Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1755 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28289
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16863)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11426)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač

Michala Puškára delilo od víťazstva v Brne 0,2 s

 Zdieľať

Pridané: 04.07.2009 Autor: Cacao
Čitatelia: 2548 [Šport - Cestné Motocykle]

Počas uplynulého víkendu sa na okruhu v Brne konalo šieste podujatie UEM Alpe Adria šampionátu v cestných pretekoch motocyklov.

Nášmu reprezentantovi Michalovi Puškárovi, jazdcovi tímu SG FIX racing sa podarilo prelomiť smolu z posledných dvoch podujatí na Pannonia-ringu a v Chorvátsku a opäť vystúpil na stupeň víťazov, keď ho od víťazstva delilo 0,2 s. Závod triedy 125SP bol jediným zo šiestich tried UEM AA , ktorý sa konal ešte na suchom povrchu. Od štartu sa utrhla trojica Nervo, Radman a Puškár, ktorá si vybudovala pred zvyškom štartového poľa značný náskok. Súboj o víťazstvo bol mimoriadne dramatický, nebola núdza o kolízie a vzájomný kontakt. Rozhodlo sa až na cieľovej čiare, keď mali viac šťastia Chorváti. Zvíťazil Nervo s náskokom 0,09 s pred druhým Alexom Radmanom. Michal dojazdil tretí so stratou 0,2 s. Štvrtý Talian Schillaci strácal už viac ako 14 s. V celkovej klasifikácií UEM Alpe Adria šampionátu naďalej vedie Chorvát Dominik Nervo pred naším Michalom Puškárom a na treťom mieste je Talian Nicolo Trevisan. V tabuľke figuruje 59 jazdcov.

Michal Puškár:,,Sobotňajšie kvalifikačné tréningy sa niesli v znamení problémov s motorom, ktorý museli mechanici pred nedeľným závodom vymeniť. Aj napriek tomu sa mi ale podarilo získať tretiu štartovaciu pozíciu do nedeľného závodu z 27 pretekárov. Preteky boli mimoriadne dramatické. Po súbojoch s Chorvátmi v prvých kolách som sa rozhodol nechať niekoľkometrovú medzeru medzi nimi a mnou, aby som sa im v prípade kolízie stihol vyhnúť. Toto sa mi osvedčilo už pred dvoma mesiacmi v Rijeke, kde Nervo havaroval, motorka zrazila Radmana a mne sa len vďaka odstupu podarilo ich obísť. V posledných dvoch kolách som zrýchlil, zajazdil o sekundu rýchlejšie, žiaľ vo finiši mi chýbalo trocha športového šťastia. Aj napriek veľkej túžbe zvíťaziť je to po smole na Pannonii a v Chorvátsku dobrý výsledok. Chcem poďakovať majiteľovi teamu p. Štefanovi Bunčiakovi, sponzorom, partnerom a môjmu otcovi za pomoc a podporu. Šampionát pokračuje na budúci týždeň na autodróme v Moste.“

Pridané: 04.07.2009 Autor: Cacao Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač

stelvio-09-side

Horúca jeseň s Yamahou

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »