Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1116 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26081
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15770)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10311)
Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

MotoGP 2014 - VC Aragón

 Zdieľať

Pridané: 28.09.2014 Autor: Beal
Čitatelia: 3808 [Šport - MotoGP]

Počas osemstého preteku MotoGP v Aragóne padli všetci okrem Lorenza.

Seriál článkov - MotoGP 2014:

| Seriál článkov: MotoGP 2014 |

Dvadsaťtri kôl na horúcom asfalte sľubovalo zaujímavý boj medzi armádou španielskych pilotov a talianskou špičkou. Realita bola totálne odlišná.

Štart sa podaril najmä Lorenzovi, ktorí sa hneď zo siedmej priečky prebojoval na štvrté miesto, opačne to mal Marquez, ten sa z pole position prepadol na druhé miesto.
Najčerstvejší vzduch do sania chlípala vedúca Ducati Andrea Iannoneho.
Poradie po pár zákrutách vyzeralo takto: Iannone, Marquez, Lorenzo, Pedrosa. Marc sa pokúsil o útok a na chvíľku si prvú priečku aj zobral, lenže Inannone je chlap so širokými lakťami a hneď mu túto „potupu“ oplatil, keď si zobral späť prvú priečku.

Takéto poradie však vydržalo len jedno kolo, keď Iannone po chybe vyšiel mimo trať. Zdalo sa, že to udrží no po vjazde na trávu sa pustil do kotrmelcov. Medzičasom sa Rossi pretlačil na štvrté miesto a blížil sa k tretiemu Pedrosovi. Zdalo sa, že sa pokúsi potiahnuť na tretie na v pravotočivej sa priveľmi priblížil k jej vonkajšiemu okraju po tom, ako sa do zákruty začal ladiť driftom Dani Pedrosa. Valentino sa dostal na obrubník, vypustil zákrutu a zdalo sa, že má všetko pod kontrolou, lenže po výjazde na trávu padá podobne ako dva kolá pred ním Iannone a trať opúšťa na nosidlách.

Video: Valentino Rossi - pád Aragon 2014

Pretek však pokračuje a vedenie tvoria traja Španieli. Vo ôsmom kole sa dostáva na vedúcu pozíciu Lorenzo. Kto vie, čo sa bude diať ďalej. Lorenzo má vzadu mäkkú pneumatiku kým obe Hondy nasadili tvrdú zmes. Teoreticky by Marquezovi aj Pedrosovi stačilo len čakať, kým Lorenzo začne na opotrebovanej guma spomaľovať. To ale neni Marcov štýl a hneď v nasledujúcom kole sa dostáva späť do vedenia.

V Španielsku začína pršať, v boxoch sa už od desiateho kola pripravujú mokré bajky. Deväť kôl pred koncom sa dážď zhusťuje a Marquez púšťa do vedenia Jorgeho. Prvá teda Yamaha sledovaná dvoma Hondami. Neviem dobre, čo to bola za finta, každopádne dážď sa stupňuje a po pár zákrutách napriek stále sa zhoršujúcim podmienkam ide vpred pred Lorenza Marquez a razom aj Pedrosa. Jazdí sa už oveľa opatrnejšie no aj tak si Hondy navzájom vymenia poradie snáď päť krát počas jedného kola.

Šesť kôl do konca ide prvý meniť motorku za mokrú Espargaro. Marquez sa do boxov napriek dažďu nechystá a slepo ho nasleduje aj Dani Pedrosa a za nimi aj Lorenzo. V tomto diétnom tempe prejdú ešte dva kolá. Z vedenia sa nikomu nechce ísť dole a obe Hondy sa púšťajú do ďalšieho mokrého kola. Lorenzo usúdil, že to už hraničí s hlúposťou a z vedúcej trojice odbočuje do boxov.

Chvíľku po tomto momente si líha Pedrosa a o pár sekúnd ucíti na zadku tvrdosť asfaltu aj Marquez. Je jasné, že tento boj až moc pretaktizovali. Lorenzo sa vracia na trať a chytá sa vedenia. Obom pilotom od Hondy sa darí pozbierať svoje rozbité koráby a na počudovanie aj pokračovať do boxov, lenže to sú už ďaleko od medajlových pozícii. Na cieľovej čiare si to ešte rozdávajú o druhé miesto Espargaro s Crutchlowom.
Poradie pod šachovnicou tak vyzerá nasledovne: Lorenzo, Espargaro, Crutchlow, ktorý po dlhej dobe privádza Ducati na stupne víťazov.

Celkové poradie v seriály

Pos.RiderBikeNationPoints
1Marc MARQUEZHondaSPA292
2Dani PEDROSAHondaSPA217
3Valentino ROSSIYamahaITA214
4Jorge LORENZOYamahaSPA202
5Andrea DOVIZIOSODucatiITA142

foto: MotoGP.com a fanpage MotoGP

Pridané: 28.09.2014 Autor: Beal Zdieľať

Seriál článkov - MotoGP 2014:

| Seriál článkov: MotoGP 2014 |

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »