Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1948 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26215
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15838)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10377)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

47. ročník Motokrosového šampionátu na Myjave - MM SR 2013

 Zdieľať

Pridané: 03.05.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 4895 [Šport - Motocross]

V prvý májový deň na motokrosovej trati na Myjave uskutočnilo druhé podujatie seriálu MM SR v motokrose SLOVAKIA
MX CUP 2013

Tento rok to už bol 47.ročník motokrosu na Kamennom kopci. Organizátor Automotoklub Slovakia Motocross Aktion Myjava pripravil pre všetkých 113 štartujúcich jazdcov zo Slovenska, ČR, Maďarska a Poľska vynikajúcu podmienky i vďaka ktorým mohli diváci a priaznivci motokrosu vidieť podujatie na vysokej športovej úrovni.

V triede MX85 tak bolo prvých päť jazdcov zo Slovenska. Víťazstvom v oboch finálových jazdách vyhral Pavol Repčák pred druhým Tomášom Kohútom (MX Slovakia team) a tretím Jaroslavom Antaličom (MX Slovakia team).

V triede MX junior zvíťazil Denis Poláš z domáceho Racing 99 tímu Tomáša Bučenca, na druhom mieste skončil Richard Šikyňa z MX Slovakia tímu a tretí Martin Krč z ČR.

Víťazstvo v triede MX2 zostáva taktiež doma a to zásluhou Tomáša Šimka ( Slovakia MX profi team). Druhé miesto v danej triede obsadil Balász Déczi z Maďarska a tretie Tomasz Wysocki z Poľska .

Najsilnejšiu triedu MX3open ovládli jazdci z ČR, keď zvíťazil Martin Žerava ( Suzuki HP racing team) pred druhým Marekom Sukupom ( Racing 99)a tretím Jiřím Čepelákom (Slovakia MX profi team). Všetci traja menovaní jazdia za slovenské tímy. Najlepším slovenským jazdcom bol v danej triede Štefan Svitko na 5.mieste.

Poslednou triedou, ktorá bojovala na trati na Kamennom kopci bola trieda MX4, v ktorej zvíťazil Jozef Marenčák (AMK Lovčica). Druhú priečku vybojoval Peter Pipich ( Motoklub Medzibrod) a tretiu Kvetoslav Lacko (AMK Tlmače)

Seriál MM SR v motokrose SLOVAKIA MX CUP 2013 pokračuje o mesiac 2.6.2013 vo Sverepci.

Zdroj: SMF

Ďalšie pódiové umiestnenia jazdcov tímu MX Slovakia

Včera v Myjave pokračoval druhým podujatím seriál Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov. Za príjemného počasia a početnej diváckej kulisy jazdci z tímu MX Slovakia v zložení Michal Novocký, Richard Šikyňa, Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút nenechali nikoho na pochybách, že vo svojich kategóriách patria medzi to najlepšie, čo na Slovensku máme.

V prvej jazde v triede MX Junior (KTM 125) sa Michalovi Novockému a ani Richardovi Šikyňovi vôbec nevydaril štart. V skrumáži v prvej zákrute po štarte si predsa len Michal našiel miesto, dostal sa dopredu a výbornú jazdu dotiahol do cieľa na druhom mieste. V druhej jazde sa držal od štartu v tesnom závese za vedúcim jazdcom Denisom Polášom, ktorého „okusoval“ zo všetkých strán. Pekný súboj nakoniec ukončil defekt na Michalovom motocykli. Vďaka svojej húževnatosti však aj napriek prázdnej prednej pneumatike dokázal dôjsť do cieľa na 7. mieste, čo mu nakoniec stačilo na celkové štvrté miesto.

Richard Šikyňa, aj keď ešte stále iba nováčik v triede MX Junior (KTM 125) v oboch jazdách bojoval od začiatku o medailové umiestnenie. Jeho najväčším súperom bol tentoraz skúsený Martin Krč (KTM 125). V prvej jazde nakoniec skončil za ním na štvrtom mieste, ale v druhej mu to dokonale vrátil. V posledných metroch pred cieľom sa dostal pred svojho českého rivala na druhé miesto, čo mu nakoniec stačilo aj na rovnaké umiestnenie na stupni víťazov.

 Víťazi MX Junior
Víťazi MX Junior

V triede MX 85 svoju chuť a schopnosť víťaziť znovu ukázali aj Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút (obaja na KTM). Na stupni víťazov sa pred nich dostal iba Palo Repčák, ktorý vyhral obidve jazdy. Jaro Antalič v prvej jazde skončil druhý pred Tomášom Kohútom, ktorý nastúpil aj napriek bolestiam ľavého členka. Po druhej jazde sa nakoniec viacej usmieval Tomáš Kohút, ktorý skončil na treťom mieste pred Jarom Antaličom a čo mu vynieslo celkové druhé miesto. Jaroslav Antalič s rovnakým súčtom bodov (40) ako jeho tímový spolujazdec tak skončil celkovo na treťom mieste a tak si chalani zopakovali svoje postavenie na stupni víťazov z prvých pretekov v Šenkviciach.

 Víťazi  MX85
Víťazi MX85

Zdroj: MX Slovakia tím, mxslovakia.sk

Pridané: 03.05.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »