, Papaya, ty si ale k***t."


22.06.2005 11:40

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Budha
 Bahniak 

Ikona

pouzijem, alibisticke papyove:
Len som rypal :-)

raptor kliid, nepochopil si ma.


22.06.2005 11:43

Re: Nehoda na Duchonka rely...

shamble
 Turista 

Ze sa k nemu este vyjadrujete.
co pise nema ani hlavu ani patu
Provokuje a bavi sa na tom. Kaslite na to :-) .... nanho


Shamble


22.06.2005 11:43

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

MF, len nech ta pochopi papaya :-P


22.06.2005 11:44

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Budha
 Bahniak 

Ikona

chcel som nieco napisat na margo papyovho vyroku:

"Maco od boha maju stastie ze som tam nebol, pretoze by som to na just spravil...(zavolat zachranku na hergotta) Chory napad= znasaj si nasledky. "

to ma dostalo, preto moja meksia reakcai formou vtipu.


22.06.2005 11:47

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Budha
 Bahniak 

Ikona

ale ak to naozaj niekto chape tak ze niekomu nadavam do ******* tak beriem spat, papayu nepoznam.
Myslel som ze poznate vyznam toho znameho vtipu.


22.06.2005 11:48

Re: Nehoda na Duchonka rely...

shamble
 Turista 

Ked volam zachranku tak ja musim vediet ze ta zachanka je tam potrebna. A teda som zodpovedny ja ako volajuci za to zavolanie zachranky. A nie niekto kto "pocita oblaciky pi ceste".

Takze ak pride zachranka neopodstatnene tak nesie zodpovednost ten kto ju volal. Ak ju zavolal a nepreveril si ci je naozaj potrebna a napriek tomu prisla tak je to problem toho kto zachranku volal.

Este je to niekomu nejasne ????

Shamble


22.06.2005 11:53

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Shamble a Maco maju pravdu, je to presne tak.
Ak by niekto zavolal sanitku z iduceho auta a ja by som tam lezal mrtvy, predpokladam ze aj tak by som bol na vine ja :-))) hahahahah

Herghott


22.06.2005 11:56

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

shamble nema zmysel o tom uz pisat, ale este raz, vsetko co si napisal je viac menej pravda, nadalej vsak ostava faktom to ze v danej situacii bola velka pravdepodobnost ze niekto tu zachranku zavola pretoze jednoducho nebude vediet to co si ty napisal,
zbada "havariu" stres, bla bla... a ver tomu ze ak by zachranka prisla a ten ftipalek by s kludom anglicana povedal to je len taka hra ze kto mi zastavi a spyta sa co mi je neviem asi by mu ten maďar zo sanitky povedal zajtrá na krajký velitelstvo vypovíte a ten maďar čo zavolal zachranku "no to nebudeš poďakovať"


22.06.2005 11:58

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Papaya: skus sa na to pozriet jednoducho: ides na motorke, vidis vykybleneho brata-motorkara, takze mas zastavit a spytat sa, ci nepotrebuje pomoc. Takto reaguje clovek, co ma srdce na mieste. Ak zastavis, si odmeneny (v tomto pripade minus trestne minuty), ak nezastavis, nikto ta neodsudi, len ti bude pripomenute, ze nabuduce mozes byt v tom jarku ty a nikto ti nepomoze. Takze tu ide o to vstupit ludom do svedomia a pripomenut im, ze ak dnes nepomozes ty mne, zajtra nepomozem ja tebe. Aj keby som bol zdravy, uz len tu motorku z toho jarku ani nevytiahnem. Proste POMAHAJME SI !!! Niekedy nestacime na vsetko sami! Aj keby nepotreboval zrovna prvu pomoc, mozno potrebuje pomoct s niecim inym.


22.06.2005 12:50

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Takze este raz, pan Administrator ospravedlnujem sa za pouzitie slova K...T uz som to patricne upravil. ;-)

Vyziadali ste si zasielanie odpovedí v diskusii na serveri motoride.sk
Toto je najnovsí príspevok:
Téma: Nehody Autor: papaya
Predmet: Re: Nehoda na Duchonka rely...

hehe raptor nemusel si to takto Ja som sa huronsky bavil na tejto diskusii uz od zaciatku.
Nikomu nemienim ublizovat ani ked ma vola k...t! Sak no .... sme motorkari

Videm s pravdou na svetlo:
Maco a co takto moj scenar?

Policajt: Halo
papaya: Cau maska , ako mame?
Policajt: Aleee to si Ty truba, dopohodky.
papaya: Zas tam vsetci valate gule co???
Policajt: Ale kde ze, nie som v sluzne, lehnim na Duchonke a pozeram po babach.
papaya: No tak si pozbieraj paksamenty zober kolegov, auto a chod tam a tam ....
Policajt: Co tam?
papaya: Par mojich znamych sa tam hra na zachranarov, zastavuju auta... tak im prevetrajte kozuchy a potom ich nechajte tak...
Policajt: HE HE HE
papaya: Nerehoc sa a padaj!
Policajt: Ok uz volam Janovi nech dojde po mna sem, nebudem sa serinkat do Topolcian
papaya: super, za kolko tam budete?
Policajt: Ako poznam chlapcov kym sa vymotaju, zhruba 15 minut.
papaya: Ok a poriadne im spravte dusno...
Policajt: Neboj budu kakat bobky pri ceste...
.... tu tu tu tu spojenie prerusene.

Maco nikomu by sa nic nestalo, naozaj by som si len velmi rad pozrel Herghotov herecky vykon v reale. ;-)))

P.S.: Znami su sfina co?


22.06.2005 12:53

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Natalka
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Prášky si už mal papaya?? >:-)


22.06.2005 14:13

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Smutna statistika... :-(


22.06.2005 14:55

Re: Nehoda na Duchonka rely...

DrTic
 Čoprák 

Ikona

Raptor - jasne ze frci. Niektore akcie sa musia iba chvalit.


22.06.2005 15:09

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

raptor nesci proti vetru ocikas si svetrik :-P


22.06.2005 15:17

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nevadí hlavne ze oštím vietor :-P 8-)
a neopakuj hehe


22.06.2005 15:22

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Z mé zkušenosti vím, že člověk který volá záchranku je účastníkem nehody, svědkem, zůstává na místě, poskytuje první pomoc a následně sepisuje policejní protokol, i kdyby se ho to sebevíc netýkalo. Ještě jsem neslyšela o nehodě u které by byla záchranka a nepřijela tam policie. Pokud z místa nehody ujedete - porušíte zákon. Opravdu nelze volat záchranku z jedoucího auta aniž by se člověk nepřesvědčil o co jde - minimálně vás operátor zpočátku jemnými slovy (myslí si, že jste v šoku) přesvědčí vrátit se na místo nehody. Stejně jako fakt že při nouzovém telefonu oznamujete jméno, bydliště, rodné číslo - tj. nemůžete si dělat srandu.

Papaya: nezlob se na mě, ale jakási polemika nad možností že někdo zavolá sanitku aniž by se přesvědčil, jak na tom ten člověk je, je bezpředmětná.

Vadim, Herghott: Na druhou stranu mám vůči tomuhle testu lidského svědomí neutrální postoj. Myslím si, že občas taková ťafka nebo pochvala je potřeba a na druhou stranu jsem se fakt bála, udělat mi tohle pro srandu králíkům třeba bratr, tak ho rozpůlím jak hada.

Spíš než samotná fingovaná nehoda je podle mě důležitá tahle debata. Kdo nezažil bouračku a dávání první pomoci. Nemůže NIKDY vědět jak se zachová. Proto jsem PRO simulace nehod, tréningy, prevenci a přípravu. Je to ostuda, když my - nejvíc ohrožení účastníci dopravy - to neumíme. Čím reálnější ta simulace je - tím víc je účinná.

Pokud chcete ještě účinnější a přesvědčivější svědectví než jsou mí 3 mrtví a 5 zraněných při 4 bouračkách. Tak Vám mohu zprostředkovat dalekosáhlej kurz a povídání od tátovi přítelkyně Vlastičky, která kromě toho že jezdí na Banditovi 6-ce dělá zdravotní sestřičku na ARU a nás motorkáře jezdí sbírat.

Víte například někdo jak motorkářovi který nedýchá, leží v bezvědomí s automatickým podezřením na poranění páteře sundat helmu?


22.06.2005 15:23

Re: Nehoda na Duchonka rely...

agressor
 Geriatrik 

Ikona

Papaya - a preco by si to prosim Ta robil??????? :-@


22.06.2005 15:30

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Nemam slov... hlvane na papayu :-))) Ale vsak kazdy mame svoj nazor...

Nehodu sme podla mna nafingovali vierohodne. Svedci o tom aj to, ako sme niektoryvh, ktory zastavili nevedeli presvedcit, ze je vsetko OK...

Myslim, ze motorkari by si mohli (mali) pomahat aj pri poruche, nie len pri pade. Moje zivotne skusenosti ma vsak presvedzili, ze keby sme s Hergim simulovali poruchu, bola by to strata casu, nezastavil by nikto!!! (V zivote mi zastavil jediny clovek!) Podobna skusenost, nedavno vo Francuzku pod Bonettom (ako uz spominal Hergi)

To je aj dovod, preco sa simulovala nehoda, aj ked muselo byt hned jasne, ze nieje nijak vazna, hergi aj preto stal na nohach a krival... Preto si myslim, ze by nikto len tak sanitku nevolal... V Prvom rade by mal zastavit... Ved uz je mozne, ze by si Hergi sanitku zavolal aj sam ak by ju potreboval... Ak by aj niekto sanitku zavolal, tak si myslim, ze to je jeho problem a nie nas...

papaya: k tvojmu dialogu so znamymi (policajtmi) aj keby si ich zavolal, verim, ze by to pochopili, kedze zmyslom akcie bolo upozornit na stav aky je medzi nami.

Jednoducho bez ohladu na vierohodnost spracovania nehody, bez stavu v akom bol Hergi atd mat zastavit kazdy!!! Ziadne vyhovorky niesu na mieste.

Inak ked som bol s tymto napadom oboznameny s uplnou vaznostou som sa spytal: \"To sy myslite, ze sa najde niekto, kto nezastavi?\"

O to vacsie bolo moje sklamanie z vysledku...

Awia

P.S.: Pozdravujem enduristu, ktory ma asi najviac zaujal... Nie tym ako sa nam snazil pomoct, ale tym wheelie ktore pri nas predviedol... To uz ma fakt dostalo...


22.06.2005 15:36

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Cendi,

keby tu bola sutaz o najkvalitnejsie, najtrefnejsie a najzmyselnejsie prispevky, vyhrala by si s obrovskym naskokom.

K tvojej poslednej otazke - trenujem sam seba, aby som nepodlahol stresu a panike, pretoze vtedy clovek uplne inak rozmysla (ci uz ide o nehodu moju ci cudziu). Tomu nedychajucemu motorkarovi by som dal prilbu dole co najjemnejsie, ale bez ohladu na to ci sa poskodi chrbtica - radsej nech dycha a je ochrnuty ako naopak. Ale urcite sa tu najde niekto, kto ma iny nazor, pripadne zacne pocitat cez matematicku rovnicu aku sancu na prezitie ten nedychajuci clovek ma.

Herghott


22.06.2005 15:43

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Herghott: díky za odpověď. Když jsme pořádali kurz první pomoci pro motorkáře ve spolupráci s Rychnovskou nemocnicí (její ředitel je taky motorkář - Aprilia Falco), až nás udivila vynalézavost lidí s jakou vymyšleli jak to nejlépe udělat nebo nedělat a při tom zapomínali že pokud zraněnej nedýchá je mu nezlomená páteř na dvě věci. V panice si tohle člověk už nemá čas uvědomit. Je potřeba mít ten postup zažitej. Prostě si to zkusit dřív než se něco takovýho stane. Natrénovat si absolutní základy, který si každej myslí že zná, ale ví houby, jenže to pozná až při tý nehodě. Ale to už možná zbytečně straším. PROSTĚ SE NEBOJTE ZASTAVIT. Každá i laická pomoc může zachránit život, nebo jste to aspoň zkusili.


22.06.2005 15:45

Re: Nehoda na Duchonka rely...

agressor
 Geriatrik 

Ikona

Jo, Cendine narastla pekna drzka. A treba uznat, ze na spravnej babe. ;-)


22.06.2005 15:52

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

awia tak toto je cisty alibizmus

vy simulujete nehodu a ten kto zavola sanitku ma problem nie vy,
vy len simulujete nehodu...

hypoteticka situacia, niekto by prefrcal okolo vas strasne rychlo, je otazne co by v tej rychlosti videl a ako by to jeho mozog spracoval,
zabrzdi a navale ochoty pomoct prve co spravi zavola sanitku, potom cely vystresovany pride k vam naco vy mu poviete ze vyhrava minus pat trestnych bodov a ze je to len test...GRETULUJEM!

pripomina mi to jednu kapitolu z knihy dobry syncek ked chalani zhadzovali z nadjazdu na dialnicu atrapu postavy cloveka, samozrejme havaria, ale oni nie su zodpovedni, oni sa len hrali a skusali ako rychlo vodic zastavi...

ale uz na tuto debatu serem, kazdy mame svoj nazor...


22.06.2005 16:49

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Cendi kde Ty na to chodis nechapem, podla mna mas kompletne zariadenu kancelariu poradcov co Ti leju do hlavy tie mudrosti...

Awia Ty si naozaj myslis ze by sa tam s vami vybavoval niekto z nich? Prisli by si po vas, trochu by vas povozili po okoli a doviezli nazad.

Vysvetloval by som JA vasim polovickam preco vam musia prat spodare ;-))) NIe vy im... hehe uz vam zapaluje? Slo len o sproty zartik...

agreee preco by som to robil? Sak oni zacali prvy... ja by som sa len zapojil do ich hry po svojom. Som zvedavy kto by hral potom machra... Ci nasi poctari pri ceste alebo ja. HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE :-D :-D :-D


22.06.2005 17:06

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Papaya ja som z teba komplet pokakany uz teraz, nechas ma zit ked si spodare operiem sam?


22.06.2005 17:24

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Mishko tak to Ty si mi zmazal moje prispevky, uz si Ta pisem na zoznam. Mafia nezabuda, mafia je stale IN ;-) :-D :-D :-D


22.06.2005 17:36

Re: Nehoda na Duchonka rely...

leo
Neregistrovaný

Papaya: dufam, ze sa fakt len bavis. :-O
Nebol som tam. Nevidel, ale urcite by som zastal. Spolupatricnost motorkarov je davno minulostou a aj preto si medzi motorkarmi vyberam za priatelov predovsetkym "dobrych ludi" a som hrdi na to, ze tych, ktori zastavili podla toho co citam, povazujem prave za svojich priatelov ;-)


22.06.2005 17:39

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

papaya - bol by si prekvapeny, kolki z tu nahlasenych motorideakov su policajti. Dokoca aj zastavili pri tej fingovanej nehode. Tak fakt neviem s cim tu akoze machrujes.


22.06.2005 17:53

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Myslim ze mnohy stale nechapu ako som to myslel , ja viem vyjadrujem sa ako madar. ;-)

Moja hypoteza:
Idem si na Rely uzivam si krajinku a co tu zrazu nevidm nejaka motorka.. a mimo cestu, spomalujem . Zastavim a vidim Herghotta ako sa na mna skeri a mava mi ze sa nic nestalo, dostal som cerveny punktik za motorkarsku sudrznost a mam pokracovat dalej. ;-) Verte ci neverte nasral by som sa!!

Ahaaa takze chlapci si len robia zartiky, ok? Ake pozicaj take vrat.
Idem za najblizsiu zakrutu aby ma uz nevideli odstavujem moto. Davam dolu prilbu, volam kamaratovi zhodou okolnosti je to policajt v Topolcianskom okrese. Pytam sa ho ako sa ma a medzi recou ho poziadam o mensiu sluzbicku... Nafingujeme spolu policajnu akciu na mojich kamaratov, musim mu slubit aspon 3flase Jim Beanu za policajne auto a origos uniformi... Dohadujeme sa ze sa stretneme kusok od nasej nic netusiacej hliadky. Beriem z Tankvaku kameru a priblizujem sa tak aby ma nasi zdravotnici nevideli. Prichadza kamarat na sluzobnom aute, nadava mi ze ak mu na to dojdu budem o vajce mensi... Ukazujem mu kde su... s pripravenou kamerou si vychutnavam akciu ako z americkeho filmu. Pri ceste z hukotom zastavuje hliadka, nic sa nepytaju otacaju jedneho zdravotnika za druhym a davaju im zeliezka, nakladaju do auta a fujazdia prec....
Prestavam natacat a prichadzam k motorkam, aby ich pocas vyletu, ktory som im ja naplanoval nedajboze nieco z masin nezmizlo... Po chvile sa vracaju z prehliadky okolia... ja smalou dusickou a svelkym usmevom na tvari im vysvetlujem ze sa jednalo len o maly zart...

tabletky beriem v pravidelnych intervaloch ;-) :-D


22.06.2005 18:26

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Tabletky mozno beries, ale asi je to antikoncepcia. Okrem toho nepozeraj tolko akcnych filmov, vidis sam ake je to nezdrave.


22.06.2005 18:48

Re: Nehoda na Duchonka rely...

milan3232
 Turista 

Ikona

Papaya - za PC sa velmi dobre vymyslaju hociake scenare :-))) v reale si myslim ze by ta to ani nenapadlo a ze kazdy rozumne uvazujuci clovek zastavi - ak zraneny (postihnuty) dokaze komunikavat, spyta sa ho, co sa stalo, ci je ok, a potom sa pyta (aj ked je tam viacej ludi) - VOLAL NIEKTO SANITKU, POLICIU ??? Myslim si ze nepoznam ziadneho cloveka (samozrejme okrem teba >:-), ktory by najprv volal a az potom sa pytal - hlavne ak vidi zraneneho na nohach. Je to prirodzena ludska vlastnost - zvedavost.
Podla mna si si toho velmi dobre vedomy a suhlasis zo vsetkym, co sa tu popisalo. Drzis sa vsak svojho z dovodu, aby to bolo korenitejsie a viac poucne. Hras tu druhu - zlu stranu, aby sa ostatni poucili. Som ta prekukol, co :-(
BTW - neverim tomu, ze by si sa nasral. Tvoja prva myslienka by bola (ako kazdeho) ulava a vydych, ze sa nikomu nic nestalo a ze to nie si prave TY, co mas niekomu zachranovat zivot.
Vies, co je najhorsie pri nehode ak si tam - bezmocnost, ze nevies pomoct a skratove jednanie. Preto s radostou citam prispevky a tuto debatu podporujem.


22.06.2005 19:13

Re: Nehoda na Duchonka rely...

hrnakokora
Neregistrovaný

Asi dozrel cas, aby sme sa zmierili s realitou.

1, Motorkari nezastavaju a lepsie to uz asi nebude.

2, Papaya z Raptorom nikdy nepochopia o co islo


22.06.2005 19:14

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Leooooo ;-) mas u mna pivec, si bystry ako jastrab. Tak to ma byt, aspon jeden z nasej tak velmi velkej rodiny... Dakujem za ucast v tejto hre. Herghottovi som sa dodatocne za moje provokacie ospravedlnil cez ICQ, hadam to prijime a ostatnym sa ospravedlnujem tu... Prepacte, ze som sa spraval ako IDIOT!!
V podstate s vami suhlasim. Chcel som si v praxi overit nasu bratsku sudrznost, ako vidim je nastrbena. Neviem cim to je ale nepaci sa mi ako reagujete ked ma niekto opacny nazor a iny pohlad na vec. Berte to ako zratavanie ludu, vsetko mam poznacene...

raptor za to ze si ma zastal ma u mna pivo (viete co je zaujimave?, nikdy ma nevidel a ani ma nepozna, no napaci sa mu ako ste sa ku mne chovali a postavil sa vam uz len z principu)
ostatny zamyslite sa... Uz viem ako sa asi citil Jjaro... blbo poviem vam.

Pekny den a pohodu na cestach zela papaya.


22.06.2005 19:30

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

hrana k*k*ta nie nechapem, vies ja som ti celkom zabrzdený a zadrený od prirodzenia, ale aspoň mám testes aby som svoje nazory neskryval za anonym


22.06.2005 19:34

Re: Nehoda na Duchonka rely...

hrnakokora
Neregistrovaný

Takze oprava

1, Motorkari nezastavaju a lepsie to uz asi nebude.

2, Papaya podryva a zabava sa sposobom, z ktoreho mu je potom blbo

3, Raptor to nikdy nepochopi o co islo


22.06.2005 19:38

Re: Nehoda na Duchonka rely...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

papaya s tym pivom dufam zartujes? ved vies co pijem...

teraz si sa s toho vyvliekol a zo mna spravil osamoteneho blbca kt. si stale natvrdlo mysli ze mohla byt privolana zachranka a nasledne s toho pruser... nevadi proti vetru treba stat osamote, aspon ma neosti niekto iny hehe :-P :-D


22.06.2005 20:40

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Tato akcia mala zmysel, aj ked tu vyvolala takuto diskusiu, mozno zaposobi aj na tych, ktory ju len precitaju...

papaya a raptor maju pravdu v tom, ze sme s Hergim niesli iste riziko a falosny vyjazd policie alebo sanitky by sme si asi zlizli... Vravim nehoda bala nainstalovana tak, aby bolo jasne, ze nieje vazna, islo len o to ci sa niekto pristavi na pomoc... (Hoc len vytiahnut varana z priekopy)

Myslim, ze nikto sa na nas nemohol hnevat, lebo to bola sucast sutaze - Rally. Samozrejme, ze to muselo byt utajene inak by to nemalo zmysel...

Na zaver este jedna otazka pre vsetkych: Je tu niekto, kto toto cita, bol na rally, siel okolo a nezastavil? Ak by mal tu odvahu mohol by nam mozno povedat svoje dovody takehoto konania, ja si myslim, ze ho tu nikto neukamenuje...

Awia


22.06.2005 21:23

Re: Nehoda na Duchonka rely...

miko601
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Awia: myslis ze ho nikto neukamenuje :-D :-D

Si precitaj tie prispevky hore! A to sa dohadujete len o tom ci to bolo realne a skutocne a v sulade s zakonom a pod.
No myslim si ze ta podstata asi unikla. A to troska zamysliet sa nad sebou a pri tej nehode zastat nech to vyzera akokolvek!!!!!!! KUA.

Cendiena: Mas u mna velke plus. Keby kazdy takto rozmyslal
;-) ;-)


22.06.2005 21:53

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Awia, ja som na rallye bol, isiel som okolo a nezastal som! Hanbim sa za to, napriek tomu, ze viem preco som nezastavil (sem to pisat nebudem, pretoze by to znelo ako vyhovorky).

Osobne si myslim, ze to bol *super* napad a jednym si mozete byt isty, akonahle pojdem okolo nejakeho motorkara co i len naznakom v problemoch, pristavim sa pri nom a spytam sa ho, ci mu mozem pomct (napriek tomu, ze nenosim vercajch).

Inak som sem nechcel pisat, pretoze tato diskusia sa ubera dost divnym smerom.


22.06.2005 21:59

Re: Nehoda na Duchonka rely...

Fjoo1
 Kávičkár 

Ikona

Hold tvorcom tejto myslienky!
Aspon viem, že na cestách treba byt oto viac ostražitejsí.


22.06.2005 22:05

Re: Nehoda na Duchonka rely...

rejdio
 Geriatrik 

Ikona

Urcite to bol dobry napad. Priznam sa bez mucenia, ze som okolo prefrcal a v prvom momente som nepochopil co sa deje...Hergi, taky skuseny jazdec a v jarku? Blbost! Navyse som zazrel opoti Awiu na skutri, ako sa vracia na start. Zastavil som az par desiatok metrov za inkriminovanym miestom. S Cendinou sme si vymenili par slov, pricom tie moje vyzneli urcite dost neisto. Cendina vsak zavelila:\"ideme nazad\", tak som to otocil a vratil sa k Hergimu (hehe...a uz som pod papucou). Nebolo treba vela slov, aby ma Hergi presvedcil ze je vsetko OK a ze ide len o \"simulaciu\". Tak som pokracoval v jazde podla intinerara. Horsie to bolo s Cendinou...asi to dalo Hergimu viac prace ju presvedcit, ze netreba davat prvu pomoc ani ze netreba pomahat tahat varadero z jarku :-D
Po jej skusenostiach s moto-burackami sa jej vsak ani nedivim.
Nie som ziadny hrdina, ale pri realnej akcii zachrany rozbiteho cloveka pri nehode by som si minimalne \"cvrkol\" a to som teoreticky x-krat zdravotnicky preskoleny.


22.06.2005 22:07

Re: Nehoda na Duchonka rely...

pedro
 Čoprák 

Ikona

papaya neprajem ti aby sa tebe stala nejaka nehoda na ceste, skus sa zamysliet nad svojim vetami
pedro


23.06.2005 7:54

Re: Nehoda na Duchonka rely...

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Awia and all:

Co k tomu povedat. To co ste spravili bolo spravne, o tom nepochybujem. No pre buducnost by som to skusal asi niekde inde ako na verejnych komunikaciach. Popripade to spravit oficialne aj s ukazkou pre nas motorkarov. Pretoze je podla mna lepsie raz vyskusat a vidiet ako niekde len o tom citat.

Ospravedlnil som sa ze som si tu robil mini prieskum tolerancie na motoride... bieda mozem sa priklonit k Herghotovi. Ak sa takto spravate k sebe aj na cestach ako tu, tak sa nedivim ze tam niekto namiesto toho aby zastavil a opytal sa ci sa vam nieco nestalo robi wheeli s usmevom na tvari. Awia byt tam tak ho z toho endura stiahnem z koze...

Skuste porozmyslat nad sebou, ja som si tu s vami zahral malu vojnu nazorov. Chcel som vediet kam az to moze zaist...
Skoncilo to tak ze som tu bol osocovany a nadavali ste mi, niektory sa ovladali a radsej sli niekam von, no boli i taky co mi naposielali vyhrazne emaily aby som neskalal do Herghotta. ;-) Usmievam sa pri tom... nemam z toho traumu, ale s tou toleranciou by sa malo zacat prave tu na motoride. Vy moja "velka motoride rodina" Tak co este ma chcete kamenovat? Urobil som to iste co Herghott a Awia na Relly... Len som sa hral na triedneho nepriatela...


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.