Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1405 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26135
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15797)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10338)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

MOTOSHOP ŽUBOR CUP – pohľad na Senicu

 Zdieľať

Pridané: 23.04.2013 Autor: Milan Mikulík - mikulec
Čitatelia: 3774 [Šport - Motocross]

Tak už sa nám konečne roztočil kolotoč v seriáli SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS - MOTOSHOP ŽUBOR CUPe. Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky amatér jazdcov odštartovali v Senici, v sobotu 13.04.2013 za podpory hlavného sponzora Radomíra Žubora, ktorému patrí veľká vďaka.

Seriál článkov - Motoshop Žubor cup:

Senica nás privítala po prvýkrát a absolvovala si zaťažkávaciu skúšku 159 pretekárov. Počasie vyšlo na jednotku. Keď sa začalo enormne prášiť a po príjazde hasičov, ako na objednávku sa prirútila miestna prehánka a vyriešila polievanie za hasičov.

Dlhšie pred konaním závodu sa po nete šírili rôzne diskusie a názory na nebezpečnú, úzku trať a už sa hľadali možnosti, ako niektoré skoky obchádzať. Trať bola nakoniec aj napriek nepriaznivému počasiu pred závodom nachystaná, rozšírená a upravovaná bola aj počas pretekov na žiadosť organizátora. No a spomínané obchádzky skokov sa nakoniec nekonali, dokonca niektorí quadisti skákali úplne všetko, ba priam lepšie ako niektorí krosáci. Ani povesť nebezpečnej dráhy sa našťastie nepotvrdila. Nebyť dvoch pádov s následkami u motorkárov, všetko by bolo bez vážnejších úrazov.

Z emixkárov nastúpilo na rampu 101 jazdcov a tí bojovali v ôsmych kategóriách. MX Open a MX2 začiatočník, MX2 junior, MX4, MX2 a MX3 hobby, MX85 a MX profi.

Už ráno počas oboznamovacích tréningov a následne v meraných sa ukazovalo, kto už bol niekedy na tejto „náročnej“ trati. Niektoré skoky v jazdcoch vzbudzovali rešpekt a radšej ich kopírovali, čo sa samozrejme odzrkadlilo na slabších výsledných časoch oproti jazdcom, ktorí buď všetko, alebo aspoň väčšinu skokov skákali. Štartová rovinka mala taktiež ako keby rozdelenie na lepšiu a horšiu polovicu. Takže tí jazdci, čo si vyjazdili dobré časy, mali možnosť vyberať aj lepšiu pozíciu na rampe a už od štartu mohli valiť za dobrým výsledkom a bojom medzi seberovnými jazdcami.

Po technickej stránke išlo všetko ako na páse, na trati sa striedali MXkári s quadistami a už spomínaný dážď „na objednávku“ znova vylepšil podmienky na suchej a prašnej trati. Samozrejme sa aj časy na kolo posunuli niekde inde. Našťastie počasie zariadilo aj to a ďalšie rundy boli znova na dobrom podklade. Jazdci medzi sebou zvádzali ostré boje nielen na dlhých rovinkách, ale aj na skokoch a veru že sa bolo na čo pozerať.

Quadisti súťažili v siedmich kategóriách a to: Profi, Elite, Hobby open, Senior, Junior, Deti a Ladies. Zastúpenie v novej kategórie Ladies bolo veľmi zaujímavé, všetky dievčatá boli z Českej republiky, keď že naša domáca jazdkyňa Sandra Antalová týždeň pred pretekom zlomila zadnú kyvku na stroji.

Pohľad slovenského quad profi jazdca Denisa Hanka na preteky v Senici :

"Motoshop Žubor cup v Senici hodnotím pozitívne. Organizačný tím robí všetko preto, aby celý seriál pretekoch bol či už pre jazdcov, alebo divákov ten najlepší. Viem, že na Slovensku si veľa vyberať nemôžeme čo sa týka tratí, ale zo Senice som bol milo prekvapený aj keď som sa tejto trati veľmi obával. Prejdem k samotnému preteku. Od rána vládla v depe výborná nálada. Na oblohe vychádzalo slnko a čakala nás krásna prežitá sobota. V oboznamovacom tréningu som sa zoznámil s traťou a s menšími úpravami skokov a podobne. Na meranom tréningu som zajazdil tretí najlepší čas so stratou dvoch sekúnd na druhého jazdca v poradí Mariána Klíča z Českej republiky. V prvej finálovej jazde som sa zaradil na štartovaciu rampu ako tretí v poradí podľa meraného tréningu. Odštartovať sa mi podarilo v prvej polovici jazdcov. V prvom kole som sa zaradil na tretie miesto za Studeného a Klíča. Ku koncu prvej finálovej jazdy sa spustil riadny lejak a v zákrutách sa to začalo hrozne šmýkať. Pól kola do konca ma predbehol Matúš Dodok takže som prvú finálovku dojazdil na 4. mieste. V druhej finálovej jazde sa mi štart nepodaril. Väčšina jazdcov bola predo mnou. Postupne som predbiehal jazdcov a dostával som sa na lepšiu pozíciu no Matúš Dodok sa stále bránil predbehnutiu. Približne v 4kole sa mi podarilo ho prebehnúť na konci cieľovej roviny pred zákrutou. Kolá ubúdali a ja som si vytváral stále väčší a väčší náskok pred Matúšom Dodokom. Do cieľa som teda prišiel na 3. Mieste a celkovo som si vyjazdil body za tretie miesto. Bol som spokojný keďže predo mnou skončili dvaja jazdci z Českej republiky. Teším sa na preteky v Gbeloch."

Myslím si, že na začiatok sme začali na dosť náročnej trati, ktoré preverila našu kondičku a pripravenosť zo zimných mesiacov. Snáď nás to všetkých prebudilo po „dlhšom zimnom spánku“ a čaká nás krásna sezóna.

Pridané: 23.04.2013 Autor: Milan Mikulík - mikulec Zdieľať

Seriál článkov - Motoshop Žubor cup:

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »