Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1066 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26078
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15768)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10310)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

MXGP A ME v motokrose EMX250 a EMX300 v Holandsku - Valkenswaard 2016

 Zdieľať

Pridané: 31.03.2016 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2750 [Šport - Motocross]

Uplynulý víkend sa konalo tretie podujatie seriálu MXGP 2016 v Holandsku- Valkenswaard. Veľká cena Európy priviedla pretekárov, po dvoch úvodných pretekoch v Qatare a Thajsku,naspäť na starý kontinent. Súčasťou tohto svetového šampionátu bolo i prvé podujatie európskeho šampionátu tried EMX250 a majstrovstvá Európy EMX300.

V MS triedy MX2 bolo domáce prostredie je veľkým plusom pre Jeffrey Herlingsa, NED (KTM), ktorý vyhral obe finálové rozjazdy. Pre mladého Holanďana to bolo už 50-te víťazstvo v kariére a preto jeho radosť bola dvojnásobne väčšia. Dve druhé miesta vo finálových rozjazdách vzniesli konečné druhé miesto Paulsovi Jonassovi, LAT (KTM) a tretím v triede MX2 bol Jeremy Seewer, SUI (Suzuki).

Kráľovská trieda MXGP pozná po troch odjazdených podujatiach seriálu a teda po šiestich finálových rozjazdách stále iba dve mená, ktoré sa striedajú na tom najvyššom stupni víťazov. Už druhýkrát za sebou dokázal Romain Febvre FRA (Yamaha) vyhrať MXGP a pomaly, ale isto si vytvára malý náskok v čele priebežného hodnotenia. „V prvom závode som nemohol nájsť svoj rytmus. Spadol som a nevedel som nájsť tie správne stopy. Bol som naozaj sklamaný a naštvaný, takže som bol pred druhou rozjazdou hladný po víťazstve. Jednoducho som chcel vyhrať.“ Povedal po preteku Febvre.

MXGP A ME v motokrose EMX250 a EMX300 v Holandsku - Valkenswaard 2016
MXGP A ME v motokrose EMX250 a EMX300 v Holandsku - Valkenswaard 2016

Druhé miesto si vo Valkenswaarde vyjazdil Maximilian Nagl, GER (Husqvarna), keď nazbieral 40 bodov – v prvej rozjazde došiel na 2.mieste a v druhej na 4.mieste. Tretiu priečku obsadil skvelý nováčik v seriáli MXGP Tim Gajser, SLO (Honda). Prvú finálovú jazdu vyhral, no v tej druhej došiel do cieľa až na 8.mieste.

V triede ME EMX250, kde štartoval aj slovenský jazdec Tomáš Kohút, štartovalo až 97 jazdcov, t.j. pre finálovými jazdami museli absolvovať náročnú kvalifikáciu. Tomášovi Kohútovi sa v tak náročnej konkurencii nepodarilo prebojovať v kvalifikácii do finálových jázd, avšak pre tohoto mladého jazdca je štart na takomto podujatí veľkou skúsenosťou do budúcnosti. Po dvoch finálových jazdách úvodné podujatie ME EMX250 vyhral Conrad Mewse, GBR (Husqvarna), druhý skončil Even Heibye z Nórska (KTM) a tretí Thomas Kjer Olsen y Dánska (Husqvarna). Český jazdec Filip Neugebauer obsadil 28.miesto.

V silnejšej triede EMX300 sa z prvého víťazstva v tohtoročnom seriáli ME vo Valkenswaarde tešil belgický jazdec Yentel Martens (Husqvarna) pred druhým Lewisom Gregorym, GBR (Yamaha) a tretím domácim Mike Krasom, NED (KTM).

Kompletné výsledky: results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Pridané: 31.03.2016 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »