Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1547 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26154
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15807)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10347)
Hodnotenie: (19 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (40)  [Verzia pre tlač] Tlač

Veľa štastných kilometrov

 Zdieľať

Pridané: 19.02.2008 Autor: Diger
Čitatelia: 19568 [Mototuristika - Európa - Dobré Rady]

Tak a je to tu. Slniečko sa nám už pomaly tlačí na oblohu a rozpaľuje asfalt. Áno. Sezóna pre nás, nás motorkárov je na dohľad.

Skutočne už len niekoľko týždňov a zahájenie v Trnave otvorí nový rok pre všetkých milovníkov jednej stopy. Aj keď podaktorý z nás už začali, pre väčšinu to ešte len príde. Preto mi nedá, aby som neprispel k zahájeniu i ja, tak trochu varovaním, ale i prianím.

Nebolo to až tak dávno, čo som sa zaregistroval na stránku ktorú tak rád navštevujem. Váhal som, ale nemohol som odolať. Skúsenosť z jazdy na staručkej GS500 mi zlomila srdce a ja som sa musel pridať k tým, ktorý inklinujú dvojkolesovým tátošom. V krátkej dobe som kúpil CBR 600 F. Najprv som cítil veľký rešpekt, ale neskôr, po niekoľkých najazdených km som začal strach potláčať. I môj pud sebazáchovy sa akosi strácal v hĺbke môjho ja. Je to už takmer 2 roky, čo som uverejnil článok, ako som dopadol s mojou CBR.

A pravdupovediac, nebolo to nič príjemné. Čítal som niekoľko článkov, postrehov, ale ani jeden mi nedokázal popraviť myseľ natoľko, aby som si uvedomil, že sa to môže stať aj mne. A stalo sa. To, čo si každý začiatočník nechce pripustiť. Moment... A bolo to tu ako blesk z jasného neba. Respektíve už bolo potom a ja som ležal nevládne na asfalte. Preto ak číta tento článok niekto, ako som bol ja, a práve táto sezóna je jeho prvá, je tento článok určený práve jemu. A nielen jemu. Pretože chybu môže spraviť každý z nás. Mne osobne moja skúsenosť dala veľa, ale i tak som zažil mnoho ďalších nepríjemných situácii.

A to bol podnet aj na tento článok. Ešte sezóna viac-menej nezačala a už som tu v rubrike nehody videl niekoľko príspevkov. Prosím vás, jazdite opatrne, dbajte na svoju bezpečnosť, ale i bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky, ako i na svojich spolujazdcov. Vôbec týmto nechcem nikoho odrádzať. Naopak. Chcem, aby sme si jazdu vychutnávali, spoznávali krásu jednej stopy, ale s rozumom, citom v pravej ruke a hlavne chuťou do ďalších sezón. Prajem vám veľa šťastných kilometrov a dúfam, že tento rok nebude až taký hrozný, čo sa týka rubriky nehody, a že nebudeme za mňa či za teba páliť sviečku na Šturci. Ešte raz veľa šťastných kilometrov.

Viac o bezpečnosti: bezpecnost.motoride.sk

Pridané: 19.02.2008 Autor: Diger Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (19 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (40)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »