Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2872 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26290
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15871)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10419)

Sú normálni? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuSú normálni? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

26.05.2007 11:36

Sú normálni?

Asi tak pred týždňom sa vozím podvečer u nás v obci na mojej Honde,len tak v pohodičke,premávka žiadna,prilba cez lakeť(komu sa chce "pariť" pod prilbou v tom teple pri 40km/h),prechádzam cez križovatku a zrazu oproti dvaja "Greenhornovia"na modrej felde spomalia a mávajú na mňa z "palacinkárom".Prejdem cez križovatku a zastavujem na malom parkovisku mimo cesty(veď nezastanem v strede križovatky)a už počujem za mnou pískanie pneumatík a sirénu ako v americkom akčnom filme.Stojím pri motorke, a čakám, v tom sa dovalia tý dvaja"kári",vyskočia z felky jak "kukláči"z rukami na búchačkách z krikom nech sa nehýbem :-O ,že som sa vraj pokúsil o únik...Vysvetľujem,že keby som unikal,asi nezastavím hneď za križovatkou...Potom chceli doklady,tak som im ich dal.Vidia meno a hneď sa pýtajú či nemám známeho na krajskom riaditeľstve,no ja vravím že nie, a čo keby hej...Odpovede som sa nedočkal,len kriku že nemám prilbu a bude to 2000,-Sk a mám byť rád že ma nezaistia po pokuse o únik...Pritom som im mával prilbou pred nosom(len som ju nemal predtým na hlave 8-)) To ma už dožralo.Aj keď nezvyknem "vyskakovať" a práve som skončil právo >:-) ,vravím im či nepoznajú vyhlášku a oni že prečo?Ja že stanovuje,že:Vodič Motocykla je povinný mať pri jazde na motocykli riadne upevnenú a schválenú prilbu...Na motocykli=Nie na hlave(milujem naše zákony >:-)-Inak rada do budúcnosti pre ostatných motorkárov ).Obidvaja vyhúkaný,"ani zvuk ani obraz"a ja pokračujem, pre ten "pokus o únik" že či poznajú ustanovenie §326 ods.1 písm.a, trestného zákona, pretože vykonávajú svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu a tým sa dopúšťajú TČ znežívania právomoci.To sa tam zbehla už kopa ľudí,čo býva na okolí a fízli niečo zamrmlali,sadli do auta a "odpráskli".

Týmto som sa zase presvedčil aku už viackrát predtým v plechovke,že väčšina "zelených" sú len zakomplexovaný k...ti(prepáčte za výraz,výstižnejší som nenašiel a česť výnimkám samozrejme),riešiaci svoje komplexy menejcennosti na slušných občanoch...

Čo na to vy,ostatní motorkári?


26.05.2007 11:50

Re: Sú normálni?

owwidius
 Turista 

Ikona

ja na to ze by som ti tu pokutu dal. resp, mna by si mozno ukecal a nechal by som ta, ale ide o to, ze mal plne pravo ti pokutu dat.

milujem takychto pravnikov.. ad 1, tvoja veta 'Vodic Motocykla je povinny mat pri jazde na motocykli riadne upevnenu a schvalenu priblu'. Neviem kde tam vidis ze sa tam pise upevnenu na motocykli. 'na motocykli' sa predsa viaze ku 'pri jazde'.

a ad 2, nieje nahodou v zakone Vodič motocykla a jeho spolujazdec sú povinní počas jazdy používať riadne upevnenú schválenú ochrannú prilbu.


26.05.2007 11:59

Re: Sú normálni?

..no coment...


26.05.2007 11:59

Re: Sú normálni?

Hej owwidius,že si ty policajt??? Áno,mal plné právo pokutu mi dat,priznávam,ale nie ma obviniť z pokusu o únik...Najbližšie prosím dočítaj celý text a až potom sa vyjadri... 8-)


26.05.2007 12:02

Re: Sú normálni?

kuky
 Kávičkár 

Ikona

komu sa chce parit v prilbe.......no coment


26.05.2007 12:06

Re: Sú normálni?

owwidius
 Turista 

Ikona

sry, ja som vravel o helme, bo to viem posudit (ten 'utek' nebudem vobec riesit, neviem jak to v skutocnosti vyzeralo..). islo mi o to ze davas pravnicke rozumy a ...

a niesom policajt. len nemam rad kecy o 'jednej velkej motorkarskej rodine'. skor si myslim ze chces len machrovat..

ale je mi to uplne jedno


26.05.2007 12:09

Re: Sú normálni?

MOKUSHKO
Neregistrovaný

owidius sak pouyiavat ju moye vselijak hehe


26.05.2007 12:15

Re: Sú normálni?

prasek
 Kávičkár 

MUKY: ty si mi mudrlant...


26.05.2007 12:16

Re: Sú normálni?

kukolarik
 Kávičkár 

Ikona

dost na tom, ze otazka mohla byt na policajta takato:

Akoze som nemal prilbu? jasne ze som ju mal, vsak tu ju mam v ruke nie? A oni ked nestihli zapnut kameru, su v P, ked ano, tak si ty v P...

Prilbu mas mat na hlave, to zastavenie sa robi tak, ze hned ako zahukaju, hodis blinker a zastavis na najblizsom vhodmom mieste... hodil si blinker????


26.05.2007 12:19

Re: Sú normálni?

Hodil som blinker,zastavil hned za križovatkou,zosadol z motorky a pripravil doklady,ako každý bezúhonný a slušný občan...A na to sa začali do mňa obúvať...


26.05.2007 12:21

Re: Sú normálni?

veka
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

prilba cez lakeť(komu sa chce "pariť" pod prilbou v tom teple pri 40km/h), . To je fakt a takto parit sa so sadrou cez hlavu keby ta daaky inyy k***t na krizovatke zostrelil? Stacii len tukes :-(((((( . sory niesom policajt ale toto ma vie nasrat. Potom tu len vypisujeme o sustrasti.
PS: davaj si prosimta bacha, plechovka sa ti vynorii ani nevies od kial. Sezona len zacala dokonci ju v zdravy

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (26.05.2007 12:25)


26.05.2007 12:24

Re: Sú normálni?

Mimochodom,viem že to sem nepatrí,ale bratranca zrazil z bycikla ožratý policajt vracajúci sa zo služby ešte v uniforme.Naštastie sa mu nestalo nič no policajt mu dal ešte facku,pritom vôbec nebol na vine,lebo to videlo viac ľudí z obce.Jeho rodičia sa báli to riešiť,takže to nechali tak...
Nehádžem všetkých policajtov do jedného vreca,ale čo už stvárajú,je nenormálne a niekto by s tým mal niečo robiť...


26.05.2007 12:38

Re: Sú normálni?

Milky
 Turista 

Ikona

MUKY tvoj prispevok by som trosku opravil....... Si normalny???


26.05.2007 12:58

Re: Sú normálni?

Vieš Milky,podľa policajtov určite nie,no podľa normálnych ľudí možno hej...Ak nevieš písať k veci,tak radšej nepíš.Ak je nenormálny podľa Teba ten,čo si nedá skákať po hlave,tak asi nie som..


26.05.2007 13:15

Re: Sú normálni?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

MUKY: moja moto nechodi o vela viac nez tych 40km/h v teple a prilbu mam vzdy a nie len prilbu ale aj bundu a nohavice a v nich ako sa pari tak to radsej pomlcim minuly pondelok som spravil 180km v 30 a viac stupnovej horucave a vydrzal som nikdy nevies co sa stane kvalita svk ciest je taka aka je :-(((((( strk po zime je este stale na cestach vyjazdene kolaje po kamionoch atd atd a to este nehovoriac o vodicoch co moto ani neberu na ohlad ze tam vobec je
kamarat siel tiez len tak po meste (ale prilbu mal ) a zrazu mu do cesty voslo auto kto vie co by sa stalo keby nemal prilbu :-(((((( a to siel tiez tych 40-50km/h (ma tiez simsona)
dalsi kamarat tiez v meste len tak zatacal z krizovatky a smyklo ho na strku tiez mal prilbu ale nebol velmi vhodne na moto obleceny a tak si dojebal koleno (uz si kupil kozene nohavice s chranicmi na kolenach)
takze to nie je len o debilnych fizloch aj ked to o tom podozreni o uniku prehnali (aj ja mam zopar skusenosti s dementmi v zelenom :-((( :-(((((( )
mozno si pomyslis ze co ti tu o tom moze hovorit 17 rocny chlapec (moju prvu moto sezonu som chodil tiez ako kokot kratke tricko nohavice ale prilbu som mal vzdy na hlave a nie len "riadne upevnenu" na ramene ) je to tvoja vec ako jazdis raz ti preslo druhy raz nemusi (nehovorim o tom ze ta stopnu fizli a zasa sa vyhovoris)


26.05.2007 13:34

Re: Sú normálni?

veka
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

MUKY : ja si skor kladiem otazku ci by ta tyy **** ako si ich nazval zastavovali keby si tu prilbu mal tam kde je nieco platnaa? Pokial ano a buduu sa k tebe takto spravat. Tak napiis , myslim ze najdes potporu aj u Milkyho ale takto s nim musim suhlasit.
PS: ak chodiis casto bez prilby. tak ti prajem nech ta nestretne nic horsie len len ty **** s pokutovymi blockami. ( ten strazny aniel tam raz byt nemusii)


26.05.2007 13:37

Re: Sú normálni?

S tou prilbou to máš pravdu zeON,tiež som sa párkrát poriadne "vyšuškal",aj keď väčšinou v lese,na asfalte chvalabohu len raz.Väčšinou mam prilbu na hlave,nie na ramene,ale akurat som sa drvil na skúšky a potreboval som vyvetrať hlavu-to nieje výhovorka.Prilbu nosím väčšinou na hlave a nie kvôli policajtom.Pôvodne som sa v ten večer nechcel ísť ani voziť ale poznáš to-"Keď musíš tak musíš ;-) "...No ešte viac mi dodrbali náladu tí policajti...Ver že mi nešlo ani tak o tú pokutu,lebo to bola moja vina,ale nasrali ma s tým únikom a potom keď sa pýtali na tú známosť a začali vymýšľať aj ďalšie hlúposti...To som sa už nezdržal...


26.05.2007 13:39

Re: Sú normálni?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

muky: ja som asfalt tiez este netestoval (dufam ze ani nebudem) ale off road to ani uz nepocitam Ale vecsinou mat prilbu na hlave nemusi stacit

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zeON (26.05.2007 13:44)


26.05.2007 13:46

Re: Sú normálni?

zeON:Najväčšia sranda je v tom,že na ceste buzerujú policajti a v lese zase poľovníci.Čo si má už človek kúpiť,aby mu všetci dali pokoj,kozmickú loď?... :-)


26.05.2007 13:47

Re: Sú normálni?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

muky: mimo cetu ma este nikto nebuzeroval (chodim okolo riecnych hradzi a po polnych cestach )


26.05.2007 13:51

Re: Sú normálni?

zeON:mna už poľovníci asi 3-krát,už sa bojím nech si ma raz nepomýlia napr.z jeleňom... :-~


26.05.2007 14:08

Re: Sú normálny???

Milky
 Turista 

Ikona

MUKY: uvedomujes si ze veta :.........vravím im či nepoznajú vyhlášku a oni že prečo?Ja že stanovuje,že:Vodič Motocykla je povinný mať pri jazde na motocykli riadne upevnenú a schválenú prilbu...Na motocykli=Nie na hlave(milujem naše zákony.....si ich vlastne provokoval?.... vedome porusujes vyhlasku a este im vravis taku blbost? to je jedno ci ides 10,20.30 alebo 80 km/h, ta prilba je pre tvoju bespecnost !!! snad na to prides ked budes starsi :-~ prajem ti nech na to prides cim skor, velmi nerad tu citam prispevky kde je trojuholnik :-(


26.05.2007 14:09

Re: Sú normálni?

veka
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

MUKY : ak budes dobryy a slusnyy tak sa ti (mozno) podarii vybavit povolenku od spravcu lesa.
Potom tam mozes jazdit legalne. Ja som posluchal a bol som dobryy tak som ju dostal :-D ale ked mi povedal miestny horaar ze nech tam nejdem lebo zver vrhaa mladee tak som ho posluchol . Inak by som o nu ryychlo dosiel ;-)


26.05.2007 14:19

Re: Sú normálni?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

vedomosti zrejme mas, ale zdravy rozum nie.


26.05.2007 14:44

Re: Sú normálni?

slimak
 Turista 

Ikona

Mňa ešte nebuzeroval nikdo nikdy ani na ceste, ani v lese. A pohybujem sa dosť často na ceste aj v lese (tam len na bicykli spravidla :-} ) už zhruba desať rokov. :-O


26.05.2007 14:47

Re: Sú normálni?

O tomto sa baviť je,myslím si,neperspektívne,pretože predseda okresného poľovníckeho združenia je môj sused a ten o tom vie už dávno.Tiež mi povie kedy idú na poľovačku,resp.ked sa rodia mladé,vtedy blbnem len na trati.Ale vysvetlovať to každému jedincovi je dosť obtiažne,hlavne keď tu väčšinou poľujú nemci,maďari a pod.

Kedže každý si z mojej príhody vybral len tú časť,ktorá ho zaujala a diskutovať vec ako celok sa mi bohužiaľ nepodarilo s nikým, predpokladám že je to aj naďalej neperspektívne a preto končím túto diskusiu a verím že všetci "Greenhornovský patrioti" a "filozofický mudrlanti" skôr či neskôr naozaj ten vyššie spomenutý "zdravý rozum"aj dostanú...


Ps.Všetkým Vám prajem peknú sezónu,veľa štastných kilometrov bez nehôd a tým "zakomlexovaným"skoré uzdravenie...Majte sa fajn... 8-)


26.05.2007 14:50

Re: Sú normálni?

ggxx
 Turista 

Ikona

...ako napisali uz ini predtym - prilbu si mohol mat, ale aj tak si urobil dobre. ani ja nemam rad, ked sa do mna niekto pusta za nejake .icoviny. nabuduce si to mozno rozmyslia a budu slusni, alebo si (v horsom pripade) podaju niekoho ineho. fsade sa najdu blbci a je jedno o akej kategorii je rec.
...ja som fcera isiel na cestnej moto neplanovane cez les - sice normalne obleceny, ako treba, ale aj tak ma napadlo, ze ak tam bude nejaky zeleny, asi to bude ina debatka. nastastie tam bola iba cista priroda a vyklul sa z toho pekny trip


26.05.2007 14:54

Re: Sú normálni?

ggxx:konecne normálny názor,uz som si myslel ze naozaj takmer vsetci len buzerujú a mudrujú,no nikto to nevidí objektívne.Maj sa fajn.


26.05.2007 15:40

Re: Sú normálni?

copy
 Skútrista 

Ikona

......

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (26.05.2007 16:03)


26.05.2007 15:40

Re: Sú normálni?

copy
 Skútrista 

Ikona

ja nechapem, preco policajti pouzivaju vzdy jedinu - tu maximalnu sadzu pokuty, ktoru mozu ulozit na mieste - teda 2000 Sk.


26.05.2007 16:03

Re: Sú normálni?

pucho
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

no mne sa to tiez nepaci, niekedy su brutalne akcni a buzeruju za k...tiny, ale aj ty provokoval, takze je to 50:50. Prilba je nutnost kamo, pri akejkolvek rychlosti. Oblecko tiez. Zistis


26.05.2007 16:08

Re: Sú normálni?

rajce
 Kávičkár 

Ikona

pekne tak tieto vety sa naucim naspamat.. pre istotu


26.05.2007 16:11

Re: Sú normálni?

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

1. muky ma pravdu ohladne zakona, lebo ten nepise ze kde ma byt prilba upevnena pocas jazdy...

2. ked servisujem motorky a idem ich odskusat po ulici a viem ze sa nejdem nahanat, tak do tych 30-40 tiez neberem prilbu, ved to uz by mala byt potom povinnost aj pre bicyklistov aby nosili integralky, lebo aj ich moze zostrelit plechovka a taktiez chodci co xcu ist cez prechod by si ju mali nasadit.. Este sa pamatam na dobu, kedy na mopede s konstrukcnou rychlostou do 40kmh stacilo mat okuliare...

3. Naposledy co sme natrafili na ci*ku zelenu, tak to vam bol taky ober kkt, ze toho sem moseli poslat asi z dimenzie X, lebo toto som este nezazil ani nemecku, kde sme nevedomky spachali omoc vatsi priestupok a pokuta bola omoc nizsia v tom nemecku ako nam dal tento ober dobrodruh kkt zeleny vyje*any vytrety pocmarany.... :-(((((( Sak dojde na psa mraz kua >:-)

4. svetu mier a policajtom rozum ;-) (teda najme tym, ktorych sa to tyka) 8-) lebo veci sa daju riesit aj inak ako maximalnou sadzbou co existuje... :-}


26.05.2007 18:28

Re: Sú normálni?

cygno
 Kávičkár 

Ikona

1. MUKY, ty si nejak múdry. Na to, že si skončil právo, tak v tých paragrafoch nejako plávaš. Ja som si vždy myslel, že podmienky premávky na pozemných komunikáciách sú upravené v zákone a nie vo vyhláške. Konkrétne je tuším základom zákon č. 315/1996. Tvoja citácia je veľmi nepresná, neviem, kde sa tam píše: "Vodič Motocykla je povinný mať pri jazde na motocykli riadne upevnenú a schválenú prilbu..." Ja som tam skôr našiel: "Vodič motocykla a jeho spolujazdec sú povinní počas jazdy používať riadne upevnenú schválenú ochrannú prilbu." Takže, keď sa už začneš chváliť dosiahnutým vzdelaním, tak si svoje myšlienky najprv potvrď v konkrétnom zákone. Najlepšie ešte pred tým ako začneš dávať druhým svoje fundované právnicke rady.
2. A ešte aby som teda reagoval aj na ďalšie časti tvojho príspevku, tak mne nevadí sa "pariť" v takom teple v prilbe a dokonca ani v koženej kombinéze. Nevysolil som predsa také prachy za prilbu a kombi aby som ich nemal oblečené.
3. Podľa mojich skúseností sa medzi zelenými nájdu aj chuji, ale mám taký pocit, že takí istí sa nájdu aj medzi práve dokončenými právnikmi.


26.05.2007 19:13

Re: Sú normálni?

napr.Cygno a spol.:Mám z teba pocit že si asi neustále musíš niečo dokazovať...totižto vôbec sa vzdelaním nechválim a už vôbec nikomu nedávam rady.Právo nieje o tom prečítať predpis,opísať ho a machrovať s ním na fóre ako ty...Právo je o pochopení latentného konfliktu kvalifikácií v právnych predpisoch a ťažení z neho,ak vieš,čo to vôbec je...Radšej pochopiť rámcovo 50 zákonov ako vedieť presne citovať jeden...Pravdu máš jedine v tom,že chuji sa nájdu všade...

PS.Existujú právne predpisy a vykonávacie vyhlášky ministerstiev k nim,len aby si mal jasno v tom,o čom vôbec točíš...


26.05.2007 19:55

Re: Sú normálni?

cygno
 Kávičkár 

Ikona

MUKY a toto je čo ak nie rada: "...že nemám prilbu a bude to 2000,-Sk a mám byť rád že ma nezaistia po pokuse o únik...Pritom som im mával prilbou pred nosom(len som ju nemal predtým na hlave 8-) To ma už dožralo.Aj keď nezvyknem "vyskakovať" a práve som skončil právo >:-) ,vravím im či nepoznajú vyhlášku a oni že prečo?Ja že stanovuje,že:Vodič Motocykla je povinný mať pri jazde na motocykli riadne upevnenú a schválenú prilbu...Na motocykli=Nie na hlave(milujem naše zákony >:-)-Inak rada do budúcnosti pre ostatných motorkárov )..." dovoľujem si ťa citovať, a prosím ťa, zameraj sa najmä na vetu: "Inak rada do budúcnosti pre ostatných motorkárov". Strúhaš frajera pred policajtmi, skúšaš ich zo znalosti zákonov a sám pri tom nevieš o čom hovoríš. A keď už hovoríš hovoríš o práve ako chápaní latentného konfliktu, tak ako prosím ťa chápeš vetu "Vodič motocykla je povinný počas jazdy používať riadne upevnenú schválenú ochrannú prilbu"?
P.S. A tými chujmi som mal na mysli práve skončených právnikov jazdiacich na motorke bez prilby, pretože im je chudáčikom teplo. :-((((((


26.05.2007 20:07

Re: Sú normálni?

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

cygno, nehadajte sa, aj debilovi je jasne, ze ma nosit prilbu na hlave zapnutu, aj ked slovicko pouzivat neznamena, ze ju mosis mat zapnutu na hlave, ale mozes ju pouzivat aj zapnutu na ruke, na nohe a co ja viem kde... lebo ju pri jazde pouzivas a je riadne zapnuta.. len neni vymedzene kde.. A vo tom to jeeee.. a ked ju nema, jazdi na vlastne riziko, pricom nikoho ineho neohrozuje, maximalne seba.. ;-)


26.05.2007 20:39

Re: Sú normálni?

Mudrci a právnici: Prilby sú určené na používanie na hlave. Preto, keď ju máš riadne upevnenú inde ako tam, kde je jej určenie, tak ju nepoužívaš.
Je to jasné každému, okrem zopár mudrcov a jednému čerstvo vyliahnutému "odborníkovi". Do puče, takýto, ako nás budu niekedy súdiť, alebo právne zastupovať, tak sme v riti riťúcej. :'(


26.05.2007 20:41

Re: Sú normálni?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Právo je o pochopení latentného konfliktu kvalifikácií v právnych predpisoch a ťažení z neho,ak vieš,čo to vôbec je...Radšej pochopiť rámcovo 50 zákonov ako vedieť presne citovať jeden...

pravo je prave naopak o slovickareni, o vysvetlovani vyznamov slov a stavby viet...


26.05.2007 20:44

Re: Sú normálni?

MajoKE
 Skútrista 

Ikona

Je tu jedno riesenie, zial sa praktizovalo len za sociku. Mali ti strelit zaucho a ventily hodit do potoka.


26.05.2007 20:47

Re: Sú normálni?

stryco
 Edvenčr 

Ikona

ty bud normalny!


26.05.2007 20:50

Re: Sú normálni?

maestro
 Jogurťák 

Ikona

muky: mne sa paci ze si sa z toho vymotal rozumnymi argumentami, a este o to krajsie ze fizli boli s toho nesvoji, ale chalani tu maju pravdu, trosku ten tvoj pispevok smrdi chvalou, a tzv. " pismenkovych alfa samcov" je tu neurekom. takze v poho, daj sem cislo a ked ma nabuduce nameraju v 180ke v obci :-O tak ti zavolam aky zakon mam zarecitovat aby som mohol ist dalej bez pokuty ;-) :-D


26.05.2007 21:20

Re: Sú normálni?

pucho
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

Presne ako povedal Vadim. Ale v podstate ide o tvoju hlavu studovanu, tak by malo byt v tvojom zaujme aby si si ju chranil.

maestro18: ty si nejaky rychly v tej obci, nie? :-D :-P


26.05.2007 21:21

Re: Sú normálni?

rissko
 Kávičkár 

Ikona

MUKy tak ty si úplne iný geroj, normálne uvažujem, že ti zložím oslavnú pieseň :-D
A čo tak si dať helmu na hlavu, frajer. :-((((((
Z niektorých absolventov práva mi je na grc MAN >:-)


26.05.2007 21:26

Re: Sú normálni?

stryco
 Edvenčr 

Ikona

a normalny v tomto zmysle slova = idem na motorke = mam prilbu NA HLAVE


26.05.2007 21:27

Re: Sú normálni?

Astacus
 Čoprák 

Ikona

Dnes som jazdil bez prilby a v kratkom tricku, lebo bolo horko.
Tymto Vas vsetkych pozdravujem.
MUKY v poho.


26.05.2007 21:28

Re: Sú normálni?

COUNTRY
 Čoprák 

Ikona

muky prosim ta bud obhajcom vsetkych nepravom trestanych motorkarov a stanes sa milionarom :-))) :-))) :-))) oni taky ako ty su v tom vzdy nevine a ty blbci by ich chceli posrielat a to si neuvedomuju ze potom nebudu mat koho pokutovat :-))) no to su ale blbci :-))) :-))) :-D


26.05.2007 21:50

Re: Sú normálni?

tiko
 Čoprák 

Ikona

muky....ty si teda motorkar......vozis sa bez prilby a potom sa tym este chvalis..super..chod prikladom podobnym trpakom co kazia meno motorkarom

a MajoKE ma pravdu


26.05.2007 22:02

Re: Sú normálni?

duroslav
Darca Krvi  Turista 

Ikona

pravda je v tom, ze znenie mnohych zakonov je chore a ludia to vedia dobre vyuzivat....ale sak preco nie? stat nas ostiava, tak ostime aj my stat...a takto sa chovajucich policajtov by som si tiez rad vychutnal...maju byt slusni, aj ked maju pravdu...otazka prilby je druha vec, asi muky malo cita rubriku nehody...a suhlas, blbci su aj medzi pravnikmi, napr. ten, kto navrhoval spomenuty paragraf...


26.05.2007 22:06

Re: Sú normálni?

ducduc
 Edvenčr 

MUKY načo provokuješ???


26.05.2007 22:36

Re: Sú normálni?

tref
 Turista 

Ikona

muky husto si im dal >:-) obcas sa ty chuji zelezny spravaju neuveritelne (mam aj nedavnu skusenost, ale to neriesim).. Ked je policajt slusny, tak treba byt aj k nemu maximalne slusny a setko riesit v pokoji a ochotne a z oboch stran bude vacsia spokojnost, no ked zacne vyskakovat, tak plne suhlasim s tym ako si ho uzemnil, ba co viac to aj velmi podporujem. Samo ze tazko sa sudi ked som tam nebol. ;-) vela zdaru, a tu prilbu asi radsej fakt na hlave, aj ked viem ze bez nej to ma svoje caro >:-) No nie do premavky, to je moc asi hazard. Vela stastnych km setkym :-)


27.05.2007 8:29

Re: Sú normálni?

Diger
 Turista 

Ikona

Ak ma do...e policajt za to ze nemam prilbu, tak o com? :-@ Ja to nechapem. A este to sem napis a rozculuj sa. O chvilu tu budeme pisat: siel som cez dedinu 150 a policajti ma namerali. Svine jedny. No chod na motorke 60 cez dedinu. Ako si to predstavuju?

To je sila. Nemam slov. :-~


27.05.2007 9:51

Re: Sú normálni?

trimer
 Čoprák 

Ikona

no muky, neviem za cie peniaze si studoval, ale tu hlavu by si si mal chranit, bo je tu velka pravdepodobnost, ze sa este nezaplatila.
a co sa tyka §5 zakona 315/1996 z.z., odstavec 1 hovori, ze si povinny pocas jazdy chranit si zrak... a §2: ...pocas jazdy pouzivat riadne upevnenu schvalenu ochrannu prilbu.
kde slovne spojenie riadne upevnenu sa moze vylozit rozne, ved od toho su vyklady. a myslim, ze tvoja pravnicka reputacia by nebola najlepsia, keby si si robil reklamu v suvislosti s takym priestupkom.
no a k tomu ze si ich zapudil, este si nevyhral, ved vies kto sa smeje najlepsie...
nabuduce ti to nalozia aj s urokom a potom uz budes radsej prispievat do diskusii: preco nezastavujem policajtom
sa opatruj


27.05.2007 10:58

Re: Sú normálni?

barlac
 Jogurťák 

muky..dobre si im to natrel. >:-) >:-) to co na teba skusali,ze pokus o unik to oni radi takto nafuknu ,aby ta mohli riadne skasnut..zabudaju aj na moznost,vyriesit takyto priestupok pohovorom na mieste..kde ta prilba ma byt ,je samozrejme kazdemu jasne..tak nech ten zakon je zrozumitelny a presny..


27.05.2007 11:10

Re: Sú normálni?

Barlac:
Vodič motocykla musí mať na svojej vlastnej hlave, ktorá mu trčí z trupu smerom hore, keď je vzpriamený a smerom doboku keď leží, nasadenú prilbu predkom dopredu. Predok prilby je tam kde je plexisklo alebo šiltík. Prilby, ktoré nemajú plexi alebo šiltík musia mať od výrobcu jasne vyznačený smer nasadenie šipkov. Táto šipka však počas cúvania motocykla môže ukazovať nesprávnym smerom. prilba musí mať uzavretý zámok na remienku, ktorý sa nachádza na spodnej strane. Tento remienok musí byť utiahnutý aby sa silou 12 Nm dotýkal brady vodiča motocykla........

Malo by to byť asi takto? Aby sa vychytralý čerstvo vyliahnutý absolvent práva nezabil o prvý obrubník, ktorý trafí hlavou :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (27.05.2007 11:12)


27.05.2007 11:35

Re: Sú normálni?

CUCKA
 Kávičkár 

Ikona

Bez ohladu na okolnosti, ale podaktori prislusnici su riadne zakomplexovani magori ktori si svoje mindraky casto riesia na niekom inom.. :'(


27.05.2007 11:37

Re: Sú normálni?

pagy
 Turista 

Ikona

Vadim, :-D :-D to je z nejakej zbierky zakonov? alebo si to vyplodil ty...


27.05.2007 11:41

Re: Sú normálni?

barlac
 Jogurťák 

vadim ..pekne napisane.skus takymto sposobom opisat prve milovanie.mozno to bude potrebovat daky panic motorkar. >:-)


27.05.2007 11:50

Re: Sú normálni?

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

jak moze panic opisovat prve milovanie barlac, newes mi povedat? :-D :-D


27.05.2007 12:10

Re: Sú normálni?

Julke
 Bahniak 

Ikona

Policia je nezaplatena robota. Skoro som bol medzi nimi aj ja, no moji kamosi sa rozdelili na dve strany: ty co chceli mat kamosa s odznakom a ty co nie(+policajti). Mam dost kamosov na policii aby som vedel ako to tam fici. Aby clovek dostaval mesacnu mzdu + nadcasy + nocne 13 000,- v cistom za to, ze riskuje zivot??? Tak sa teda niet co cudovat preco su taky.
Ozaj, ked som zil v Londyne, tak som sa stretol uplne s inym pristupom policajtov ako u nas. Zacalo to na letisku pri kontrole pasov sa pekne usmievali, ked som bol v meste a potreboval som sa niekde dostat tak mi ochotlne pomohli dokonca ked prisli ku nam na byt a susedka nas obvinila z rasistickeho utoku tak to riesili z cistou hlavou a na koniec sa nam aj ospravedlnili lebo to bolo nedorozumenie. Cim to je ze su take rozdieli?!?!


27.05.2007 12:30

Re: Sú normálni?

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

pitbull, presne ako vravis, tiez som nechapal z pristupu flojdov v UK, kde dokonca ked clovek dostal defekt na aute, dosiel policajt na motorke a s usmevom na tvari mu vymenil koleso.. podakovali si, zakyvali a rozisli sa..

Ale s tym, ze nasi flojdi maju byt nervozny koli tomu ze zarabaju 13 litrov a dovolovat si, tak s tym nesuhlasim, lebo ked ma naviac, tak nemusel ist k policii, ale mohol ist podnikat abo ist robit hocico ine ked sa mu nelubi.. ja som tiez stal s papiermi v ruke so ziadostou o prijatie na kriminalku, ale na chodbe som si to rozmyslel a siel som prec a myslim, ze som lepsie uz ani urobit nemohol.. ;-)


27.05.2007 12:47

Re: Sú normálni?

Julke
 Bahniak 

Ikona

matvej: nevravim ze si mozu dovolovat za 13, ale mnohy znich to zobrali ako poslednu sancu(my opinion)


27.05.2007 12:54

Re: Sú normálni?

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

vies, mohli vyuzit tu poslednu sancu aj na zapis do army, kde takych fesakov rambov mohli ist hrat niekde do misie, za keru im platia v celku slusne, ale asi by sa posrali strachom...


27.05.2007 12:57

Re: Sú normálni?

Julke
 Bahniak 

Ikona

by si sa cudoval, ale teraz je to dost "IN" ist na missie. Vela sa ich tam hlasi, no beru len tych "DA BEST SOLDIERS" :-D je to tak. A zda sa mi, ze viacej ludi sa momentalne hlasy do armady ako ku policii. ;-)


27.05.2007 13:09

Re: Sú normálni?

RHplusB
 Bahniak 

Ikona

Ked ma clovek stipku rozumu, tak nevyhodi peniaze za helmu v ktorej sa mu bude parit hlava, aby ju potom nosil na ruke.
Zle odvetrana helma (najlepsie frajerska cierna) prispieva k prehrievaniu organizmu a tym vyrazne spomaluje reakcie jazdca, niekde sa dokonca uvadza, ze reakcie su rovnake ako po poziti 3 piv.
Muky, bez zandarov by pravnici nemali robotu, to je hadam jasne, takze ak nie si uplny hlupak, tak by si mal byt vdacny za kazdeho iniciativneho policajta. Co vsak nie je az take jasne, ale ja tomu verim, ze ani najulisnejsi zo vsetkych vymotylkovanych pravnikov neukeca Zubatu. Takze, ked ta niekto sunda a ty si rozflakas hlavu, tak dotycny bude musiet dat zarobit nejakemu pravnikovi.
Drsnych coprakov so satkami si samozrejme nikto nedovoli sundat, ti su v pohode.


27.05.2007 13:22

Re: Sú normálni?

duroslav
Darca Krvi  Turista 

Ikona

vadim: pozri nick Borto, aby si videl, jak sa nosi prilba... :-D


27.05.2007 14:21

Re: Sú normálni?

majki5
 Kávičkár 

Caute vsetci !
Mam na Vas len malu otazku . Kolkati pri jazde na moto pouzivaju komplet kombinezu . Prilba je jasne ze ze ta ma byt na hlave vzdy aj pri 40 km/h. Ale take nohavice pri 30 stupnoch ?


27.05.2007 14:53

Re: Sú normálni?

kuky
 Kávičkár 

Ikona

majki5 padnut mozes aj pri 30tich stupnoch, a dobra vystroj je to jedine ,co ta na motorke chrani,takze radsej sa budem parit v kozenej kombineze a minimalizovat mozne nasledky padu,ako keby som jazdil v kratasoch a potom lutoval..... ;-)


27.05.2007 15:03

Re: Sú normálni?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

majki, normálne, perforované


27.05.2007 15:14

Re: Sú normálni?

lulu
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Takze...
pokial by si mal prilbu, tak by Ta pravdepodobne nezastavili ,iba ak by boli motorkari a chceli pokecat o moto) >:-)
Vyuzil "sorac" zneuzil si to, cim sa budes pravdepodobne v buducnosti zivitv. Oni by sa s Tebou rozpravali na urovni, ked by tiez mali vystudovane pravo, ale potom by neboli to co robili. Bolo by zaujimave prijat ich hru s tou známostou a potom vyuzit svoje odborne znalosti na otvorenie noveho rozhladu spominanym muzom zakona 8-) 8-) 8-) .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil lulu (27.05.2007 15:15)


27.05.2007 15:36

Re: Sú normálni?

majki5
 Kávičkár 

takze hovorite ( matus , kuky) ze pouzivate stale pri jazde? bez to ani na km?


27.05.2007 15:39

Re: Sú normálni?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

bez vystroje ani km.


27.05.2007 16:39

Re: Sú normálni?

vadim 8-)
muki ako hovorili uz pred tym - prilbu si mal mat, nikdy nevies co sa stane
ale pekne si sa vykecal (ja ich tiez nemam rad)


27.05.2007 23:49

Re: Sú normálni?

skywallker
 Kávičkár 

majki5: tento týždeň bolo poriadne teplo a bez kompletnej kombošky som sa nepohol. ;-)

Muky: chcel by som vidieť, ako by si tvojim výkladom zákona argumentoval v prípade nutnosti na súde :-D


28.05.2007 9:28

Re: Sú normálni?

todra
 Turista 

Ikona

majki5: napriklad letne nohavice TOUAREG od Hein-Gericke - www.hein-gericke.de
alebo ine letne.


28.05.2007 9:55

Re: Sú normálni?

Pavuk
 Turista 

Ikona

No ja som sa bol tiez cez vikend vozit, obliekol som sa do letnych motohnadier aj prilbu som si dal. Celkom fajn som sa spotil a aj povotil. Som na seba patricne hrdy a aj spokojny...


28.05.2007 9:58

Re: Sú normálni?

bezdooo
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

ja tiez bez vystroje ani na krok, vcera som vysiel na moto len asi 300 metrov a mal som obute normalne tenisky, a nevedel som si zvyknut s tych ciziem. radsej sa parit ako potom vyberat kamienky z ruk a noh.


28.05.2007 10:05

Re: Sú normálni?

heso
 Edvenčr 

Ikona

MUKY kup si otvaraciu integralu,mozes prevetravat a zaroven ju mat na gebuli..a policajti??sorry,robia si len a len svoju robotu..


28.05.2007 10:05

Re: Sú normálni?

Carlos
 Edvenčr 

Ikona

Ako sa má používať prilba, sa dá vyložiť skutočne všelijako... Môj 4-ročný syn ju kedysi našiel v garáži a myslel si že je to šerbel. Tak sa do nej vysral.... ;-)
Ty si zasa môžeš myslieť, že patrí na lakeť....
Ale to si z mojím synom môžte podať ruky...


28.05.2007 10:21

Re: Sú normálni?

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

chlapi, ja mam pocit, ze si tu casto serieme do vlastneho hniezda :-((( ved policajti tiez obcas mrknu na tieto stranky a co sa tu docitaju: nadavky, osocovanie, obvinovanie ...

netvrdim, ze su vsetci v pohode (tak ako aj medzi nami), ale je to skupina ako motorkari. ked poznate cloveka, ktory stale nadava na motorkarov, tak ho nebudete mat radi ani ti, ktori ho poznaju len z pocutia.

a teraz si zoberte, ze sa tu docitaju len nadavky na ich adresu, tak najblizsi motorkar na ceste si to odskace. nebolo by vhodnejsie sa k nim nevyjadrovat, nechat ich tak. lebo tento "boj" sa nikdy neskonci.

BTW: nie som policajt a ani by som nim nikdy nechcel byt - to je len moj nazor a nikoho sa nezastavam ani neodsudzujem


28.05.2007 10:45

Re: Sú normálni?

doddy: Čo sa čuduješ? Od klávesnice vynadá policajtom do kokotov každý, kto pociťuje potrebu (a zamkne sa pred tým v izbe - pre istotu). Ja som im oznámil, že sú kokoti priamo do tlamy. Aj som mal súd. Ale oslobodil ma. Nie je to totiž trestný čin. takže hurá na polišov, ale nie od klávesníc. Hrdinovia. :-P


28.05.2007 10:48

Re: Sú normálni?

heso
 Edvenčr 

Ikona

a co tym dosiahneme ze im budeme nadavat do kokotov???slusne sa da s kazdym...


28.05.2007 10:54

Re: Sú normálni?

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

to su tu zase svätuškári, by mi muselo dr...ť aby som po dedine chodil v prilbe :-(((((( :-P
a prilba má byť schvalena a riadne upevnená ale nikde v tej vyhláške nevidím že KDE má byť upevnená... :-O ;-) to si môžem interpretovať všeliako.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil misobiker (28.05.2007 10:57)


28.05.2007 11:02

Re: Sú normálni?

heso: Máš pravdu. Píšem to len na margo klávesnicových hrdinov.


28.05.2007 11:04

Re: Sú normálni?

heso
 Edvenčr 

Ikona

vyhlaska tak moze byt stanovena,aj sa tym mozes obranit jak muky ale je to v tvojom zaujme ze ti bude dr..t a aj v dedine ten dekel na hlave budes mat..aspon kvoli zdraviu,nepocul som ze by niekomu zaparena a spotena gebula niekomu ublizila..


28.05.2007 11:06

Re: Sú normálni?

heso
 Edvenčr 

Ikona

vadim:chapem,ja len aby si to niekdo nevzal k srdcu.


28.05.2007 11:08

Re: Sú normálni?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

ta zaparena gebula tam evidentne je, ked tak rozmysla...


28.05.2007 11:25

Re: Sú normálni?

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

to či jazdím s prilbou alebo nie je moja osobná vec, tým nikoho iného neohrozujem pokiaľ dodržujem rýchlosť atd. a s účasťou policajtov už musím jednoducho rátať...

Ja len že tu je ako vždy za klávesnicami kopa slušných a poctivo predpisy dodržujúcich motorkárov, len ich nejako nie je na cestách vidno :-P alebo to bude zase len o tom "klávesnicovom hrdinstve"?


28.05.2007 11:27

Re: Sú normálni?

Carlos
 Edvenčr 

Ikona

Misobiker: Pre tých pomalšie chápajúcich, ako to napísal Vadim, lebo Ty si to zjavne nečítal.: Prilba je určená na používanie na hlave (to je to, čo vačšine z nás rastie z krku) takže kto si ju riadne upevní na nosič, tak ju nepoužíva!! Resp. ak sa do nej vyserie, používa ju iným spôsobom, ako výrobcom predpísaným...


28.05.2007 11:29

Re: Sú normálni?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Miso,ja si nemyslim,ze nikoho neohrozujes, lebo ked ta trafi v 60km/h do hlavy alebo do oka odstreleny kamen, tak ides k zemi...ked tam bude nejaky chodec, cyklista, motorkar...tak to moze dost skaredo skoncit.

Z logickeho hladiska je pochopitelne, ze ten, kto je na ceste slusny, nieje vidiet. Kazdy si vsimne iba toho hriesnika.


28.05.2007 11:33

Re: Sú normálni?

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

matus aj ked sa mi to ešte ani raz za tych 11 rokov nestalo tak beriem, že všetko je možné...
bohužial aj tak si ju na hlavu nedám, ked pôjdem 100 metrov kamošovi pomôcť na stavbu, tot sjo...


28.05.2007 11:33

Re: Sú normálni?

Carlos
 Edvenčr 

Ikona

Inak medzi nami kamarátmi, stačí ak Ťa v lete bez prilby do ksichtu trafí včela, osa alebo len vačšia mucha... Ak sa Ti to ešte nestalo, vrele odporúčam vyskúšať... Začneš prilbu nosiť aj bez tých hrdinských rečí.. ;-)


28.05.2007 11:36

Re: Sú normálni?

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

carlos, to Vadimove som čítal ale je to len ďalšia interpretácia nejednoznačne formulovanej vyhlášky, ale neva beriem.
A predstav si že velká mucha či včela ma už do oka trafila, a predstav si že som sa nezdrbal a ani nikoho nesundal! :-O to su mi veci čo? :-O


28.05.2007 11:42

Re: Sú normálni?

misobiker: Ked si roztrepeš hlavu bez prilby, tak si párstotisícové liečenie budeš hradiť z vlastného vrecka, alebo budeš očakávať, že sa ti na ňu poskladáme z nášho zdravotného poistenie aj my?


28.05.2007 11:42

Re: Sú normálni?

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

nema vyznam sa v tejto teme dalej vrtat, kto nedodrzuje predpisy, tak ich ani nezacne (mozno tak po nejakom nestasti) a nema cenu nikoho presviedcat. len som pisal, ze je zbytocne na kohokolvek nadavat cez internet.

Vadim: beriem, ked ta niekto nasere, tak je to medzi tebou a nim a treba to povedat priamo jemu.

misobiker: ked chces vidiet par ludi jazdiacich podla predpisov, tak pod s nami v sobotu do noveho mesta nad vahom na MDD do detskeho domova. odchadzame z nitry o 11,00 zo stanice ZSR (nemas to z topolcian daleko)


28.05.2007 11:47

Re: Sú normálni?

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

vadim neviem, idem sa trepnúť o zem a dám ti vedieť...

doddy, super čo robíte ale ešte neviem čo vlastne bude cez víkend.


28.05.2007 13:26

Re: Sú normálni?

rebuska
 Kávičkár 

Ikona

dalsia tema o ne/noseni prilby a stale o tom istom
MAJKI5: tiez jazdim komplet :-P ;-)
muky: radsej no comment :-~


28.05.2007 13:30

Re: Sú normálni?

Carlos
 Edvenčr 

Ikona

Misobiker: A bolo to u Vás v dedine? >:-)


28.05.2007 14:27

Re: Sú normálni?

spike
 Bahniak 

Ikona

ked som zacinal s motorkami nosil som na pionierke zaludacku . Potom co mi do nej behla 2 krat osa a pichla priamo nad oko som sa na to vysral. Kamos chytil aj do integrala ked mal otvorene sklo :-) este ze v duchaplnosti a vdaka pomalej jazde zvladol svoju RR bespecne zastavit. Prilba by mala byt, ale kto ju nechce nech si neda.. Tak isto ako pasy v aute.. . A policajti - skoda reci.
Osobne mam radsej free jazdu bez prilby.. hawk 8-)


28.05.2007 18:02

Re: Sú normálni?

TheBoss
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

MUKY: ak ťa nezastavili správnym spôsobom mávania placačkou, tak sa tým dopustili TČ zneužitia právomoci? a ty bez helmy na kokose im ideš vysvetľovať ako ju na ňom podľa písma vyhlášky vlastne nemusíš mať? si ty iný fiškáľ prebíjaný! aj ja by som ti dal plnú pálku...

majki5: skús vystúpiť dakde v takej 40kmh len tak v rifliach!
Ja som položil moto iba na bok, sice asi v 50kmh, ale nemať motogate a chránič kolena tak ho už nerozchodím...


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.