Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2060 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26216
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15839)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10377)
Hodnotenie: (5 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (6)  [Verzia pre tlač] Tlač

Súťaž Dunlop TrailSmart 2015 - Splnenie môjho sna pozrieť sa na Nordkapp - sólo

 Zdieľať

Pridané: 15.06.2015 Autor: Pepe147
Čitatelia: 4844 [Mototuristika - Európa - Plánované]

Splnenie môjho sna pozrieť sa na Nordkapp - sólo.
Odchod 04.07.2015 predpokladaná návrat cca 19.07.2015, 10.000 km

Info o súťaži:

Toto je článok do súťaže o turistické pneu Dunlop TrailSmart. Ak sa ti článok tohto súťažiaceho pozdáva daj nám a i jemu o tom vedieť do diskusie.

10.06.2015 - Tomáš Hajduch - Awia Čitatelia: 6166 [Novinky - Súťaž]

-

Súťaž: Chystáš na leto zaujímavú cestu? Dáme ti na ňu pneumatiky Dunlop TrailSmart

Redakcia motoride.sk v spolupráci s importérom pneu Dunlop vyhlasuje súťaž - konkurz na "testovača" nových pneumatík Dunlop TrailSmart. Ak máš cestovné enduro a "kompatibilné kolesá" dáme ti sadu pneumatík na tvoju zaujímavú moto cestu v lete 2015.

 

Ahoj.
Volám sa Peter alias Pepe.
Chcem Vám predstaviť moju zatiaľ životnú cestu, ktorú túžim prejsť tento rok. Ale najskôr Vám prezradím niečo o sebe. Ja som sa už asi narodil so zmyslom pre jazdu na dvoch kolesách. Najskôr to bol bicykel, neskôr Simson a ako som rástol začal som snívať o niečom väčšom. Bohužiaľ alebo chvalabohu, môj otec nezdieľal rovnakú vášeň pre motorky ako ja a keď som chcel strašne motorku, tak mi povedal. „chlapče, ak chceš motorku, tak si na ňu zarob a kúp si, ale ja ti na ňu nedám ani ( v tom čase) korunu. Keď chceš, prispejem ti na auto, ale na motorku nie“! Tak a bolo vymaľované. Roku pána 1995 som po skončení školy aj vojenčiny začal pracovať a v rámci možností všetky úspory smerovali do „prasiatka“ na motorku.

Sen sa stal skutočnosťou v máji roku 1998, kedy som si od ruky kúpil Suzuki GSX 600 F r.v. 1988. Vááu konečne motorka a japonská! No v tom čase bolo japonských motoriek na Slovensku asi tak cca zopár a ja neskúsený som kúpil niečo, čo bola „dvojstopá“ - no chúďa asi si toho veľa vytrpela za tie roky a párkrát bola možno aj na zemi. A to veru aj dosť vážne, lebo rám bol ako § :-). No nič, preč s ňou! Predal som ju a začalo sa znova šetriť na niečo „jednostopé“.

Bubáky sa nazbierali a v roku 2000 som kúpil CBR 600 F r.v. 1995. Váááu, povedal som si znova a našťastie táto už bola v poriadku a za jednu sezónu som sa bol pozrieť v Chorvátsku a snáď po všetkých dobrých cestách na Slovensku. Teda dokopy som najazdil cca 15 000 km. CBR-ka bola fajn ale už som začal pokukovať po CBR 900 RR r.v. 1995, tak som 6-ku predal a kúpil 9-ku.

No postúpil som a bol som snáď najšťastnejší chalan pod slnkom. Teraz, keď sa na to spätne pozriem, možno že bolo dobre, že mi otec nepomohol finančne k motorke, lebo nech som mal ktorúkoľvek, staral som sa o ňu ako o vlastné dieťa (čo som v tom čase nemohol tušiť o čom hovorím ale teraz už to viem a platí to aj teraz). Ale fakt je, že o motorku som sa bál viac asi ako o seba. No našťastie som najazdil dovtedy cca 35 000 km bez nehody. A asi ako skoro v každom živote muža sa na scéne objavila „žena“ (inak tiež motorkárka)... ...no čo si má neboráčik muž počať, keď padne do jej osídiel... ... „ a bola svadba (s motorkárskym sprievodom kamarátov cca 30 motoriek)... a motorku som na čas vymenil za kočíky.

Hovoril som si, veď pár rôčkov preletí a k motorke sa vrátim. Ale jedno dieťa, potom druhé, bývanie, pri deťoch nutnosť – auto, a na motorku stále neostávalo. Moja drahá polovička ma často vídala ako sedím na nete a prezerám motorky a tak povedala vetu, ktorú nikdy nezabudnem: „ tak si ju kúp, ale jogurta nie!“, teda tým nechcem naznačiť, že som doma pod papučou, ale s manželkou sme väčšie investície vždy spolu konzultovali. Podotknem, že to bolo po desiatich rokoch manželstva a abstinencie motorky. Znova bolo váááu a tak som začal hľadať, že čo...

No vzhľadom k možnostiam vekovým i finančným som sa rozhodol pre turistu - a to Honda XL Varadero 1000 r.v. 2004, ktorá sa kúpila v roku 2013. Za tie dva roky som mnoho ( v rámci možností ) cestoval: Čechy, Slovinsko, Rakúsko, Taliansko, Maďarsko, Poľsko ... tento rok v máji sme spolu s manželkou kukli na tri dni na Ukrajinu – ale to by bolo na román, čo sa tam dá zažiť!

No a teraz k tej pointe mojej naplánovanej sólo životnej jazde. Manželka v júni 2015 nastúpila do novej práce, takže nebude mať dovolenku a teda ani rodinná dovolenka sa nekoná. Preto, po zrelej úvahe a konzultácii s rodinkou, som sa rozhodol ísť na dlho vysnívanú cestu na sever.

Takže teraz už fakt k veci: 4.7.2015 vyrážam z malej dedinky od Lučenca do Rostocku, trajektom do Švédska, následne Nórsko až na Nordkapp a domov cez Fínsko, Estónsko, Lotyšsko, Litvu, Poľsko a domov na Slovensko. Toto je moja cesta v krátkosti opísaná. Avšak môj itinerár bude dlhý a pestrý.

Začal by som tým, že moja prvá trasa bude cca 1160 km a to od cca 06:00 hod. Lučenca cez Čechy do Nemecka. Diaľnicou „liznem“ najprv Prahu /D1,potom D8-E55, hranicu CZ - DE prejdem cez Cínovec a už ma čakajú Drážďany /170 E55 a následne Berlín /E55. Za Berlínom sa napojím na E26 na Rostock a pevne verím, že tam večer dorazím, pretože o 22:30 mám zabookovaný trajekt do Trelleborgu, ktorému plavba trvá asi 7 hodín. Následne na Malmo – Goterborg – Oslo – Trondheim – Narvik – Nordkapp – späť cez Fínsko do Helsink – trajektom do Tallinnu a cez Litvu Lotyšsko, Poľsko a domov.... Samozrejme to je plán, ale realita môže byť trošku iná. Samozrejme všetko sa bude riešiť operatívne.

Predpokladané prejdené km cca 10 000.
Predpokladané náklady cca 1.500.-€
Na navodenie atmosféry pripojím pár fotiek z netu.

Pridané: 15.06.2015 Autor: Pepe147 Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (5 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (6)  [Verzia pre tlač] Tlač

Body a Trasy v tomto článku:

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »