Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1893 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28189
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16814)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11375)
Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (3)  [Verzia pre tlač] Tlač

Konečne triumf v Rijeke, Michal Puškár zvíťazil v daždivých pretekoch v Chorvátsku

 Zdieľať

Pridané: 24.06.2010 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 3516 [Šport - Cestné Motocykle]

Konečne sa to podarilo, Michal Puškár (SG FIX racing) po triumfe na Pannonia-ringu dokázal konečne prvýkrát vo svojej kariére zvíťaziť aj na okruhu Grobnik v Rijeke, v rámci piateho podujatia profesionálneho motocyklového šampionátu - UEM Alpe Adria road racing.

V minulosti tu mnohokrát siahal na víťazstvo, ale vždy ho od neho delila desatina, dve desatiny či päť stotín sekundy. V minulej sezóne v tomto závode bezpečne viedol, ale v poslednom kole pri výjazde na cieľovú rovinu niekoľko metrov pred cieľom, došlo k poruche motora pri zaradení vyššieho prevodového stupňa.

Smolu na tomto okruhu sa však podarilo prelomiť počas tohtoročného podujatia už v sobotňajšej kvalifikácií. Za premenlivého počasia získal svoju piatu polpostion v sezóne v triede 125SP, ktorá bola aj najpočetnejšou zo všetkých. Druhý skončil Alex Rizzo (I), ktorý je zvlášť silný na tomto okruhu aj vzhľadom k podpore priamo z továrne Aprilia. Prvý rad na štarte doplnili Nicolo Trevisan (I) a domáci Renato Novosel.

V nedeľných pretekoch, ktoré sa konali za daždivého počasia, sa náš pretekár po úvodných súbojoch, ktoré sa nezaobišli bez lakťov a vzájomných kontaktov motocyklov, ujal vedenia a v priebehu niekoľkých kôl si vypracoval viac ako trojsekundový náskok. Za nim zvádzala neľútostný boj skupina jazdcov, ktorá si nedarovala ani centimeter dráhy. V polovici závodu dobehol náš jazdec pretekárov o kolo späť, ktorí ho spomalili a to spôsobilo, že ho dobehli a následne predbehli niektorí zo spomínanej skupiny. Našťastie sa mu ale podarilo zvrátiť tento stav a po niekoľkých veľmi rýchlych kolách dojazdil do cieľa na prvom mieste. Na stupne víťazov ho sprevádzali druhý Schillaci a tretí Trevisian (obaja I),ktorí vyšli víťazne z bojov o druhé a tretie miesto, keď celá skupinka štyroch jazdcov dojazdila v rozmedzí niekoľkých desatín sekundy. Veľký favorit pretekov a kandidát na víťazstvo Rizzo skončil až šiesty. Náš jazdec sa teda mohol tešiť z prvého víťazstva na tomto okruhu a diváci si mohli vypočuť slovenskú hymnu.


Michal Puškár: Je to niečo fantastické, zvíťaziť tu v Chorvátsku. Bolo to veľmi dramatické, ale nakoniec som rád že sa podarilo vyhrať aj keď boje boli veľmi tvrdé a zahŕňali aj lakte a kapoty. Po závode jazdci organizovali petície proti tomu či onému za nešportové správanie. Osobne si myslím, že to ale nebolo až také zlé ako v minulosti, keď došlo aj ku kopancom či tlačeniu súpera k betónovému múru na cieľovej rovine. Boje boli síce tvrdé, ale podľa mňa regulárne. Chcel by som poďakovať svojmu otcovi za odvedenú prácu, motocykel išiel vynikajúco. Taktiež ďakujem majiteľovi tímu, sponzorom a všetkým fanúšikom za podporu. Všetkých pozývam na domáce podujatie na Slovakiaring, ktoré sa jazdí budúci víkend.


Pridané: 24.06.2010 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (3)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

stelvio-09-side

Horúca jeseň s Yamahou

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »