Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1520 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26143
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15800)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10343)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Motoshop Žubor cup v Gbeloch s veľkým rekordom!!!

 Zdieľať

Pridané: 06.05.2013 Autor: Milan Mikulík - mikulec
Čitatelia: 4551 [Šport - Motocross]

Po dvojtýždňovej pauze sme sa opäť stretli, aby sme sa spoločne zúčastnili jedného z najnavštevovanejších motokrosových podujatí na Slovensku. Svedčí o tom aj počet jazdcov, ktorí prišli bojovať o ďalšie cenné majstrovské body. Na trati v Gbeloch sa stretlo celkovo 242 pretekárov zo Slovenska, Česka a taktiež z Poľska, Maďarska a Rakúska.

Seriál článkov - Motoshop Žubor cup:

Tento počet zaskočil nielen organizátorov, ale aj časomeračov, ktorí s takouto účasťou nerátali. Na Záhorí majú motokros v krvi nielen jazdci, ale aj fanúšikovia. Svojich kamarátov, manželov a partnerov sem prišlo podporiť okolo 1000 fanúšikov.

Ako to už na podujatí Motoshop Žubor Cup býva strhujúce výkony jazdcov komentoval moderátor a spíker Maroš Palesch známy najmä z rádia Viva a TA3. Čoho sa obávali jazdci a organizátori bol piesčitý podklad trate a vietor. Našťastie bola trať zavlažovaná a tak sa predišlo nadmernej prašnosti.

Domácemu jazdcovi Patrikovi Gálovi ( Quad Junior ) to tento krát nevyšlo

Patrik nastupoval na pretek z dobrej pozície, po štarte sa držal na druhom mieste, no po kolízii na skoku, kde dostal náraz do kolena a vyletel z trate musel z posledného miesta bojovať o dobre umiestnenie. Prišiel do cieľa ako štvrtý v prvej finálovej jazde a tak isto skončil aj v druhej. Tak celkovo si odniesol z pretekov body za štvrté miesto. Aj napriek tomu stále vedie celkové poradie v seriály o dva body. Tento krát sa darilo viac zahraničným jazdcom, Tomášovi Rigovi CZE, Krištofovi Karaiovi HUN, Matějovi Jendrišákov CZE. Zastúpenie v tejto triede Quad Junior mali len dvaja slovenskí jazdci Patrik Gál a Adam Crman, ktorý skončil celkovo na piatom mieste.

V kategórii Quad Ladies najlepšie zabojovala slovenská jazdkyňa Sandra Antalová. Na trati v Gbeloch ešte nikdy nejazdila tak v oboznamovacom tréningu bola dosť opatrná a v meranom zajazdila druhý najlepší čas za zahraničnou jazdkyňou Sabínou Klíčovou. Prvú finálovú jazdu sa jej štart moc nevydaril, ale bojovala až do konca a obsadila druhé miesto. Pred druhým štartom Sandra riešila malé technické aj zdravotné problémy a nebolo isté či nastúpi do druhej finálovej jazdy. Napokon sa rozhodla, že pôjde a určite nebanuje, pretože štart jej vyšiel skvelo, v polovici rozjazdy predbehla českú jazdkyňu Sabínu Klíčovú a tak s veľkým náskokom obsadila prvú pozíciu. Celkovo teda skončila na prvom mieste. Sabína Klíčová na druhom, Kuběnová Klára na treťom, Rakúsová Sofia na štvrtom a Zavrtálková Klára na piatom mieste.

V triede Quad Profi si suverénne vybojoval prvé miesto Lukáš Studený z Českej reubliky ako aj v meranom tréningu tak i v oboch finálových jazdách. V prvej rozjazde Lukáš vyštartoval na 3 mieste, ale behom kola bol už na prvom mieste a vytváral si obrovský nádskok. Druhá rozjazda sa mu tiež vydarila. Lukáš bol rád, že sa mohol zviesť na takejto piesočnatej trati, aj keď bola už v tréningoch trať rozbitá vraj je zvyknutý na to z majstrovstiev z Európy. Ako druhý jazdec celkovo skončil Denis Hanko, ktorý bol veľmi spokojný so svojím výkonom. V meranom tréningu si vyjazdil 5.miesto, čo ho moc nepotešilo, pretože na druhého v poradí strácal necelú sekundu. Odštartovať sa mu podarilo približne v polovici poradia a postupom času sa predieral smerom dopredu na lepšie miesta. Pekné súboje predvádzal s Matúšom Dodokom, ktorého neskôr v tobogáne aj predbehol a vyjazdil si 2.miesto. V druhej finálovej jazde sa mu podarilo vyštartovať ako prvému, ale Lukáš Studený ho behom pol kola predbehol a pomaly sa mu strácal a Lukáš si robil väčší a väčší náskok. Do cieľa teda prišli jazdci v tomto poradí : Lukáš Studený, Denis Hanko, Matúš Dodok, Matúš Dulovič a Michal Farkašovský.

V triede Quad Elite sa podarilo najlepší čas zajazdiť Vítkovi Báčovi z Čiech. Na štartovaciu rampu teda nastúpil ako prvý. Samozrejme jeho kvality sa ukázali aj vo finálových jazdách a v oboch sa mu podarilo vybojovať prvé miesto. Veľkú smolu mal tento krát domáci jazdec Andrej Hrčka, ktorý šiel pre poruchu svojej štvorkolky na požičanej a tým sa to ukázalo aj na jeho výsledkoch. Štart sa mu tiež nepodaril, vyštartoval ako posledný a musel sa predierať cez všetkých a dokázal sa prebojovať na tretiu pozíciu. V druhej finálovke sa dostal do kolízii hneď po štarte v zákrute a opäť musel zabojovať, no 5 kolo sa mu stalo osudným až sa tak hnal, že ho to stočilo v zákrute na jednom úseku kde bol piesok s prachom a vyletel cez tobogán. Nestačil mu čas aby to dohnal, keďže ešte hľadal trhačku v tráve, no podarilo sa mu dojazdiť aspoň na piate miesto. Celkovo si teda vyjazdil 4.miesto v pretekoch.

V triede najmenších, Quad Deti bol víťazom ako býva už zvykom český pretekár Tomáš Pikárt. V prvej finálovej jazde sa detičky stretli hneď po štarte v ostrej zákrute v poradí Pikárt, Dudík , Velikovský, Žubor ... Po druhom kole sa začali už vytvárať medzi jazdcami veľké odstupy. V druhej finálovej jazde vyštartovali detičky a Timi Žubor mal kolíziu s Adamkom Vankom a vybehol pravou časťou štvorkolky na pneumatiku, cenné sekundy stratili a mali čo doháňať. Vybojoval si tak štvrté miesto. Bolo vidieť, že deti mali čo robiť aby ustali hlavne tie rozbite rovinky po toľkých strojov. Celkom teda skončili jazdci v poradí : Tomáško Pikárt, Jakubko Dudík, Timi Žubor.

Víťaz kategórie Quad Hobby open sa stal Dušan Hrčka na Suzuki LTR 450. Aj napriek tomu, že štarty nie sú jeho silnou stránkou , dokázal v prvej finálovej jazde z predposledného miesta sa prebojovať na krásne tretie miesto. Ladislav Zavrtálek mal pád a tak sa snažil si udržať len svoju pozíciu. V druhej finálovke sa Dušanovi Hrčkovi podarilo lepšie odštartovať a tesne za zákrutou po štarte mal tretie miesto. Prešlo druhé kolo a už bol na prvej pozícii, ktorú si udržal až do konca preteku.

V MX Profi Tomáš Pravda na druhom mieste

V tejto triede sa najlepšie darilo Michalovi Novodskému, na druhom mieste skončil Tomáš Pravda a ako tretí skončil Tomáš Bárnošák. Michal Novodský v prvej finálovke zajazdil štart – cieľ a v druhej bol pred ním Tomáš Pravda, ktorého obišiel asi v polovici preteku. Tomáš ako nám hovoril, jazdilo sa mu veľmi dobre, bral tento pretek v podstate ako dobrý tréning. V prvej finálovej jazde sa mu moc nevydaril štart a musel sa prebojovať na popredné miesta. V predposlednom kole sa dostal na tretie miesto a bojoval o druhé s Peťom Valykom. Podarilo sa mu to v poslednom kole. V druhej finálovke odštartoval ako prvý, v polovici preteku, ale spravil pár chýb a dojazdil na druhom mieste.

Rasťo Hornaček ( MX 85) hovorí o preteku :

... mne sa pretek v celku páčil, keby úvod mojej prvej finálovej jazdy nedopadol ako dopadol... V meranom tréningu som zajazdil 6 čas so stratou jednej sekundy na piateho pretekára. V prvej finálovej jazdy sa mi nepodaril štart, zasekol som sa na rampe a kým som sa odtiaľ dostal, jazdci predomnou už boli dosť ďaleko, začal som stíhaciu jazdu z posledného miesta a po prvom kole som sa dostal na piate miesto a snažil som sa obehnúť ďalšieho jazdca , to mi chvíľu trvalo a keď už som sa prebojoval na 4 miesto, stvrdli mi ruky, spadol som a prepadol sa znova na 5 miesto, ktoré som si už udržal do konca. V druhej jazde som odštartoval na 7 mieste, chvíľu som bojoval o štvrté miesto, podarilo sa mi to, ale po niekoľkých chybách som sa znova prepadol na 5 miesto. A tak som dojazdil aj druhú finálovku. Celkovo som získal v Gbeloch body za 4.miesto. Z pretekov mám veľmi dobrý pocit ...

Pár slov na preteky od Mirky Zavackej:

... na preteky Motoshop Žubor cup sa vždy veľmi teším, pretože viem, že ma čaká skvelá organizácia a výborný pretek. Konktrétne pretek v Gbeloch opäť dokázal a potvrdil svoju kvalitu. Zúčastnilo sa rekordne veľa jazdcov zo Slovenska aj zo zahraničia. Trať bola pripravená a počasie vyšlo. Jazdilo sa mi veľmi dobre, hlavne v oboznamovacom tréningu sa mi trať zapáčila. Samozrejme sa na počte jazdcov odrazil aj povrch trate. Stali sa aj nejaké úrazy, ale chlapci sa vyliečia a znova budú jazdiť. Páčilo sa mi, že sa otvorila trieda aj pre Quad Lady a dokonca aj nás dievčatá motocrossárky vyhodnotia. Takéto veci sú pre nás veľmi motivujúce a povzbudia nás. Už sa teším na ďalší pretek, ktorý sa uskutoční 19.5. na trati v Beckove. Chcem si opraviť môj nie moc dobrý výkon z Gbelov ...

Aj napriek časovému sklzu, ktorý nastal pre vysoký počet jazdcov, dopadli preteky dobre. Úroveň tohto podujatia je vysoká, o čom svedčia pozitívne ohlasy od jazdcov, manažérov a fanúšikov. Samozrejme všade sa nájdu drobné chybičky. Veríme však, že aj s Vašou pomocou sa ich pokúsime odstrániť. Už teraz sa na všetkých jazdcov a fanúšikov tešíme 19. mája v motokrosovom areály, ktorý sa rozprestiera pod hradom v Beckove. Pre bližšie organizačné pokyny sledujte http://www.motoshopzuborcup.sk/ našu web stránku]

foto: Ján Buchel

text: Kristína Dugovičová

Pridané: 06.05.2013 Autor: Milan Mikulík - mikulec Zdieľať

Seriál článkov - Motoshop Žubor cup:

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »