Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1489 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26105
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15783)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10322)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia 11. na Majstrovstvách Európy v Maggiore

 Zdieľať

Pridané: 16.06.2015 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2253 [Šport - Motocross]

Tento víkend (13.-14.6.) sa konalo v talianskej Maggiore ďalšie podujatie Majstrovstiev Európy v motokrose v triedach EMX125 a EMX300. Preteky sa konali znovu ako súčasť Majstrovstiev sveta MXGP a MX2. Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia sa ako jediný slovenský jazdec predstavil v triede EMX125 a opäť úspešne bodoval.

Do hlavných pretekov sa v sobotu kvalifikoval z 5. miesta vo svojej triede. V hlavných pretekoch obsadil 8. a 14. miesto, pripísal si spolu 20 bodov a obsadil celkovú 11. priečku.

Preteky v Taliansku sa konali na výborne pripravenej trati v Maggiore, neďaleko Milána. Jazdecké umenie pretekárov nepreverila len samotná silná konkurencia, či náročná trať, ale hlavne nedeľné výdatné dažde, ktoré trať poriadne rozmočili. Richard Šikyňa (122), jazdec tímu MX Slovakia sa ako jediný Slovák zúčastnil týchto pretekov a to v triede EMX125 na motocykli KTM 125SX. Po sobotňajšej rannej kvalifikácii sa do hlavných pretekov posunul s vynikajúcim 5. najrýchlejším časom vo svojej skupine. V prvej jazde odštartoval okolo 12. miesta, ale prebojoval po postupne až na 8. pozíciu. Štart druhej jazdy mu aj napriek rozmočenému povrchu vyšiel lepšie, keď prvou zákrutou prechádzal 8.. Po bojovnom výkone prešiel cieľom nakoniec 4., ale následnú radosť z výborného umiestnenia „schladila“ penalizácia za nerešpektovanie žltej vlajky a tak sa prepadol až na 14. miesto. Za obidve jazdy si nakoniec pripísal spolu 20 bodov a obsadil celkovú 11. priečku.

ŠikyŐa_EMX125_Maggiora02
ŠikyŐa_EMX125_Maggiora02

Richard Šikyňa (122): “ V kvalifikácii som sa na motorke cítil fajn a podarilo sa mi zajazdiť 5. čas v skupine. Po štarte prvej jazdy som bol v prvej zákrute asi 12. a postupne som sa dostal na 8. miesto, na ktorom som jazdu dokončil. Nedeľnú druhú jazdu nám kvôli dažďu presunuli až na večer o 18:00 a tak bola trať už riadne rozbitá. Odštartoval som okolo 7.-8. miesta a prebojoval som sa až na 4. pozíciu. Po jazde mi oznámili, že som skákal na žltú vlajku a tak som bol penalizovaný o 10 miest na 14. miesto. Nakoniec som skončil celkovo 11.. So svojou jazdou som spokojný, viem, že keď budem mať dobré štarty tak môžem jazdiť medzi jazdcami v TOP 5. Je to škoda, že ma penalizovali, ale s tým už teraz nič neurobím. Neviem, kde sa to stalo, ale stalo sa. Chybami sa človek učí. Nabudúce to bude lepšie. Chcem sa poďakovať svojmu tímu MX Slovakia, trénerovi Mirkovi Kučírkovi, mechanikovi a rodičom.

ŠikyŐa_EMX125_Maggiora03
ŠikyŐa_EMX125_Maggiora03

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia: „Len pred pár hodinami sme sa vrátili z náročných pretekov v Taliansku. Rišo znovu potvrdil svoju stúpajúcu výkonnosť, aj keď sa nám stále opakujú nie vždy úspešné štarty a tiež niektoré chybičky, na ktorých ešte musíme popracovať. V prvej jazde Rišovi dlhšie trvalo, kým sa rozbehol na plné obrátky a tak z toho bolo 8. miesto, aj keď mal na viac. V druhej zvládol lepšie štart a do cieľa prišiel 4.. Nevyhol sa ale prehrešku voči pravidlám, keď dôsledne nerešpektoval signalizáciu žltou vlajkou, za čo bol penalizovaný 10. miestami. Viem, že ho to mrzí a verím, že sa mu to stalo nielen prvý, ale hlavne posledný krát. Z jeho výkonnostným rastom a odvádzanou prácou som spokojný. Musíme sa však ešte viac upriamiť na odstránenie opakujúcich sa chybičiek, aby to bolo ešte lepšie a mohol si aj vychutnať odmenu za svoju doterajšiu drinu v podobe pódiových umiestnení.

Pridané: 16.06.2015 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »