Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1068 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26077
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15768)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10309)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Víťazom motokrosu národov 2014 je tím Francúzska

 Zdieľať

Pridané: 29.09.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 3465 [Šport - Motocross]

Uplynulý víkend 27.-28.9.2014 sa v Kegumse (Lotyšsko) uskutočnil 68. ročník majstrovstiev sveta v motokrose družstiev – „FIM Monster Energy“ motokros národov 2014. Po dramatických súbojoch sa tohtoročným majstrom sveta stal tím Francúzska pred druhým tímom z Belgicka a tretím z USA.

Vo veľmi náročných podmienkach pieskovej trate v Kegumse si prvenstvo vyjazdila trojica francúzskych jazdcov Dylan Ferrandis, Gautier Paulin a Steven Frossard, pričom prvý menovaný Dylan Ferrandis sa stal i držiteľom ocenenia pre najlepšieho mladého jazdca (cena Ricky Carmichaela). Druhý belgický tím, ktorý získal už dvadsiate tretie medailové ocenenie za posledných dvadsať päť rokov motokrosu národov, v Lotyšsku štartoval v zložení Jeremy van Horebeek, Kevin Strijbos a Julien Lieber. Bronzové medaile pre tím USA vybojovali jazdci Ryan Dungey, Elia Tomac, Jeremy Martin.

V individuálnom hodnotení triedu MXGP ovládol francúzsky jazdec Gautier Paulin (tr.MXGP) pred druhým Belgičanom Jeremy van Horebeekom a tretím Rusom Alexandrom Tomkovom. V triede MX2 zvíťazil Tommy Searle z tímu Veľkej Británie, druhý skončil Holanďan Glenn Coldenhof a tretí Dylan Ferrandis z Francúzska. V otvorenej triede open vyhral jeho tímový kolega Steven Frossard pred druhým Deanom Wilsonom z tímu Veľkej Británie a tretí Američan Eli Tomac.

MXGPstartSat_MXoN_LV_2014

Medzi zúčastnenými 34 krajinami sveta bol aj slovenský tím v zložení Štefan Svitko, Tomáš Šimko a Jakub Hruška, ktorý v konečnom hodnotení obsadil 29 priečku. Jozef Drozda, manager tímu: „Trať bola naozaj veľmi náročná, piesková, hlboká. S traťou mali veľké problémy aj veľký favorit ako majster sveta Cairoli, ktorý obsadil vo svojich jazdách až 40-te a 19.miesto. Okrem trate bola veľmi náročná i konkurencia, čo je i odrazom nášho umiestnenia.“

OpenStartSat_MXoN_LV_2014

Silný tím susednej Českej republiky štartujúci v zložení Michek, Kovář, Smola obsadil 25.miesto. Súčasťou programu šampionátu bolo i konečné vyhodnotenie motokrosovej sezóny 2014 a to ako na svetovej, tak i na európskej úrovni. V rámci uvedeného ceremoniálu boli zástupcami FIM, FIM Európa a promotéra spoločnosti Youthstream ocenení nie len víťazi jednotlivých tried MS a ME, ale aj zástupcovia priemyslu a organizátorov šampionátov.

Podium_MXoN_LV_2014-2_0

Podium_MXoN_LV_2014_2

Nasledujúci ročník motokrosu národov sa uskutoční v roku 2015 krajine tohtoročných majstrov, vo Francúzsku – Ernée.

Kompletné výsledky MXoN: Výsledky
Viac fotografii: Ďalšie foto

Zdroj/foto: youthstream.org

Pridané: 29.09.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria