Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1647 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26221
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15841)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10380)
Hodnotenie: (5 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (6)  [Verzia pre tlač] Tlač

Dunlop uvádza na trh Trailmax Mission a SportSmart TT Trail

 Zdieľať

Pridané: 12.06.2020 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 5453 [Novinky - Predstavujeme]

Adventúry a scramblery predstavujú jeden z najrýchlejšie rastúcich segmentov motocyklového trhu. Vďaka ich stále bohatšej ponuke zo strany všetkých popredných výrobcov jazdci ich dnes rovnako používajú pre stále širšiu škálu aktivít od diaľkových ciest až po jazdu v náročnom teréne.

Dunlop ohlasuje príchod dvoch nových pneumatík na opačných koncoch ponuky pre adventúry: Mission Trailmax pre skutočné terénne dobrodružstvo a SportSmart TT Trail, ktoré ako úplne nový koncept stierajú hranice medzi hyperšportmi a adventúrami. SportSmart TT Trail ponúkajú špičkové úžitkové vlastnosti pre jazdcov, ktorí pri jazde po ceste požadujú dynamickú ovládateľnosť stroja na najvyššej úrovni.

Dve nové pneumatiky sa v ponuke značky nachádzajú vedľa nedávno predstavených „crossoverových" pneumatík do každého počasia Mutant a Trailmax Meridian, ktoré sú určené pre najvýkonnejšie adventúry či už na ceste alebo v teréne.
„V tomto roku uvádzame na trh štyri nové pneumatiky pre adventúry, vďaka tomu má dnes značka Dunlop pre tieto motocykle najčerstvejší a najprepracovanejší rad pneumatík na trhu,“ povedal produktový manažér Dmitri Talboom.

Trailmax Mission


Moderné adventúry sú ideálne pre diaľkové cesty, ale môžu ponúknuť i pôsobivú výkonnosť v teréne. Táto ich univerzálnosť predstavuje pre výrobcu pneumatík skutočnú výzvu. Mission ponúkajú solídne úžitkové vlastnosti v teréne na úrovni niektorých dedikovaných trailových pneumatík, ale spájajú ich s vysokou odolnosťou, kvalitou jazdy a stabilitou. Pred podpisom konečnej špecifikácie Dunlop otestoval viac ako 30 rôznych prototypov pneumatík Mission.

Dunlop Trailmax Mission
Dunlop Trailmax Mission

Jedným z jeho hlavných cieľov bola odolnosť. Vlastné testy Dunlopu preukázali, že jazdci môžu očakávať v porovnaní s niektorými pneumatikami konkurenčných značiek až dvojnásobný kilometrový prebeh. Vyrábaná verzia zadných pneumatík Mission pri testoch preukázala životnosť 12 800 kilometrov, čo je pre pneumatiku s takými terénnymi vlastnosťami skutočne veľmi pôsobivé číslo.

Trailmax Mission boli vyvinuté pre jazdu na dlhé vzdialenosti. Sú ideálne pre jazdcov, ktorí na adventúrach prekonávajú dlhé vzdialenosti na ceste, ale pritom požadujú i dostatočne hlboký behúň a úžitkové vlastnosti pre jazdu v teréne v cieli svojej cesty.

Dunlop Trailmax Mission zadná adventure pneumatika
Dunlop Trailmax Mission zadná adventure pneumatika

K významnému zlepšeniu úžitkových vlastností predných i zadných pneumatík prispieva technológia Dunlop Staggered Step Technology. Stupne prepožičiavajú behúňu väčšiu tuhosť a stabilnejšie výstupky obmedzujú jeho ohyb a vytvárajú viac záberových hrán takým spôsobom, že po čiastočnom opotrebovaní behúňa vystúpi na povrch ďalšia hrana, ktorá sa môže znovu oprieť do terénu.
Pneumatiky Mission majú výrazné výstupky, ktoré im dodávajú potrebnú tuhosť a odolnosť v skalnatom teréne, umožňujú jazdu v teréne pod nižším tlakom a pomáhajú jazdcom zdolávať hlboké a nerovné vyjazdené koľaje. Bočnice pneumatík boli posilnené tak, aby sa zvýšila ich životnosť a odolnosť proti prerazeniu.

Pneumatiky Mission prichádzajú na trh v rozmeroch 19" a 21" vpredu a 17" a 18" vzadu, aby mohli slúžiť modelom, ako je Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom, BMW GS, KTM 1290/1290S, 790R/790S, Yamaha Ténéré, Triumph 800/900/1200 a rad ďalších.

SportSmart TT Trail

Nie všetci milovníci adventúr chcú zdolávať kamenisté a terénne trate. Ich hyperšportové zrýchlenie a stabilné ovládanie dokáže z týchto motocyklov urobiť i menej obvyklý stroj pre voľné jazdy na okruhu. Špeciálne pre záujemcov o tento druh jazdy stvoril Dunlop jedinečnú pneumatiku: trailovú verziu svojich mnohými testami korunovaných pneumatík SportSmart TT pre superbiky. SportSmart TT zvíťazili v teste časopisu Fast Bikes a časopis PS ich vyhodnotil ako "najovládateľnejšie pneumatiky" v teste na suchej trati. Pre jazdcov, ktorí požadujú maximálnu úroveň dynamickej výkonnosti pri jazde na ceste i na okruhu, Dunlop teraz sprístupnil úctyhodne výkonné SportSmart TT i pre najobľúbenejšie rozmery dnes predávaných adventúr.

Dunlop  SportSmart TT Trail paddock
Dunlop SportSmart TT Trail paddock

Úžitkové vlastnosti Dunlop SportSmart TT Trail sú zásluhou kombinácie pretekárskych technológií, vrátane charakteristického behúňa Speed Vent. Zložito vypočítané dezénové drážky behúňa sa pri pohybe pneumatiky otvárajú a zatvárajú ako ventilácia, a tak zlepšujú odvod tepla. „V podobe pneumatík Sportsmart TT Trail prináša Dunlop na trh niečo celkom nové. Súčasné vyspelé adventúry sú niečo ako švajčiarsky armádny nôž medzi motocyklami. Naše štyri nové pneumatiky jazdcom dovoľujú, aby maximalizovali výkonnosť svojich motocyklov, či už sa im adrenalín vyplavuje pri voľných jazdách na okruhu, dlhých cestách alebo pri zápase s najťažším terénom," dodal Dmitri.

Dunlop  SportSmart TT Trail
Dunlop SportSmart TT Trail

Pozri tiež:

20.11.2019 - Redakcia Motoride.sk Čitatelia: 7087 [Novinky - Predstavujeme]

-

Dunlop uvádza na trh pneumatiky Mutant - na každú cestu za akéhokoľvek počasia

Dunlop predstavuje nové, mimoriadne všestranné pneumatiky Mutant, ktoré na trh zavádzajú nový crossoverový segment. Dunlop Mutant umožňujú celoročnú jazdu na všetkých typoch komunikácií viac ako 370 rôznym modelom motoriek - adventurám, športovo-turistickým strojom, naháčom, retro motorkám a scramblerom.

 

28.09.2019 - Redakcia Motoride.sk Čitatelia: 5300 [Novinky - Predstavujeme]

-

Dunlop uvádza na trh pneumatiky Trailmax Meridian

Dunlop predstavuje pneumatiky Trailmax Meridian a vyhlasuje začiatok novej éry adventur. Trailmax Meridian vyvinul tak, aby boli v jeho ponuke ešte nad oceňovanými pneumatikami TrailSmart MAX, a to na základe veľmi špecifických a komplexných požiadaviek na najmodernejšiu techniku motoriek typu adventure.

 

Pridané: 12.06.2020 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (5 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (6)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Pridze Jean Claude Van Damme do Prešova nakrucac film a po calim dňu je lačni jak taki pes.Ta idze hladni do večerki sebe daco pod zub kupic. Predavačka na ňeho kukne a hvari mu: „Ta co vam dam?“

Ďalšie vtipy »