Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1529 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26121
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15790)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10331)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Všetci jazdci z tímu MX Slovakia na medailových pozíciách.

 Zdieľať

Pridané: 10.10.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 5314 [Šport - Motocross]

V sobotu, 5. októbra sa v Beckove na posledných pretekoch seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov rozhodovalo o celkovom poradí v tejto sezóne.

V kategórii MX junior sa stal vicemajstrom Slovenska Richard Šikyňa. Michal Novocký aj cez svoju neúčasť na týchto pretekoch z dôvodu zranenia skončil v celkovom poradí tretí. Najmladší tímový kolega Tomáš Kohút si v triede MX85 po zisku titulu vicemajstra Českej republiky zaknihoval aj titul vicemajstra Slovenska a Jaroslav Antalič obsadili celkové tretie miesto.

Richard Šikyňa (MX junior)

Jazdci už tradične dorazili do Beckova deň pred začiatkom pretekov. Ráno ich prekvapili prízemné mrazy. Najhoršie na tom bol Richard Šikyňa, ktorý absolvoval prvý tréning už o ôsmej ráno. To mu však nezabránilo zajazdiť v prvom tréningu najlepší čas. Rovnako najrýchlejší bol aj v kvalifikácii, čím si zabezpečil najvýhodnejšie postavenie na štarte.

 Richard Šikyňa
Richard Šikyňa

Prvá jazda prebehla podľa Richardových predstáv a vyhral ju s obrovským náskokom systémom štart-cieľ. Rovnako suverénnym spôsobom dominoval aj v druhej jazde a bolo z toho dvojnásobné víťazstvo na trati v Beckove. Na titul Slovenského majstra to však nestačilo. Ten získal s náskokom 11 bodov Denis Poláš.

,,Bol to môj prvý rok v ,,125kách“. Nie všetko vyšlo podľa predstáv, ale celkovo prevláda spokojnosť. Uvidíme aké to bude v budúcej sezóne. Určite však chcem stáť na stupňoch víťazov vyššie.“

Michal Novocký (MX Junior)

Pre zranenie pravej ruky, ktoré si Michal priniesol zo svojho reprezentačného vystúpenia z Majstrovstiev sveta družstiev v nemeckom Teutschenthaly sa nemohol postaviť na štart v Beckove a zabojovať o prípadné lepšie umiestnenie. Dostatočný bodový náskok v celkovom poradí pred štvrtým jazdcom mu však stačil na tretie miesto v tejto sezóne.

 Michal Novocký
Michal Novocký

Jaroslav Antalič (MX85)

Jaro absolvoval kvôli zime prvý tréning v bunde. Zajazdil druhý najlepší čas, hneď za svojím tímovým kolegom, Tomášom Kohútom. V kvalifikácii patril tiež k najrýchlejším, keď zajazdil 3. čas.

V prvej jazde odštartoval rovnako na tretej pozícii no chyba po dvoch kolách ho posunula na 5. priečku. Postupne sa však prebojoval opäť na počiatočné tretie miesto. Dve kolá pred koncom mal Tomáš Kohút na svojom motocykli poruchu, musel odstúpiť a preto došiel Jaro do cieľa druhý, za Pavlom Repčákom. Do druhej jazdy vyrazil rovnako tretí, no za zákrutou narazil na hrboľ, čo mu vyrazilo dych. V poradí o niečo klesol, ale znovu sa dokázal prepracovať na bronzovú priečku. Po druhom a treťom mieste z toho bolo celkové druhé miesto na pretekoch v Beckove. V konečnom poradí Medzinárodných majstrovstiev Slovenska obsadil Jaro tretie miesto.

 Jaroslav Antalič
Jaroslav Antalič


,,Na tejto trati sa mi nejazdí dobre. Bola však dobre pripravená, takže to bolo celkom fajn. Sezóna mohla dopadnúť aj lepšie, nebyť pokazených pretekov v Sverepci. Budúcu sezónu už budem rovnako ako Richard Šikyňa jazdiť na ,,125“, takže to bude taká zoznamovacia sezóna. No možno preto by to mohlo byť lepšie...“

Tomáš Kohút (MX85)

Tomáš prišiel do Beckova reálne zabojovať o titul Majstra Slovenska. V rannom tréningu bol najrýchlejší a v kvalifikácii zajazdil mladý jazdec tímu MX Slovakia druhý najlepší čas.

V prvej jazde bol Tomáš od štartu stále na prvom mieste, ale musel neustále odolávať útokom svojho najväčšieho rivala Pavla Repčáka. Dve kolá pred koncom Tomáša „zradil“ dovtedy bezchybne fungujúci motocykel a musel odstúpiť. Do druhej jazdy preto nastúpil s tréningovým motocyklom. Podaril sa mu znovu výborný štart a dostal sa hneď na čelo pretekov. Pavol Repčák sa na neho opäť tlačil, ale Tomáš vedúcu pozíciu ustrážil a došiel si po víťazstvo v druhej jazde. Na trati v Beckove sa umiestnil po odstúpení v prvej jazde nakoniec na 6. pozícii a v celkovom hodnotení slovenských majstrovstiev obsadil 2. miesto za Pavlom Repčákom.

 Tonáš Kohút
Tonáš Kohút

,, Išlo sa mi celkom dobre. Obe jazdy som vlastne viedol, takže mi aspoň nikto neprášil do tváre. Škoda tej poruchy, ale nič to nemení na tom, že Palo by titul získal aj tak. Takže je to asi zaslúžené. Ja sa však už teraz teším na ďalšiu sezónu.“

Pridané: 10.10.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »