Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1262 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26080
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15769)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10311)
Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Yamaha sa s Ténéré 700 World Raid vracia k africkým koreňom - Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022

 Zdieľať

Pridané: 12.04.2022 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 4791 [Šport - Rally]

Yamaha Motor Europe oznamuje, že úplne nový tím Yamaha Ténéré World Raid sa zúčastní pretekov Africa Eco Race, ktoré sa uskutočnia od 15. do 30. októbra a ktorých trať povedie z Monaka do legendárneho cieľa v Senegalskom Dakare.

Len nedávno sme informovali, že Yamaha končí na Dakare a aj polemizovali o tom prečo to asi robia:

02.03.2022 - Redakcia Motoride.sk Čitatelia: 3619 [Šport - Rally]

-

Yamaha končí s Dakarom a diaľkovými rally

Po 40 rokoch nepretržitej fabrickej účasti na Dakare Yamaha oficiálne ukončuje svoju participáciu na ďalších ročníkoch tejto diaľkovej rally, ako aj ostatných svetových cross-country podujatiach pod záštitou FIM.

 

Yamaha má dlhú a bohatú históriu účastí na pretekoch v Afrike, ktorá začala v roku 1979 víťazstvom Cyrila Neveua pri vôbec prvej účasti na rely Paríž – Dakar. Pretekmi Africa Eco Race sa značka vracia späť do duchovného lona Ténéré a potvrdzuje nový prístup, ktorý sa zameriava na opätovné prepojenie programu Yamaha Rally so skutočným duchom jazdy za dobrodružstvom a s produktmi, ktoré si môžu vychutnať aj zákazníci.

Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022 - Yamaha Ténéré 700 World Raid
Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022 - Yamaha Ténéré 700 World Raid

Cieľom spoločnosti Yamaha na tejto 12-etapovej africkej rely so strojom vlastnej výroby je nielen preukázať výnimočnú DNA nového modelu Ténéré World Raid, ale aj pripraviť rozsiahly zákaznícky program, ktorého cieľom je podporiť pretekárskeho ducha zákazníkov Ténéré zúčastňujúcich sa podujatí od súťaží na národnej úrovni až po medzinárodné preteky rely. Cieľom podujatia Africa Eco Race je objavovanie vlastných hraníc spolu s novými obzormi a ľuďmi na trase.e.

Tím Yamaha Ténéré World Raid povedie v mene tímu Yamaha Rebel X Sports manažér a skúsený rely bojovník Manuel Lucchese. Talian Alessandro Botturi, víťaz predchádzajúcich dvoch ročníkov pretekov, a Španiel Pol Tarres sa stretnú v 14. ročníku rely v sedle pretekárskej verzie nedávno predstaveného modelu motocykla Ténéré 700 World Raid.

Yamaha sa s Ténéré 700 World Raid vracia k africkým koreňom - Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022
Yamaha sa s Ténéré 700 World Raid vracia k africkým koreňom - Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022

Botturi a Tarres sa chopia tejto jedinečnej výzvy na strojoch vychádzajúcich z novo predstaveného modelu Ténéré 700 World Raid, ale ďalej upravených spoločnosťou Yamaha pridaním špecializovaných dielov GYTR, ako je väčšia palivová nádrž a odpruženie KYB, aby lepšie zvládali extrémne požiadavky pretekov rely.

Tím a motocykel sú síce nové, no títo jazdci už za sebou majú pôsobivú kariéru. Botturi vstupuje do pretekov Africa Eco Race 2022 po tom, čo vyhral predchádzajúce dva ročníky v rokoch 2019 a 2020, pričom tento 46-ročný Talian bol aj šampiónom Medzinárodných motocyklových šesťdňových pretekov v rokoch 2005 a 2007 a pretekal aj na majstrovstvách sveta v enduro a viacerých rely Dakar.

Jeho tímový kolega Tarres šiel podobnou cestou, jazdil trialové preteky, po ktorých prešiel do seriálu majstrovstiev sveta v enduro. Tento 27-ročný Španiel je známy tým, že na svojej motorke Yamaha Ténéré 700 zvláda jedny z najnáročnejších enduro výziev na svete, a preslávil sa aj svojimi videami „Seeker“ na YouTube, v ktorých prakticky popiera gravitáciu.

Yamaha sa s Ténéré 700 World Raid vracia k africkým koreňom - Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022
Yamaha sa s Ténéré 700 World Raid vracia k africkým koreňom - Botturi a Tarres idú na Africa Eco Race 2022

Tím Yamaha Ténéré World Raid sa pripraví na preteky AER tým, že sa v dňoch 21. až 29. apríla zúčastní podujatia Tunisian Desert Challenge, ktoré má osem etáp predstavujúcich celkovo viac než 2 700 km. Je to prvý dôležitý krok v príprave motocyklov a jazdcov, aby si neskôr mohli zmerať sily v pretekoch Africa Eco Race.

Paolo Pavesio - Riaditeľ pre marketing a motoristický šport, spoločnosť Yamaha Motor Europe: „Pretekať v Africa Eco Race je pre značku Yamaha nové vzrušujúce dobrodružstvo, ale je to aj niečo ako návrat do duchovného sveta Ténéré a ku koreňom rely. Veríme, že spojenie s našimi zákazníkmi je neuveriteľne dôležité, a dúfame, že ich tento nový projekt a motocykel inšpirujú, aby znovu objavili svoju dobrodružnejšiu stránku. Toto je len začiatok cesty; na základe našich tohtoročných skúseností rozšírime zákaznícky program sezóny 2023. Okrem toho sme veľmi radi, že sa môžeme spojiť s organizáciou Riders for Health a využiť našu účasť v pretekoch rely na zvýšenie povedomia o neuveriteľnej práci, ktorú táto organizácia robí pri poskytovaní takej potrebnej lekárskej podpory vidieckym komunitám v Afrike, pričom ako základný dopravný prostriedok využíva práve motocykle. Umiestnenie jej log na našom motocykli a na odeve jazdcov je len prvým krokom našej spolupráce.“

Alessandro Botturi - Tím Yamaha Ténéré World Raid: „O pár týždňov začíname toto úžasné dobrodružstvo s tímom Yamaha Ténéré World Raid. Nemôžem sa dočkať chvíle, keď v Tunisku nasadnem na nový motocykel. Cieľom nebude len rely dokončiť, ale získať aj čo najviac údajov a znalostí, aby sme boli silnejší. Bude to dôležitý rok, pričom naším konečným cieľom je účasť v pretekoch Africa Eco Race, pričom chceme dosiahnuť mýtickú cieľovú čiaru pri Lac Rose v Dakare.“

Pol Tarres - Tím Yamaha Ténéré World Raid: „Som z tohto nového dobrodružstva úplne nadšený! Cítim sa šťastný, že som súčasťou tohto projektu, že mám okolo seba taký fantastický tím a v Alessandrovi takého skúseného partnera. Každý sa teší na preteky Africa Eco Race a model Yamaha Ténéré 700 World Raid je perfektný stroj na zvládnutie takej náročnej rely. Na motorke sme veľa pracovali a mám z nej neuveriteľný pocit. Som nadšený, že zamierim do Tuniska, pretože to bude skvelá finálna testovacia jazda a tréning, ktorý nás pripraví na hlavné preteky tohto roku. Musím sa toho veľa naučiť, ale som odhodlaný urobiť to najlepšie a zabrať zo všetkých síl, aby som priviezol domov čo najlepší výsledok.“

Pridané: 12.04.2022 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »